19.1.12

Rob Rentenaar, nieuwe regional director bij NETGEAR

NETGEAR kondigt aan dat sinds het einde van 2011 Rob Rentenaar benoemd werd tot Regional Director Benelux van de Commerical Business unit.

Rob Rentenaar (46) kan prat gaan over meer dan 23 jaar ervaring in de IT-wereld en meer bepaald in netwerken en telecom. Hij bezit dus ongetwijfeld de nodige bagage om aan het roer te staan van een bedrijf als NETGEAR en het ook verder te ontwikkelen.

Voor hij bij NETGEAR aan de slag ging, was Rob Rentenaar Regional Sales Manager bij Brocade, waar hij verantwoordelijk was voor IP-netwerken. Voorheen was hij in dienst bij SAIT Zenitel, waar hij verschillende management functies bekleedde voor hij tot CEO benoemd werd. Hij was ook 11 jaar werkzaam bij 3Com, waar hij diverse functies doorliep en het eveneens tot country manager Benelux bracht.
Als Regional Director Benelux wil Rob Rentenaar eerst en vooral NETGEAR laten kennen en herkennen voor de uitmuntendheid van zijn producten en zijn aanbod alsook voor de toegevoegde waarde die deze aan de ondernemingen kunnen bijbrengen. Om zowel de klanten als de partners in de BeLux regio te ondersteunen zal er tevens een medewerker worden aangesteld die zich enkel en alleen op deze markt zal gaan richten..
Aan de KMO’s biedt NETGEAR verschillende gamma’s producten zoals ProSafe (switching, wireless en routing), ProSecure (UTM appliances en STM platformen voor beveiliging van web en emails) en ReadyNas (oplossingen voor opslag). Al de producten uit die gamma’s zijn voorzien van de nieuwste technologie. Ze zijn ook van hoogstaande kwalitatief niveau, eenvoudig te installeren en te gebruiken en erg competitief geprijsd. NETGEAR biedt naast zijn producten ook een uitgebreide reeks diensten waaronder waarborgen met vervanging on-site, hoogwaardig telefonische bijstand, enz.
Het bedrijf levert zijn oplossingen via een partner netwerk. Een doelstelling voor NETGEAR is om ook dit netwerk fors uit te breiden met nieuwe partners die in staat zijn om de apparatuur van NETGEAR ook actief in het KMO segment te positioneren. Om partners hiervoor te belonen en te beschermen heeft NETGEAR bijvoorbeeld een deal registratie programma, een demoprogramma en allerhande technische en commerciële tools beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de site www.netgear.be
Over NETGEAR, Inc.NETGEAR (Nasdaq: NTGR) is een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatieve producten levert aan consumenten, bedrijven en service providers. Voor de consument maakt het bedrijf hoogwaardige, betrouwbare en eenvoudige thuisnetwerk, opslag en digitale media producten, voor mensen die via het internet hun inhoud en apparaten met elkaar willen verbinden. Voor het bedrijfsleven biedt NETGEAR netwerken, opslag- en beveiligingsoplossingen, zonder de kosten en complexiteit van ‘grote IT’. Het bedrijf levert service providers thuisoplossingen voor hun klanten. NETGEAR producten zijn gebouwd op een verscheidenheid van bewezen technologieën zoals draadloos, Ethernet en powerline. De producten hebben focus op betrouwbaarheid en gemak. NETGEAR producten worden verkocht in meer dan 28.000 winkellocaties over de hele wereld, en door meer dan 37.000 value-added resellers. Het bedrijf heeft het hoofdkwartier in San José (Californië) en kantoren in 25 landen. NETGEAR is een ENERGY STAR ®-partner. Meer informatie is beschikbaar op www.netgear.nl. Volg NETGEAR op http://twitter.com/NETGEAR en op Facebook: http://www.facebook.com/NETGEAR.

ESET's voorspellingen voor 2012 in zake cyberbedreigingen: mobiele malware, botnets, doelgerichte aanvallen...

Wereldwijd hebben deskundigen van ESET - Stephen Cobb, Cameron Camp, Aryeh Goretsky, David Harley, Robert Lipovsky en Sebastian Bortnik – dit jaar opnieuw voorspellingen gemaakt betreffende de opkomende bedreigingen voor 2012 .

