16.7.15

Software AG versterkt Digital Business Platform met krachtige voorspellende analyse van big data


 Apama Streaming Analytics Platform integreert naadloos Zementis ADAPA

·         Alle voorspellende modellen van data mining tools zijn bruikbaar  door Apama / ADAPA

·         Voorziet alle analytische functionaliteit voor de businessanalist of data scientist


Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) kondigt aan dat het kant en klare high-performance oplossingen voor predictieve analyse van big data toevoegt aan haar Digital Business Platform. De oplossingen laten bedrijven uit onder meer retail, productie, financiële diensten, telecom, nutsbedrijven en toerisme toe om sneller en makkelijker te kunnen anticiperen en handelen op basis van inzicht in bedrijfskritische parameters.

“In staat zijn te voorspellen wat er wellicht zal gebeuren, is essentieel voor de klantentevredenheid, het verbeteren van de bedrijfsprocessen en de verdediging van de concurrentiepositie van een bedrijf”, zegt Wolfram Jost, Chief Technology Officer bij Software AG. “Predictieve analyse geeft aan wat de toekomst brengt. Ze gebruikt daarbij patronen uit historische gegevens en data die beschikbaar zijn in real time. De toevoeging van predictieve analyse vergroot het toepassingsgebied van ons Digital Business Platform. Het laat bedrijven toe om toekomstige risico’s en opportuniteiten te identificeren op het vlak van onder meer omzet, resources en resultaten.”

Software AG heeft Zementis ADAPA (Adaptive Decision and Predictive Analytics) geïntegreerd in het Apama Streaming Analytics platform. Zo biedt Software AG een  gebundelde one-stop-shop voor inzicht en analyse. Zementis ADAPA is een extreem snel en op standaarden gebaseerde rekenmotor en deployment platform voor predictieve analyse. Zementis ADAPA gebruikt algoritmes die patronen ontdekken in big data die kunnen wijzen op vergelijkbare toekomstige resultaten.

Uniek aan Zementis ADAPA is de deployment en run-time engine op basis van PMML (Predictive Model Markup Language). Dankzij de brede steun die de opkomende standaard vanwege de data mining industrie krijgt, zijn alle voorspellende modellen die worden ontworpen met de toonaangevende commerciële en open source data mining tools bruikbaar voor scoring in real-time.

“De vraag naar predictieve analyse explodeert”, zegt Michael Zeller, Chief Executive Officer van Zementis. “Bedrijven die gebruik maken van predictieve analyse bevinden zich in een betere positie om hun klanten te bedienen. Predictieve analyse zorgt voor een enorm concurrentieel voordeel. Maar er zijn nog heel veel bedrijven die het moeilijk hebben om hun big data om te zetten in bruikbaar inzicht. Door te kiezen voor een oplossing voor high-performance predictieve analyse van big data, kunnen bedrijven heel nuttige informatie ontsluiten. Dat laat hen toe de prestaties van het bedrijf te verbeteren, of zich te differentiëren in een specifieke niche, onder meer via programma’s voor gepersonaliseerde marketing.”

Het Digital Business Platform en de toegevoegde mogelijkheden op het vlak van predictieve analyse kunnen tal van applicaties ondersteunen, waaronder predictief onderhoud, smart metering, smart manufacturing, optimalisering van de supply chain, fraudedetectie en diverse marketingtoepassingen rond het Internet of Things en de geconnecteerde klant.

Nieuwe technologieën, zoals in-memory processing, streaming analytics, cloud computing, Internet of Things en big data, in combinatie met snellere en goedkopere platformen en sensoren, helpen predictieve analyse mee haalbaar maken. Ze ondersteunen bedrijven die hun slagkracht op het vlak van analyse willen moderniseren.


“Software AG engageert zich om bedrijven te helpen bij het creëren van reële business value, onder meer via analyse die zorgt voor kritisch inzicht en concurrentieel voordeel”, aldus nog Wolfram Jost. “Het is ons doel om de behoeften van onze klanten altijd op de eerste plaats te zetten. We geloven dat we daar met ons Digital Business Platform in slagen. Meer nog, we hebben recent een partnerschap afgesloten met Mosaic Data Science. Dat bedrijf biedt onze klanten geavanceerde ondersteuning rond analyse en data science.”