28.5.10

ESET koopt ontwikkelaar van antispam software

Brussel, Luxemburg, 28 mei 2010 – ESET, globale leverancier van oplossingen voor beveiliging, meldt de aankoop van COMDOM Software (Kosice, Slowakije) een softwarebedrijf dat gekend is voor zijn antispam oplossingen. Deze nieuwe acquisitie bevestigd het strategische doel van ESET om zijn positie als eerste ontwikkelaar van beveiligingsoftware nog te versterken.
ESET versterkt, met deze acquisitie, zijn capaciteit om innoverende veiligheidsoplossingen te ontwikkelen. Miroslav Trnka, CEO ESET: "ESET is een bedrijf dat gericht is op onderzoek en ontwikkeling. Het zal voordeel halen uit deze fusie door het potentieel van deze ontwikkelaar in innoverende antispam oplossingen te benutten. Door een verdere uitbreiding van het team gespecialiseerde vorsers en programmeurs, kijken we uit naar nieuwe activiteiten terwijl we ook nieuwe kracht in de ontwikkeling van beveiligingsoftware zullen inblazen.“
COMDOM Software is de tweede acquisitie van ESET sinds 2008. Toen had ESET het Tsjechische bedrijf Setrnet gekocht om zijn aanbod in zake veiligheidsoplossingen uit te breiden
ESET heeft filialen in Praag (Tsjechische Republiek), San Diego (VS) en à Buenos Aires (Argentinië). Deze nieuwe acquisitie bevestigt de verbintenis van ESET in zake onderzoek en ontwikkeling en komt twee jaar na zijn investering in een centrum voor ontwikkeling in Krakow (Polen).
Over ESET
ESET werd opgericht in 1992 en is een wereldwijde leverancier van beveiligingsoplossingen voor bedrijfsklanten en thuisgebruikers. ESET is marktleider op het vlak van proactieve detectie van malware. Zijn antivirusoplossing ESET NOD32 telt het hoogste aantal "VB100 Awards," van Virus Bulletin daar het nog nooit een worm of virus “In-the-Wild” heeft gemist sinds het begin van de testen in 1998.
Het hoofdkwartier van ESET is in Bratislava, Slowakije, gevestigd. ESET heeft filialen in San Diego (VS), Praag (Tsjechische Republiek) en Buenos Aires (Argentinië) en beschikt over een uitgebreid partnernetwerk in 160 landen. In 2008 opende ESET een nieuwe onderzoekslab in Krakow (Polen). ESET werd opgenomen in de Deloitte Technology Fast 500 als één van de snelst groeiende technologiebedrijven in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.
Enkele ESET referenties in België en Luxemburg
Armstrong International SA, Centrages SA (Groep SOCFIN), Clearstream Services (Luxemburg), CPC Centre Production Centrum (Productie centrum van de Vrije, Liberale en Neutrale Mutualiteiten), DAMART, EORTC (Europees Onderzoekcentrum voor Kanker), ESCO (Groep EFECO ESCO Financial & Engineering Company), Gemeentelijke Diensten Stad Doornik, GLE Groep GLE, (EFECO ESCO Groep, Financial & Engineering Company), Haute Ecole Roi Baudouin, KATHO Campus Kortrijk (Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen), CMS De Backer, Koninklijk Observatorium van België, Centre Hospitalier de Luxembourg, Service National de Santé au Travail, Arthur Welter Transport, ROTAREX Groep, Paul WURTH, enz.