30.10.13

Software AG : nieuw omzetrecord in derde kwartaal in BPE-tak

Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) heeft zijn voorlopige financiƫle resultaten voor het derde kwartaal van 2013 gepubliceerd. Voor dit kwartaal behaalde het bedrijf een totale omzet van 238,5 miljoen euro (Q3 2012: 257,4 miljoen euro). De strategische herpositionering levert dus stabiele resultaten. De omzet uit producten (licenties en onderhoud) groeide met 4 procent (jaar-op-jaar) tot 175,1 miljoen euro.

Business Process Excellence kent stabiele groei
De Business Process Excellence (BPE) tak van het bedrijf, die organisaties in staat zijn de bedrijfsprocessen te verbeteren, de systemen te moderniseren, te integreren en een beter zicht te krijgen op hun beleid en betere beslissingen te nemen, behaalde met 114,3 miljoen euro (in 2012 was dat 96,7 miljoen euro) een recordomzet van. Hiervan was meer dan 10 procent afkomstig uit big data-oplossingen. Zowel Noord-Amerika als EMEA lagen aan de basis van deze groei. Daar er nog tal van opdrachten in de pijplijn zitten, is men bij Software AG ervan overtuigd dat de inkomsten uit de BPE-producten zoals  webMethods, Apama en Terracotta voor de rest van het jaar nog verder zullen stijgen.

"Spijts de competitieve markt en de negatieve valuta-effecten veroorzaakt door de sterke Euro, boeken we dit kwartaal opnieuw sterke resultaten. Deze zijn een rechstreeks gevolg van investeringen in onze Business Process Excellence-tak", verduidelijkt Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG. "De positieve feedback die we op Innovation World, ons klantevenement, kregen en meerdere grote nieuwe BPE-contracten in het derde kwartaal weerspiegelen het enorme potentieel voor onze producten die beantwoorden  aan de vier belangrijkste IT-trends van het moment: mobiel, cloud, social en big data-management."