“Wat de trends betreft in zake de belangrijkste bedreigingen voor 2012 zou de eerste plaats moeten ingenomen worden door malware voor mobiele toestellen. Door de sterke groei in marktaandelen van de androïde toestellen zijn ze het platform bij uitstek geworden voor de ontwikkelaars van malware die het op mobiele toestellen gemunt hebben,” vertelt Sebastian Bortnik, coördinator voor bewustmaking en onderzoek bij ESET Latijns Amerika. Volgens de analyses van ESET, zullen de belangrijkste bedreigingen voor 2012 de volgende zijn: mobiele malware, bedreigingen voor Windows, doelgerichte aanvallen, verbeteringen in sociaal engineering.

“In 2011 hebben we talloze variaties van malware gezien voor mobiele toestellen zoals de SMS Trojaan waarbij de besmette toestellen teksten sturen naar dure betaalnummers voor rekening van de telefooneigenaar terwijl de criminelen grote winsten opstrijken. Er zijn eveneens mobiele botnets die de mobiele toestellen tot zombies ombouwen zodat ze voor criminele doeleinden kunnen gebruikt worden,” verduidelijkt Bortnik. Spyware is een andere soort mobiele malware die in 2012 vaker zal voorkomen. In juli 2011 kwamen voor de meest courante - Zeus en SpyEye – versies die compatibel waren met mobiele toestellen : ZITMO (Zeus In The Mobile) en SPITMO. Hoewel deze bedreiging nog niet massaal voorkomen, zullen de aanvallers ongetwijfeld kwaadaardige code blijven migreren naar het mobiele platform. Ze zullen hierin geholpen worden door de gebruikers van dergelijke toestellen die er steeds meer persoonlijke en gevoelige informatie in onderbrengen terwijl ze nog niet gewend zijn hun toestellen te beschermen met beveiligingstechnologie en ze die ook nog niet op de meest veilige manier gebruiken.

In oktober 2011 identificeerde ESET 41 belangrijke families kwaadaardige code (alsook variaties ervan) voor het androïde platform: 30% van de bedreigingen waren ingebouwd in de downloads van de androïde markt, 37% waren Trojanen en 60% van de kwaadaardige code hadden botnet eigenschappen, waarmee een zekere graad van controle op afstand van het toestel wordt bereikt.

Androïde malware is niet de enige trend in zake bedreigingen voor het besturingsysteem. Gartner voorziet dat tegen het einde van 2012, Windows 7 het meest gebruikte besturingsysteem zal zijn. Dit wil zeggen dat in 2012 bepaalde bedreigingen, zoals rootkits voor Windows 64 bits, nog meer populair zullen zijn. Daar de beveiligingstechnologie in besturingsystemen zoals Windows 7 nog meer gesofisticeerd wordt, zal men moeten vaststellen dat criminelen meer ingewikkelde malware zullen gaan ontwikkelen om deze beveiliging te doorbreken.

In 2012 krijgen we niet alleen complexe doelgerichte aanvallen zoals TDL4 bootkits, maar we moeten ons voorbereiden op malware bestemd om specifieke doeleinden aan te vallen zoals Stuxnet het voorheen heeft gedaan. Momenteel zien we Duqu, op Stuxnet gebaseerd, en het is meer dan waarschijnlijk dat er in de komende 12 maanden meer van dit type zullen zijn.

Een ander belangrijke trend in 2012 is ongetwijfeld de verandering in de verspreidingsmethode die tot dusver werd aangewend voor malware. De traditionele kanalen voor malware en oplichtingen – zoals email, instant messaging of USB devices—zullen minder het doelwit zijn. De technieken voor sociaal engineering die op de sociale netwerken aangewend worden, de resultaten van opzoekingen vergiftigd door blackhat SEO technieken, alsook malware dat geactiveerd wordt bij het downloaden – vanuit legale maar kwetsbare sites—zullen belangrijker worden als kanalen om toegangspunten te besmetten en netwerken in gevaar te brengen

Volgens Aryeh Goretsky, vorser bij ESET Noord Amerika, zullen we de groei meemaken van malware voor digitale handtekeningen, waarbij gestolen certificeringcodes zullen gebruikt worden. Hij voorspelt dat er “een rapport komt in zake een kwetsbaarheid in de aankomende Windows 8 dat men als een ‘grote lek’ zal bestempelen en vervolgens zal men vaststellen—enkele dagen of een week later—dat die niet op een conventionele manier kan aangewend worden of dat die slechts in theorie bestaat”.

