28.11.14

ESET Secure Authentication breidt bescherming uit naar remote desktops



De oplossing van ESET biedt nu een beveiligde toegang aan de gebruikers van Microsoft Remote Desktop Protocol dankzij een authenticatie met twee factoren

ESET®, al meer dan twee decennia pionier in proactieve bescherming, brengt een nieuwe versie van zijn oplossing voor beveiligde toegang ESET Secure Authentication. Deze oplossing, gericht op mobiele toestellen, biedt de bedrijven een authenticatie met twee factoren (2FA) door van elke mobiele toestel in betrouwbare persoonlijke authenticatiemiddel te maken. Door de toevoeging van ondersteuning voor Microsoft Remote Desktop Protocol, wordt deze gloednieuwe versie van ESET Secure Authentication de meest aantrekkelijke en efficiĆ«nte 2FA in de markt.

Het rapport van Verizon 2014 Data Breach Investigations Report bevestigt dat, voor cybercriminelen, het meest gebruikte middel om toegang te hebben tot gevoelige gegevens van bedrijven nog steeds gestolen of misbruikte aanmeldingsgegevens zijn – gebruikersnaam of wachtwoord. In twee op de drie gevallen van inbreuken, worden zwakke of gestolen wachtwoorden gebruikt. Dit bevestigt het nut van een sterke 2FA authenticatie.

“Het verlies of de diefstal van gevoelige gegevens heeft steeds een impact op de positie of zelfs de omzet van een bedrijf,” aldus Marc Mutelet, CEO MGK Technologies, invoerder van ESET voor de BELUX-regio. “Een sterke beveiliging op twee niveaus is een essentieel element voor de bescherming van bedrijven tegen mogelijke schade door een cyberaanval. De oplossing ESET Secure Authentication biedt een bescherming voor toegang op afstand die zowel bijzonder sterk als eenvoudig aan te wenden is tegen identiteitsfraude, gestolen aanmeldingsgegevens en hergebruik van wachtwoorden.”

Door gebruik te maken van een bestaande Active Directory infrastructuur en vertrouwde veiligheidsmechanismen, minimaliseert ESET Secure Authentication het totale kostenplaatje (TCO) zodat bedrijven geen toegevingen hoeven te doen op het vlak van veiligheid. De oplossing uitrollen op Remote Desktop Servers is volledig transparant en gebruiksvriendelijk. Zo worden ook de tijd en inspanningen van de systeembeheerders en service providers aanzienlijk gereduceerd bij de installatie van de software.

ESET Secure Authentication is compatibel met alle versies van Windows Server, vanaf versie 2008 R2 tot en met Windows Server 10 Technical Preview. Het biedt bescherming zowel aan Remote Desktop Session Host servers met een licentie als aan licentievrije Remote Desktop native connecties.      

Bovendien heeft de nieuwste versie van de software ook nieuwe ingebouwde functies voor beheerders van grotere en meer complexe netwerken. Voortaan is ESET Secure Authentication niet meer beperkt tot een installatie in een single-domain forest. Het kan nu uitgerold worden in multi-domain en multi-forest netwerken. Zo kunnen de beheerders nu ook alle 2FA gebruikers met toelating opvolgen. Deze worden automatisch opgenomen in de beveiligde Active Directory referentiegroepen die gecreƫerd worden bij de installatie van de software.

In combinatie met de ESET beveiligingsproducten voor bedrijven, die tijdens het eerste kwartaal van 2015 op de markt zullen komen, biedt ESET Secure Authentication aan de bedrijven een robuuste beveiliging op twee niveaus voor toegang op afstand.

Om meer te vernemen over ESET Secure Authentication, breng een bezoek aan: http://www.eset.com/int/business/products/secure-authentication/