14.10.10

ESET Received its 64th Award by Virus Bulletin; Highest RAP Detection Score

The test conducted by independent British magazine Virus Bulletin (VB) assessed the performance of 38 security products based on the effectiveness of antimalware protection. Only 28 of the entered products received the VB100 Award, which is given for detecting all In-the-Wild viruses , with zero false positive count..This performance has secured ESET its overall 64th VB100 Award.

Moreover, the tested product ESET NOD32 Antivirus 4, Business Edition achieved the highest RAP (reactive-and-proactive detection) score out of all tested products. The testing platform used was Windows Server 2003 and the "wild-list" of malware comprised new strains of polymorphic viruses, including some variants of the Sality virus, as well as a handful of Viruts samples. According to the Virus Bulletin report, a minimum of 1,000 replicated samples representing each malware variant were used in the testing, with the total size of samples in the WildList set exceeding 14,000.

About Virus Bulletin
Virus Bulletin was launched in 1989 as a specialized magazine intended for PC users, focusing specifically on PC viruses, their detection and prevention. Virus Bulletin carries out independent comparative testing of antivirus products. The VB Award is highly esteemed in the antivirus industry due to its rigorous testing methods and because no entry fee and repeat testing is allowed. VB also organizes an annual VB Conference for antivirus professionals that is highly respected in the antivirus community.
About ESET
Founded in 1992, ESET is a global provider of security solutions for the home and business segment. The industry leader in proactive malware detection, ESET's NOD32 antivirus holds the world record for the number of Virus Bulletin "VB100 Awards," never to have missed a single “In-the-Wild” worm or virus since the inception of testing in 1998. ESET has headquarters in Bratislava, Slovakia and offices in San Diego, USA; Buenos Aires, Argentina; Prague, Czech Republic and Singapore, and an extensive partner network in 180 countries. In 2008, ESET has opened a new research center in Krakow, Poland. ESET was named by Deloitte’s Technology Fast 500 as one of the fastest-growing technology companies in the region of Europe, Middle East and Africa.

De Banque Nationale Alzheimer verzamelt epidemiologische en statistische informatie over ziekte met InterSystems’ Caché en Zen

14 oktober 2010 – De Franse Banque Nationale Alzheimer (BNA) in Nice, heeft gekozen voor het databasebeheersysteem Caché van InterSystems om de database van BNA op te zetten en gaat ook zijn interfaces en mogelijkheden voor statistieken gebruiken. De BNA werd door het Franse Ministerie van Gezondheid opgericht binnen het kader van het nationale Alzheimer-plan, een project dat alle gegevens wil verzamelen en centraliseren die over de ziekte bestaan. Voor de ontwikkeling van het project is gekozen voor het Zen framework van InterSystems. De ontwikkeling werd uitgevoerd door Ellipse, een historische partner van InterSystems, in samenwerking met het Universitair Ziekenhuis van Nice.

400 gegevensbronnen
Het project van de Banque Nationale Alzheimer is een initiatief van de ‘Direction de l'Hospitalisation et de l'Organisation des Soins (DHOS)’ en centraliseert gegevens afkomstig van de Consultations Mémoire (CM), de Centres Mémoire de Ressources et Recherche (CMRR) en van specialisten. Alles samen zijn er op nationaal niveau 400 deelnemers aan het project.

Het project werd CIMA gedoopt, voor Corpus d'Information Minimum Alzheimer. Vanaf verschillende bronnen worden gegevens verzameld die moeten verwerkt worden in statistisch en epidemiologisch onderzoek. Het was bijzonder belangrijk om voor de inzameling van de gegevens een interface te ontwikkelen die tegelijk eenvoudig en robuust is. Het was een fundamentele eis voor het project dat iedere gegevensbron makkelijk kon conformeren aan de vereisten van de interface.

Aangepaste oplossingen voor snelle ontwikkeling
Hoewel de ontwikkeling van het project van de Banque Nationale Alzheimer complex was, werd het op minder dan vijf maanden tijd afgewerkt. Het project werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Departement van Openbare Gezondheidszorg, het Universitair Ziekenhuis van Nice en diensten van de regio Alpes-Maritimes.

Om de ontwikkeling zo snel te laten verlopen, kon Ellipse rekenen op de krachtige prestaties en de objectgeoriënteerde aanpak van het Caché database management systeem van InterSystems. Dit liet toe een reeks componenten te ontwikkelen rond een woordenboek dat de diverse variabelen van het corpus identificeerde. Dit biedt ook de garantie dat toekomstige evoluties relatief goedkoop kunnen uitgewerkt worden.

Parallel werd ook een BNA internet portaalsite ontwikkeld op basis van kZen, een eigen ontwikkeling van Ellipse op basis van het Zen framework van InterSystems. Dit systeem volgt de Web 2.0 specificaties en garandeert zo de asynchrone uitvoering van belangrijke bewerkingen op de server.


Complexe processen, geïntegreerde interface
Voor de gebruikers gebeurt het beheer van de integratie van de CIMA’s automatisch en geheel transparant. De patiëntengegevens worden door de betrokken medische structuren afzonderlijk of gegroepeerd doorgestuurd naar het BNA-systeem. Daar worden ze in twee stappen anoniem gemaakt om een hoog niveau aan confidentialiteit te garanderen.

De gegevens die op die manier verzameld worden, kunnen vervolgens verwerkt worden voor statistische doeleinden: rapporten, analyses en grafieken op nationaal, regionaal, departementaal niveau of zelfs per afzonderlijke vestiging. Ook de periodiciteit kan ingesteld worden: maandelijks, per kwartaal, per jaar… De gegevens kunnen eveneens onderzocht worden volgens diverse criteria die nuttig zijn voor specifieke statistieken.

De BNA werd in oktober 2009 in gebruik genomen en heeft sindsdien veel steun gekregen van de diverse leveranciers van gegevens. Na zes maanden hadden al 180 structuren de gewoonte aangenomen om op regelmatige basis gegevens door te sturen over 48.000 patiënten. Momenteel zijn al 70.000 dossiers opgenomen in de BNA.

InterSystems
InterSystems Corporation is wereldwijd toonaangevend op het gebied van software t.b.v. informatie-uitwisseling. Het hoofdkantoor van InterSystems is in Cambridge, Massachusetts (VS) gevestigd. De onderneming, met vestigingen in 25 landen, levert innovatieve softwaretechnologie die bijzonder snel geheel nieuwe applicaties mogelijk maken.
InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee snellere en beter verschaalbare applicaties gemaakt kunnen worden.
InterSystems Ensemble® is een naadloos platform voor snelle integratie en ontwikkeling van verbonden applicaties.
InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt ‘business intelligence’ real-time op te nemen in transactionele systemen.
InterSystems HealthShare™ is een ontwikkelplatform voor het snel creëren van elektronische data-uitwisselingstoepassingen in de regionale of nationale gezondheidszorg.
Meer informatie is te vinden op www.intersystems.com.

Catherine d'Adesky
+ 32 2 234 67 90