7.10.13

Software AG: resultaat kwartaal komt overeen met marktverwachting

Brussel, 29 juli 2013 - Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) heeft de voorlopige financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2013 bekend gemaakt. Voor dit kwartaal bedraagt de totale omzet 237,7 miljoen euro (Q2 2012: 258,6 miljoen euro) en beantwoordt zo aan de omzet- en aan de winstverwachtingen. De omzet uit producten (licenties en onderhoud) bedraagt 169,1 miljoen euro (Q2 2012: 175,5 miljoen euro) en is goed voor 71 % van de totale groepsomzet (Q2 2012: 68 %).


Business Process Excellence
De bedrijfstak Business Process Excellence (BPE), waarmee bedrijven hun processen verbeteren, systemen moderniseren, integreren en een betere inzicht krijgen op hun bedrijfsvoering om zo betere beslissingen te nemen, bleef stabiel. De productomzet (licenties en onderhoud) voor deze tak, met merken als ARIS, Terracotta en webMethods, bleef nagenoeg dezelfde als tijdens het laatste kwartaal (bij constante valuta). De omzet van de Enterprise Transaction Services (ETS)-tak kende een lichte groei van  twee procent. De inkomsten uit licentieverkopen kende een atypische groei en stegen met vijf procent. De  orders van de tak ETS vielen dit jaar relatief vroeg en een belangrijk BPE-licentieovereenkomst werd kort na afloop van het kwartaal afgerond. De totale omzet en de winst beantwoorden aan de verwachtingen.

Investeringen
Investeringen in de verdere groei van de BPE-tak hebben een aanzienlijke uitbreiding van de sales pipeline als gevolg. Onlangs werd Software AG, wegens zijn specifieke, intensieve R&D-activiteiten, door onafhankelijke analisten benoemd als wereldwijd leider in technologie. Dit ligt dan ook aan de basis van de bovengemiddelde groei van de BPE-oplossingen die het bedrijf aanbiedt. Het derde kwartaal kende een positieve start zodat het bedrijf een optimistische kijk heeft op de rest van het fiscale jaar en zijn jaarprognose voor 2013 bevestigt, ondanks de onzekere marktsituatie in sommige landen.

"Dankzij een belangrijk contract dat voor het tweede kwartaal voorzien was, kent de tweede helft van het jaar een goede start. Bovendien hebben we met een aantal strategische acquisities onze organische groei tijdens het afgelopen kwartaal voortgezet. Hierdoor hebben we ons klantenbestand kunnen uitbreiden en ook innoverende componenten voor de cloud en big data aan ons productportfolio toegevoegd. Het wereldwijde leiderschap van onze BPE-integratietechnologie biedt ons de beste voorwaarden om ons marktaandeel uit te breiden”, aldus Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG.

Het volledige Engelstalige persbericht is te vinden op:
www.softwareag.com/press