24.3.15

Zeven gouden regels voor veiligheid van ouders en kinderen op Internet

Meerderheid van ouders in Verenigd Koninkrijk weet niet wat gedaan als ze met cyberpesten geconfronteerd wordt
Een recente enquête* van ESET toont aan dat de meeste ouders niet weten hoe cyberpesten aan te pakken

Een enquête van ESET toont aan dat 54 % van de Britse ouders niet weet wat gedaan mocht hun kind op het net gepest worden. De meeste ouders zijn er niet op voorzien en hebben onvoldoende kennis om cyberpesten te onderkennen en ermee om te gaan, hoewel deze bedreiging die steeds maar toeneemt.

Cyberpesten is schering en inslag geworden, zowel met een mobile telefoon als een computer kan iemand gepest worden. Vorig jaar hebben ongeveer 45.000 Britse kinderen Childline gebeld in verband met cyberpesten en deskundigen denken doorgaans dat de meerderheid van jongeren vroeg of laat hiermee te maken krijgen. Hoewel het cyberpesten steeds toeneemt, laat de enquête ook zien dat 52% van de ouders helemaal niet zou weten wat gedaan mocht hun kind op het net gepest worden.

Als commentaar op de bevindingen van de enquête, zei Mark James, specialist veiligheid bij ESET: ‘Cyberpesten is een toenemende bedreiging voor kinderen maar het is een onbekend terrein voor de meeste ouders omdat ze nog geen ervaring hebben met dit probleem. Een van de grootste verschillen tussen cyberpesten en traditionele vormen van pesten is het feit dat de ‘pester’ het kind in zijn kamer kan volgen. Cyberpesten wordt nog meer intimiderend voor een kind daar er vaak geen ontsnappen aan is.’

Andere bevindingen uit de enquête wijzen erop dat ouders, die gevraagd werden wat ze zouden doen mocht hun kind op het net gepest worden, het volgende antwoordden:

  • Voor 45 % van de ouders zou de school van het kind het aanspreekpunt zijn
  • Voor 70 % zou de betrokken website het aanspreekpunt zijn
  • Voor 38 % zou de cyberpester zelf aangesproken worden.
‘De beste manier om met cyberpesten om te gaan, is praten met het kind en de situatie proberen te begrijpen. Ouders zouden hun kind ook moeten aanraden niet te reageren op bedreigingen hoewel de berichten niet mogen uitgewist worden daar ze als bewijs kunnen dienen om aan te tonen wat er gaande is. Er zijn verschillende wijzen om met cyberpesten om te gaan naargelang wie de cyberpester is. Als het iemand is uit de school van het kind dan moeten de ouders de instelling verwittigen. Is de cyberpester een vreemde, dan moet men zijn ISP (Internet Service Provider) contacteren want die kan de persoon in kwestie verhinderen om nog met het kind in contact te komen. Slechts in zeldzame gevallen is het aanbevolen om met de cyberpester zelf contact te hebben want in bepaalde omstandigheden zou de zaak nog kunnen escaleren,’ aldus James.

ESET's zeven gouden regels voor de veiligheid van ouders en kinderen op het net:
·         Steeds de laatste update van de antivirus- en beveiligingssoftware op het toestel hebben.
·         Steeds de laatste update van de besturingssoftware en de applicaties installeren.
                                                                                                                                 ./…
·         Waakzaam zijn en de internetconnecties van het kind controleren: een wachtwoord instellen en kinderen slechts laten surfen als de ouders regelmatig hun online
·         activiteiten kunnen controleren. Duidelijke afspraken maken in verband met het gebruik van de computer.
·         De kinderen inlichten over privacy op het net: ze mogen nooit persoonlijke gegevens of details geven aan vreemden op het net of op sociale netwerken.
·         De webcam controleren want die kan gemakkelijk misbruikt worden door criminelen en vreemden. De webcam afzetten of afdekken als die niet gebruikt wordt. Malware kan op de webcam geïnstalleerd worden zonder dat men het weet en, indien de webcam besmet is, kan die op afstand weer ingeschakeld worden. Kinderen zouden de  webcam slechts mogen gebruiken bij goedgekeurde connecties: met gekende vrienden en familieleden.
·         Als de ouders of het kind, op de sociale media, zijn muur met ‘Iedereen’ of ‘Vrienden van vrienden’ deelt, dan is alle controle verloren over wie toegang heeft tot de informatie.
·         De informatie die op het net geplaatst wordt, blijft er. Denk niet als je een foto of zelfs het volledige profiel verwijdert dat je automatisch alles voor altijd hebt gewist. Foto’s en informatie kunnen al op de computer van iemand anders bewaard zijn. Kinderen en ouders zouden best twee keer nadenken over de foto’s en details die ze op het net zetten.