Als toemaatje heeft Stephen Cobb, beveiligingsevangelist bij ESET, een videogids samengesteld voor enkele belangrijke bedreigingen voor 2012:



Videolink : http://blog.eset.com/2011/12/23/2012-malware-and-cybercrime-predictions-the-video-version

Meer details over de voorspellingen voor 2012 zijn te vinden op ESET Threat Blog.

StorageCraft brengt ShadowControl ImageManager v5 en ShadowProtect v4.2

StorageCraft Europe, ), leverancier van vernieuwende schijf back-up, oplossingen voor disaster recovery, systeemmigratie, databeveiliging en security voor servers, desktops en laptops, kondigt de beschikbaarheid aan van StorageCraft ShadowControl™ ImageManager™ 5, software ontwikkeld voor het beheren, aanpassen en verbeteren van het back-up proces.
ShadowControl ImageManager verhoogt de controle over back-up beelden die gemaakt zijn met StorageCraft ShadowProtect®, zodat gebruikers op een meer efficiënte wijze fysieke, virtuele of in de cloud gemaakte back-ups kunnen beheren. De tools en diensten die in de software vervat zijn, kunnen back-up beelden naar de cloud kopiëren en pre-stage back-ups als virtuele machines. Ze kunnen back-up beelden consolideren en back-up bestanden opvolgen en beheren. De nieuwe sterke punten van de software zijn:
· ShadowStream™ om de off-site transfer van bestanden met back-up beelden tot vijf maal sneller te maken dan traditionele bestandentransfer door controle van de breedbandcapaciteit.
· intelligentFTP™ filtert de bestanden om die lokaal te kopiëren, naar het netwerk of naar een off-site plaats, ongeacht of het nu gaat om elk incrementele back-up of slechts back-up bestanden die geverifieerd werden.
· HeadStart Restore® reduceert de hersteltijd door proactief een reeks back-up beelden als een virtuele machine uit te bouwen. Daarbij wordt kostbare tijd gewonnen zodat het systeem in slechts enkele minuten kan hersteld worden.
Bovendien biedt ShadowControl ImageManager management tools die de back-up bestanden controleren en na verloop van tijd opnieuw controleren om zeker te zijn dat ze nog steeds intact zijn. De software kan ook back-up beelden uit bestanden consolideren en retentie parameters opvolgen zowel lokaal als in de cloud, zodat men on-site en off-site kostbare opslagruimte kan uitsparen. Gebruikers kunnen ook via mail parameters invoeren om de status van back-up beelden op te volgen.
Voor aanvullende informatie over ShadowControl ImageManager, neem contact op met de exclusieve distributeur van StorageCraft producten voor Benelux - MGK Technologies - per mail info@storagecraft.be of telefonisch +352 26 18 51.
ShadowProtect v4.2 nu beschikbaar
Een nieuwe upgrade is beschikbaar voor StorageCraft ShadowProtect, de bekroonde reeks software voor back-up en disaster recovery. De nieuwe versie 4.2 komt in twee installatieversies: ShadowProtect standaard installatie (voor ShadowProtect Server, ShadowProtect Small Business Server en ShadowProtect Desktop, in fysieke en virtuele licenties) en ShadowProtect for Managed Service Providers (voor MSP’s die back-up en disaster recovery als een dienst aanbieden). De twee versies worden op een vereenvoudigde wijze vanuit een enkel bestand geïnstalleerd. In versie 4.2 zijn ook nieuwe talen vervat: Spaans, Italiaans, Portugees en Turks. Het is aangeraden om de release notities te lezen voor de upgrade wordt uitgevoerd.
Over StorageCraft Technology Corporation
StorageCraft spitst zich toe op het bieden van innovatieve back-up, disaster recovery, databescherming, migratie en beveiligingsoplossingen voor servers, desktops en laptops. Het belangrijkste doel van StorageCraft is het bieden van producten die kunnen zorgen voor minder uitval, een verbetering van de continuïteit van bedrijven en een lagere ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) voor servers en PC’s.