14.6.13

Nu beschikbaar: ESET Security for Microsoft SharePoint Server 2013


ESET, kondigt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van ESET® Security for Microsoft SharePoint Server.  Dit antivirus is de nieuwe telg uit de familie ESET producten voor de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens en informatie die zich in de databases bevinden. Nu kunnen bedrijven, ongeacht hun grootte, op een efficiënte wijze SharePoint servers beschermen.

Bedrijven en organisaties die ESET Security for Microsoft SharePoint Server gebruiken, genieten zo een real time beveiliging voor alle verwerkingen en serverbestanden. Zo zijn ze beschermd tegen internetbedreigingen met inbegrip van deze afkomstig van up- en downloads, veiligheidslekken en kwetsbaarheden. Dankzij de ESET technologie, die zijn sporen verdiend heeft, beschikt het systeem over meer ruimte voor de fundamentele taken van de server.

Zonder een bijkomende beschermingslaag kunnen gebruikers per vergissing gecompromitteerde bestanden op de SharePoint server uploaden en de volledige databank besmetten. Ontwikkeld op dezelfde basis als ESET File Security for Microsoft Windows Server, bezit het nieuwe product een specifieke beschermingscomponent voor SharePoint,” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, invoerder van ESET voor BELUX.

Het product biedt antivirus en antispyware bescherming, regelgebaseerde filtering, soepele werkingsidentificatie, ESET SysInspector en ESET SysRescue. Sinds de 5de generatie server producten kunnen de systeembeheerders, dankzij de ESET LiveGrid® technologie, complexe beveiligingsprocessen toepassen voor real-time on-access analyses en diepgaande scans, op aanvraag of planmatig uitvoeren van scans op alle objecten in de volledige SharePoint database. Op afstand bestuurbaar via ESET® Remote Administrator, biedt het product ook regelgebaseerde filtering, volgens verscheidene criteria met inbegrip van het echte bestandstype, zodat kan bepaald worden welke bestanden dienen gescand en zo het systeemgebruik geoptimaliseerd wordt.

Voordelen van ESET Security for Microsoft SharePoint Server

Antivirus en antispyware – Elimineert alle soorten bedreigingen met inbegrip van virussen, rootkits, wormen en spyware. Biedt real-time on-access analyses van de gegevens in de server, alsook alle tools voor een volwaardige bescherming van de server, met inbegrip van een residente schild en scannen op aanvraag. Deze oplossing voert op aanvraag of planmatige scans uit van gelijk welke content opgeslagen in de SharePoint databank. ESET Self-defense voorkomt malware en onbevoegde gebruikers kunnen het beveiligingssysteem niet uitschakelen.

Regelgebaseerde filtering – Systeembeheerders kunnen de bescherming fine-tunen door het invoeren van regels volgens naam, grootte en echte bestandstype. Zo kunnen het gedrag en de rechten van de gebruikers gecontroleerd en gewijzigd worden bij het uploaden van specifieke bestanden in de the SharePoint databank.

Lage systeembelasting – Een bewezen bescherming met een beperkte voetafdruk, zodat meer ruimte beschikbaar is voor de fundamentele taken van de server.

Soepele werking en identificatie van de gebruikersaccounts bij pogingen tot infiltreren – Het product voert een bescherming met paswoord in tegen het uitschakelen van de software waarbij automatisch de gevoelige bestanden uitgesloten worden, de software van de server zoals Microsoft SQL Server en Microsoft IIS alsook de rol van de server herkend wordt. Het resulteert in lagere kosten dankzij het uitsluiten van gevoelige serverbestanden zoals de stores en de uitwisselingsbestanden voor analyse tijdens de toegang tot bestanden.

ESET SysInspector – Maakt het mogelijk om diepgaande systeemanalyses uit te voeren en zo potentiële veiligheidsrisico’s te identificeren.

ESET SysRescue – Maakt het mogelijk een automatisch opstartbeeld van de geïnstalleerde beveiligingsoplossing te creëren om diepliggende malware te reinigen en het systeem opnieuw te starten.


Lees meer over de voordelen van het product op ESET Security for Microsoft SharePoint Server product pages.