*Deze enquête werd uitgevoerd door ESET en bestudeerde het gedrag van 971 ouders en grootouders in het Verenigd Koninkrijk

Onafhankelijk onderzoeksbureau Forrester kent hoogste score toe aan Software AG’s Alfabet IT Planning & Portfolio, in de drie evaluatiesegmenten


De oplossing Alfabet van Software AG is “Leader” in het laatste rapport over Strategic Planning Tools 

Software AG laat weten dat zijn Alfabet-oplossing door Forrester Research Inc. als ‘Leader’ werd gepositioneerd in The Forrester Wave™: Strategic Planning For The BT Agenda, Q1, 2015 (op 13 maart 2015 gepubliceerd)[1].

In het rapport van Forrester staat dat “het van essentieel belang is dat strategische planners de verschillende opties op een collaboratieve wijze kunnen onderzoeken en evalueren waarmee ze hun doeleinden en objectieven kunnen bereiken. Dit moet kunnen op basis van de waarde, het vermogen om te veranderen en de uitwerkingstijd. Het rapport benadrukt dat Software AG HET voorbeeld is van de vendor die mogelijkheden biedt om uitgebreide instelbare scenario’s te plannen die in real-time resultaten leveren bij wijzigingen van de portfolio-opties.”

Alfabet behaalt hoogste score in de categorie Deployment Options
In het rapport is Alfabet de enige vendor die de hoogst mogelijke score behaalt voor deployment options in de drie evaluatiesegmenten. Software AG wordt geklasseerd bij de vendors die ‘‘aan de gespecialiseerde gemeenschap van technologie managers tools aanbiedt voor een efficiëntere investeringsplanning voor de business agenda.”

Alfabet biedt stabiliteit in tijden van verandering en digitalisering
Dr. Wolfram Jost, CTO en lid van de raad van bestuur vanSoftware AG, verduidelijkt: “We zijn van mening dat dit nieuwe rapport van Forrester de uitgebreide inzichten en de ondersteuning benadrukt die de klanten mogen verwachten van Alfabet om hen te helpen in hun strategische IT planning. We worden voortdurend geconfronteerd met verandering wat betekent dat we een platform nodig hebben dat alle stakeholders linkt in een collaboratief, gestroomlijnd en beheerst proces om de digitalisering van hun bedrijf uit te voeren.”

In organisaties van wereldformaat, gebruiken strategen en planners Alfabet om uitdagingen te overwinnen als ze hun strategie in stappenplannen moeten vertalen. Alfabet verenigt best practice in IT planning en portfoliomanagement met cloudtechnologie en benadrukt de objectieven van het bedrijf zodat een efficiënte en succesvolle  strategische planning mogelijk wordt, ongeacht de gekozen implementatie.

Alfabet is een collaboratief platform
Alfabet IT Planning en Portfolio Management is een collaboratief platform, voor cloud of on site, die gebruikt wordt door business en IT leiders om hun IT-omgeving beter te begrijpen, up-to-date te blijven bij veranderingen en de mogelijke afhankelijkheid en gevolgen tussen de verschillende IT-portfolio’s te visualiseren. Zo kunnen strategen in business technologie, enterprise architects en portfolio managers – de drie segmenten die in het rapport geïdentificeerd werden – een goed beheerde strategische planning alsook een implementatieproces uitwerken waarin de investeringsplanning vervat zit terwijl de deelname van alle stakeholders verzekerd is. 

Alfabet – een onderdeel van Software AG’s Digital Business Platform – biedt de mogelijkheid om een bedrijf af te stemmen op het strategische stappenplan  om tot business en IT digitalisering  over te gaan. Het staat ook borg voor de effectieve en efficiënte uitvoering van een digitaliseringplan dankzij zijn strategische capaciteiten  inzake portfoliomanagement.

Het volledige rapport is beschikbaar op www.softwareag.com/recognition.

--------------------------------

[1] The Forrester Wave™: Strategic Planning For The BT Agenda, Q1, 2015; The Top 11 Vendors In The Emerging Strategic Planning Market by Gordon Barnett   and Margo Visitacion   with Alex Cullen  and Abigail Komlenic 

Software AG propose son portefeuille cloud via Amazon Web Services


Software AG, un leader en matière de processus métier, d’information et de consultance, va proposer son portefeuille cloud complet par le biais dAmazon Web Services (AWS). L’entreprise a choisi AWS comme partenaire stratégique car, depuis des années, Amazon a prouvé sa capacité à fournir des services fiables et évolutifs. Software AG a présenté sa nouvelle Digital Business Platform la semaine dernière, au CeBIT.

Les produits de Software AG pour la gestion de portefeuille (Alfabet Cloud) ainsi que pour la modélisation et l’analyse de processus métier (ARIS Cloud) sont déjà disponibles via AWS. Ainsi, les entreprises ont un accès abordable aux supports pour la transformation métier. webMethods Integration Cloud, une plate-forme  pour l’intégration d’applications hybrides (cloud/cloud et cloud/sur site) et webMethods AgileApps Cloud, une plate-forme pour le développement d’applications et gestion de cas, seront également disponibles plus tard dans l’année. 

