7.10.13

ESET brengt volledig nieuwe versie van ESET Mobile Security for Android


All-in-one app biedt nog betere detectie alsook nieuwe gratis en te betalen functies

ESET, kondigt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid aan van de volledig hertekende ESET® Mobile Security for Android. De nieuwe generatie van mobiele producten biedt een verbeterde scanning, een anti-phishing module en een volledig hertekende gebruikersinterface. Met ESET Mobile Security for Android zullen gebruikers van android smartphones en tablets veiliger de technologische voordelen van hun toestellen kunnen genieten met een bescherming tegen bedreigingen zowel uit de reële als uit de digitale wereld. 

“De toename van mobiele malware en de populariteit van android toestellen zorgen voor een perfecte storm aan risico’s in zake cyberbeveiliging,” zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, invoerder van ESET voor BELUX. “ESET verheugt zich een volledig hertekende versie van zijn mobiele security app aan te bieden, met innoverende functies die gevoelige data tegen bedreigingen beschermt en de gebruikers gemoedsrust geeft als ze op internet surfen of applicaties downloaden”, aldus Mutelet.

Belangrijkste eigenschappen van ESET Mobile Security for Android:

·     Verbeterde antivirus bescherming & scannen — ESET Mobile Security is een van de weinig mobiele beveiligingsproducten voor Android met een uitgebreide antivirus motor die zowel bekende als nog onbekende bedreigingen detecteert, inclusief de onlangs ontdekte kwetsbaarheden met betrekking tot  Android Master Key. Deze versie  verbetert de detectie en de prestaties door te scannen op variabele dieptes (snel/slim/diep) en met geplande en achtergrond scanfuncties.
·      Gloednieuwe gebruikersinterface — Nu ook afgestemd op tablets, in portret of landschap oriëntatie, en ook gebruiksvriendelijker en makkelijk bij het tikken.
·       Start-up en antidiefstal wizard — Geniet van een nieuwe en gebruiksvriendelijkere setup.
·       Filteren van SMS-berichten & oproepen — Blokkeert SMS-berichten of inkomende oproepen op specifieke momenten.
·    Veiligheidsaudit — Controleert toestemmingen van geïnstalleerde apps zoals locatiebepaling, toegang tot contacten, of in-app aankopen zodat beveiligingsgaten gedicht worden.
·        Verbeterde anti-phishing module en ingebouwde USSD controlefuncties — Beschermt tegen phishing en web-gebaseerde aanvallen door kwaadaardige SMS-berichten, QR-codes, of URL-links.
·       Gratis en te betalen functies beschikbaar bij Google Play – Eens geïnstalleerd vanuit de officiële Android app store zullen gebruikers gratis kunnen genieten voor een onbeperkte periode van bepaalde functies van ESET Mobile Security for Android. Upgraden naar een volledige versie van ESET Mobile Security for Android kan vanuit de app voor een uitgebreide en complete bescherming tegen zowel digitale als reële bedreigingen.
“Een van de objectieven met deze nieuwe versie van ESET Mobile Security for Android was de bescherming nog gebruiksvriendelijker te maken”, zegt Marc Mutelet. “De nieuwe gebruikersinterface en de nieuwe opstartwizards zijn ontworpen omdat we weten dat mobiele gebruikers uitkijken naar eenvoudige en krachtige veiligheidsproducten die gemakkelijk te configureren zijn, weinig interactie en weinig middelen vragen. De nieuwe versie werd ontworpen met mobiele gebruikers in het achterhoofd zodat het product hen kan beschermen als ze hun mobiele avonturen beleven.”

ESET Mobile Security for Android wordt aangeboden via het web en Google Play. Met liefst 850,000 apps en games, miljoenen liedjes en boeken en duizenden films van Google Play® is het ‘s werelds meest populaire mobiele app store.

Volgens de analisten van Gartner had het Android besturingssysteem een geschat marktaandeel van meer dan 60 procent in 2012*. Door deze populariteit wordt dit een steeds meer aantrekkelijke doelgroep voor cybercriminelen. Bovendien groeide Android malware tussen 2011 en 2012, met een factor 17 volgens het nieuwste onderzoek van ESET inzake mobile cyberbedreigingen. ESET Mobile Security for Android heeft gebruikers beschermd tegen sommige van de meest uitgebreide Android mobile malware tot nog toe gedetecteerd, met inbegrip van de Android/TrojanSMS.Boxer.AA   uit 2012.

ESET Mobile Security for Android is ontworpen om de mobiele beveiliging van gebruikers te maximaliseren zodat ze hun toestellen kunnen gebruiken in minder veilige omgevingen. Mobiele gebruikers kunnen zich veilig voelen met de geavanceerde bescherming van ESET als ze op het net surfen – vanaf een connectie op openbare Wi-Fi netwerken, bij het bezoeken van oppervlakkige websites, klikken op verdachte e-mails of downloaden via instant messages van apps van winkels en hun toestemmingen controleren.

In de nieuwste evaluatie (latest evaluation) van Android antivirus producten door AV-TEST Institute, een belangrijke, onafhankelijke internationale onderzoekbedrijf in IT-beveiliging en antivirus, detecteerde ESET Mobile Security for Android 99,7 procent van kwaadaardige apps en behaalde de hoogste punten in bruikbaarheid.

Voor meer informatie over de groei van mobiele malware, ga naar ESET’s Trends Report for 2013: http://go.eset.com/us/resources/white-papers/Trends_for_2013_preview.pdf

Om de gratis of betaalde functies vanaf ESET Mobile Security for Android te testen, bezoek: 

Nota:
*Gartner rapport "Market Share: Mobile Devices, Worldwide, 2Q12." http://www.gartner.com/newsroom/id/2120015