7.1.10

ESET Smart Security 4.2 & ESET Remote Administrator

ESET Smart Security 4.2, met verbeterde firewall en antispam, en ESET Remote Administrator, met nieuwe functionaliteit voor grote ondernemingen, zijn onmiddellijk beschikbaar in bètaversie voor publieke test

Brussel, Luxemburg, 4 januari 2010 - ESET lanceert versie bèta 4.2 van zijn antivirus ESET NOD 32 en ESET Smart Security voor publieke test. De belangrijkste modules van ESET Smart Security – antivirus, antispyware, personal firewall en antispam zijn verder verbeterd om de stabiliteit en de prestaties van de software nog een niveau hoger te tillen.
Tot de andere verbeteringen van ESET Smart Security 4.2 behoren ook een volledige ondersteuning van Windows Automated Installation kit 2.0 voor Windows 7. Hiermee kunnen de gebruikers een veiligheidskopie op CD te maken. Daarnaast wordt ook de Mozilla Thunderbird 3 e-mail client ondersteund met een uitgebreide bescherming voor mobiele gebruikers. Bovendien beschikt ESET Smart Security 4.2 over een verbeterde geïntegreerde antispam.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de Trusted Zone Authentication, specifiek ontworpen voor de beveiliging van mobiele computers. De authenticatie gebeurt ofwel door de authenticatieserver in het netwerk te identificeren of door de parameters van het LAN te veranderen. In deze nieuwe versie kan de gebruiker zelf regels creëren en snel van de ene naar de andere overschakelen om de instellingen van de firewall te wijzigen afhankelijk van zijn noden. Dank zij de Firewall Profiles, een andere nieuwe eigenschap, kan ieder firewall profiel specifieke parameters meekrijgen. Deze dienen om de verschillende gebruiksprofielen afhankelijk van de situatie te definiëren. Zo kan de firewall in actieve mode geplaatst worden, in inactieve mode of in default mode.
ESET verbeterde ook zijn Encrypted Communication Scanner en ondersteunt de oudste versie van Windows NT 4.0 SP6 (enkel voor ESET NOD32 Antivirus 4).

De publieke testen gaan door tot de officiële lancering van versie 4.2. Deze is voorzien in het eerste kwartaal van 2010. Voor meer informatie kan u terecht op http://www.eset.eu/download/beta

Aan alle potentiële testers laat ESET specifiek weten dat ESET Smart Security/ESET NOD32 Antivirus 4.2 zich in bèta fase bevinden en bijgevolg niet alle eigenschappen en functionaliteiten bevatten die verwacht worden in de finale versie. De bèta versie van de ESET-producten zijn bestemd voor ervaren gebruikers en mogen omwille van mogelijke fouten of pannes niet geïnstalleerd worden op computers of in netwerken waarmee kritieke taken worden uitgevoerd.
ESET Smart Security biedt een complete bescherming tegen malware door de combinatie van antispyware, een personal firewall en antispam. De integratie van deze elementen verzekert een superieur beschermingsniveau en uitmuntende prestaties. ESET creëerde een vorm van op beveiliging gerichte artificiële intelligentie die van een uitzonderlijke effectiviteit is en snel kwaadwillige code detecteert op basis van zijn gedrag. De unieke ThreatSense® technologie laat de intelligente detectie toe van malware dank zij het gebruik van geavanceerde heuristiek die bescherming biedt tegen onbekende bedreigingen. Generieke handtekeningen en genetische technologie detecteren onverwachte mutaties van onbekende malware.

ESET Remote Administrator 4 beschikt over nieuwe functionaliteiten die vooral voor grote organisaties ontworpen zijn
ESET lanceert eveneens een bèta versie voor publieke testen van ESET Remote Administrator 4. Dat is een hulpmiddel voor de makkelijke installatie, het beheer en de update op afstand van ESET-producten in een LAN of een WAN. De nieuwe versie, ESET Remote Administrator 4, biedt een groot aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen die vooral gericht zijn op grote organisaties. Bovendien laat deze nieuwe versie netwerkbeheerders toe om nieuwe versies en aangekondigde producten te configureren en te beheren, bijvoorbeeld voor ESET Mail Security voor Microsoft Exchange Server of voor ESET NOD32 Antivirus 4 voor Mac OS X of Linux werkposten.
ESET Remote Administrator 4 maakt een makkelijker installatie op afstand mogelijk dank zij een volledig herwerkte module voor het zoeken van niet geregistreerde clients en een beter beheer van groepen met groepsparameters.
De belangrijkste karakteristieken:
• Belangrijke verbetering van de installatie op afstand en opzoeking van niet geregistreerde clients
• Belangrijke verbetering op vlak van het beheer van groepen met mogelijkheid om groepsparameters in te stellen
• Synchronisatie met Active Directory
• Centraal beheer van quarantaine
• Assistent voor de fusie van firewall regels
• Ondersteuning voor Windows Clustering
• Gebruik van geavanceerde encryptiestandaarden (Advanced Encryption Standard - AES)
Andere karakteristieken:
• Functie voor het definiëren van strategische regels
• Ondersteuning voor aangekondigde ESET-producten – ESET Mail Security voor Microsoft Exchange Server, ESET NOD32 Antivirus voor Mac OS X/Linux werkposten, en voor de nieuwe generatie van producten voor mobiele apparaten
• Gebruik van domeinreferenties voor de login van de console.
Aan alle potentiële testers laat ESET specifiek weten dat ESET Remote Administrator 4 zich in bèta fase bevinden en bijgevolg niet alle eigenschappen en functionaliteiten bevatten die verwacht worden in de finale versie. De bèta versie van de ESET-producten zijn bestemd voor ervaren gebruikers en mogen omwille van mogelijke fouten of pannes niet geïnstalleerd worden op computers of in netwerken waarmee kritieke taken worden uitgevoerd.
ThreatSense.Net® verzamelt op anonieme wijze statistische informatie over verschillende types infiltraties op de werkposten van gebruikers. Dank zij deze informatie krijgt het ESET-labo in reële tijd toegang tot precieze en pertinente informatie over de meest verspreide infiltraties. Deze infiltraties worden gedetecteerd door heuristische analyse en worden gecompileerd in updates nog voor de malware zich kan verspreiden of tot een nieuwe variant transformeren.
Enkele ESET referenties in België en Luxemburg
Armstrong International SA, Centrages SA (Groep SOCFIN), Clearstream Services (Luxemburg), CPC Centre Production Centrum (Productie centrum van de Vrije, Liberale en Neutrale Mutualiteiten), DAMART, EORTC (Europees Onderzoekcentrum voor Kanker), ESCO (Groep EFECO ESCO Financial & Engineering Company), Gemeentelijke Diensten Stad Doornik, GLE Groep GLE, (EFECO ESCO Groep, Financial & Engineering Company), Haute Ecole Roi Baudouin, KATHO Campus Kortrijk (Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen), CMS De Backer, Koninklijk Observatorium van België, Centre Hospitalier de Luxembourg, Service National de Santé au Travail, Arthur Welter Transport, ROTAREX Groep, Paul WURTH, enz.