Liberté de choix et facilité d’utilisation
“Software AG veut offrir  à ses clients une liberté de choix aussi vaste que possible et rendre l’utilisation des applications plus facile. La transformation vers le cloud fait partie de notre stratégie car elle offre la flexibilité et permet un passage rapide vers des modèles métier qui changent  régulièrement, ” déclare  Wolfram Jost, CTO de Software AG. “De cette façon, les entreprises et les organisations disposent d’une aide lors de la conception de leur stratégie et architecture cloud qui, dès le départ, leur permet aussi de réduire leur coûts.” 

“Les fournisseurs de logiciels sont toujours à la recherche de solutions IT qui leur permettent de réduire rapidement les coûts d’exploitation et de fournir des services encore meilleurs à leurs clients ”, explique Terry Wise, vice-président chez AWS. “Software AG est un excellent exemple de l’entreprise innovante qui a choisi AWS pour permettre à ses clients d’utiliser notre plate-forme  sécurisée et robuste. ” 
Transformation cloud et partenaires

En 2015, Software AG continuera à étendre son portefeuille de services et solutions cloud par le biais de son réseau de partenaires. Les partenaires mettront l’accent sur la consultance stratégique en matière de tranformatioin vers le cloud.



Software AG onthult Digital Business Platform op CeBIT

Software AG presenteert op CeBIT zijn Digital Business Platform. Met het Digital Business Platform kunnen bedrijven en overheidsorganisaties hun digitale transformatie optimaal vormgeven.

Innovatie, schaalbaarheid en differentiatie
Tegen 2016 verwacht de Europese Commissie dat de digitale economie in 2016 in de G20-landen ten minste 3,2 miljard euro zal bedragen. Dit is 8 procent van het Bruto Nationaal Product (BNP). Software AG is de mening toegedaan dat standaard, conventionele business-software, ontworpen voor relatief stabiele en voorspelbare bedrijfssituaties, onvoldoende flexibiliteit en snelheid biedt nodig om de nieuwe generatie consumenten te kunnen bedienen.

“Bedrijven moeten digitaliseren om een maximum aan inzicht te hebben in veranderende marktbehoeften en individuele vragen van klanten, alsook in hun eigen prestaties over de complete waardeketen en in externe factoren die aan verandering onderhevig zijn, gaande van nieuwe regelgeving of zelfs weersomstandigheden”, aldus Wolfram Jost, CTO van Software AG, bekend van o.a. ARIS, Alfabet, webMethods en Apama. “Het Digital Business Platform is ontworpen om applicaties, processen en businessmodellen te leveren die gebouwd zijn om te veranderen. We zijn het ERP-tijdperk voorbij. Conventionele ERP-systemen zijn ontwikkeld voor de lange termijn, om bestaande en voorspelbare businessprocessen te ondersteunen. Aanpassingen zijn niet wenselijk, vaak complex en duur. Daarom biedt Software AG een complementair platform dat juist die flexibiliteit biedt en beantwoordt aan snel veranderende behoeften, gebaseerd op Internet of Things, real-time streaming analytics en big data.”

Optimale ROI
Het Digital Business Platform biedt organisaties de mogelijkheid een nieuw type klantgerichte applicaties te ontwikkelen binnen een tijdslijn dat voor optimaal rendement zorgt. Het biedt ook voorzieningen voor de transitie van legacy naar een digital enterprise. Zo wordt het Digital Business Platform interessant voor de organisatie in zijn geheel, zowel voor de CIO die een optimale, flexibele en betaalbare IT-architectuur moet ontplooien tot en met business verantwoordelijken die snel aanpasbare en situationele applicaties moeten kunnen ontwikkelen. Ook voor de CEO is het Digital Business Platform interessant als het gaat om de vormgeving van een bedrijfsbrede, digitale strategie.

“De voordelen verbonden aan het analyseren van gegevens afkomstig uit het Internet of Things – van  sociale media en wearables tot machine-to-machine-communicatie (M2M) – zijn aanzienlijk. Zo kunnen bedrijven in real-time en right-time beslissingen nemen gebaseerd op feitelijke informatie en kunnen zij hun bedrijfsbeleid hierop aanpassen”, aldus Jost. “De enige manier waarop bedrijven echt voordeel kunnen halen uit digitalisering is een holistische aanpak die mensen, processen, data en dingen met elkaar verbindt, op basis van in-memory technologie en een event-gedreven architectuur, zowel beschikbaar on-site als in de cloud. Dat is de filosofie die achter onze Digital Business Platform zit.”

Voor meer informatie, kijk op: 
http://www.softwareag.com/corporate/products/default.asp