16.7.15

ESET blijft sneller groeien dan de markt voor beveiligingssoftware

De gekozen strategie plaatst de ontwerper van de bekroonde ESET NOD 32 technologie in de top 5 van de IT security vendors voor beveilingssoftware voor de consumentenmarkt alsook in de markt voor bescherming van eindpuntplatformen op basis van het totale wereldwijde marktaandeel voor 2014

 ESET®al 25 jaar wereldwijd pionier in proactieve bescherming, laat weten dat het sneller groeit dan de wereldwijde markt voor beveiligingssoftware op basis van de marktaandelen voor 2014 zoals vermeld in het rapport van Gartner, ’s werelds vooraanstaand bedrijf voor technologisch onderzoek en consultancy.

In 2014 kende de markt voor beveiliging een groei van 5,3%, met een omzet van $21,4 miljard, volgens het rapport ‘Gartner Market Share: All Software Markets Worldwide 2014’*. Met nieuwe technologieën en software die door bedrijven wereldwijd in gebruik wordt genomen, zullen de kwetsbaarheden die door cyber-criminelen kunnen misbruikt worden een aanzienlijke groei kennen. Op wereldvlak, in 2014, zullen de kosten voor IT security $71,1 miljard bereiken, wat een toename betekent van 7,9 % ten opzichte van 2013. Het segment voor bescherming tegen verlies van data zal de snelste groei kennen, 18,9% volgens de nieuwste prognose van Gartner, Inc. De totale uitgaven voor IT security zullen voor 2015 een groei van 8,2% kennen, om $76,9 miljard** te bereiken.
Volgens het rapport ‘Gartner’s Market Share: All Software Markets Worldwide 2014’, heeft ESET in 2014 een groei gekend van 8,0% in de consumentenmarkt alsook in de markt voor bescherming van eindpuntplatformen (bedrijven) en vergrootte het zo zijn marktaandeel van 4,0% in 2012 naar 5,1% in 2014***.
Geklasseerd worden volgens marktaandeel bij de top 5 vendors voor beveiligingssoftware voor consumentenbeveiliging en bescherming van eindpuntplatformen**** was ons doel voor dit jaar en we zijn fier dat we dit doel hebben bereikt,’ zegt Ignacio Sbampato, hoofd sales & marketing bij ESET. ‘We zien deze groei als de bevestiging dat wereldwijd steeds meer bedrijven en consumenten onze oplossingen vertrouwen om hun toestellen en data te beschermen.’
Opgeklommen zoals het zelf in 2014 had voorspeld, bevindt ESET zich nu in de top 5 van de vendors van beveiligingssoftware voor consumenten en bescherming van eindpuntplatformen volgens marktaandeel*****, met een groei van 7,2% in de consumentenmarkt en 8,6% in bescherming van eindpuntplatformen.
In 2014 heeft ESET zich gefocust op het leveren van proactieve bescherming aan meer dan 100 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Om consumenten beter te beschermen tegen cybercrime in volle evolutie, heeft het bedrijf botnet bescherming en verbeterde Exploit Blocker toegevoegd aan de kern van ESET Smart Security 8. Het heeft ook ESET Mobile Security verscherpt en bijgesteld om de gebruikers van mobiele toestellen nog beter te beschermen.
Voor 2015 heeft ESET een volledig nieuwe generatie beveiligingsproducten voor bedrijven ontworpen, zodat ze een maximale proactieve bescherming kunnen genieten met een uiterst geringe voetafdruk op de bedrijfsinfrastructuur dank zij oplossingen zoals de nieuwe ESET Remote Administrator en ESET Endpoint Security die over een reeks nieuwe eigenschappen beschikken zoals botnet bescherming, Exploit Blocker en anti-phishing.

*     Gartner Market Share: All Software Markets Worldwide 2014, 31 maart 2015
**   Gartner persbericht ‘Gartner Says Worldwide Information Security Spending Will Grow Almost 8% in 2014 as Organizations Become More Threat-Aware, 22 augustus 2014
***  Gartner Market Share: All Software Markets Worldwide 2014, 31 maart 2015
**** Gartner Market Share: All Software Markets Worldwide 2014, 31 maart 2015

***** Gartner Market Share: All Software Markets Worldwide 2014, 31 maart 2015