16.7.15

Office of Technology Services (OTech) van het California Department of Technology investeert in mainframeoplossingen van Software AG


·         OTech wil dichter bij de burger staan via IT-systemen
·         Software AG breidt partnerschap met OTech uit

·         Miljarden transacties verlopen via applicaties in Adabas-Natural

·         OTech investeert in Event Replicator en Entire-X

Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) kondigt aan dat de Office of Technology Services (OTech) van het California Department of Technology investeert in het platform van Software AG voor de modernisering van Adabas-Natural applicaties. De update voor 2015 van het strategische IT-plan van Californië moedigt agentschappen in de staat aan “om samen te werken, daarbij mobiele technologie en cloud als eerste keuze te overwegen en bij de evaluatie van de investeringen in technologie te focussen op de impact van de oplossingen op de burger”.

Om dat doel te bereiken had OTech een systeem nodig dat zonder moeite om kan gaan met de data en informatie uit de grote mainframesystemen van de verschillende departementen van de staat. OTech koos Event Replicator for Adabas van Software AG om makkelijker informatie te halen uit de miljarden transacties die iedere week in Adabas-Natural applicaties plaatsvinden. Event Replicator for Adabas brengt die informatie tot bij de juiste persoon via de captatie van veranderingen in de data in real time.

Verder selecteerde OTech ook EntireX van Software AG om de diverse agentschappen toe te laten snel nieuwe, waardevolle diensten te creëren via het hergebruik van bestaande applicatiefuncties in de bestaande service-oriented architecture (SOA). EntireX verbindt de kernapplicaties van OTech en intergreert de mainframetoepassingen bidirectioneel in de procesapplicaties.

“In Californië zijn er honderden agentschappen en departementen - op het niveau van de staat, maar ook federaal en lokaal - die vertrouwen op OTech”, zegt Davood Ghods, hoofd van de Office of Technology Services van het California Department of Technology. “We hadden een oplossing nodig met een grote schaalbaarheid, ongeziene prestaties en robuuste beveiliging. We wilden een stabiel platform van hoge kwaliteit, dat de dagelijkse verwerking van miljarden transacties aan zou kunnen en dat ons zou toelaten om optimaal en veilig mobiele technologie en cloudtoepassingen in te zetten.

“We hadden nood aan een systeem dat ons ‘één bron van waarheid’ bezorgt”, vervolgt Ghods, “en waarmee we data omzetten in kennis die de burgers en medewerkers van de staat in alle vertrouwen kunnen gebruiken. Het is onze bedoeling dichter bij de burger te staan, via een aanbod van oplossingen die de publieke veiligheid, de algemene gezondheid en het onderwijs verbeteren.”

De Office of Technology Services van het California Department of Technology gebruikt al meer dan twintig jaar mainframes, voornamelijk voor bedrijfskritische applicaties, de verwerking van bulkdata, zoals volkstelling, belastingen en statistieken over industrie en consument, plannen van staatsinkomsten en de verwerking van transacties.


“Werken met slechte of inaccurate data kan heel duur zijn”, aldus Joe Gentry, senior vice president en general manager van de Mainframe Business Unit bij Software AG.  “Daarom heeft de Office of Technology Services van het California Department of Technology - met het grootste IT-budget van alle Amerikaanse staten - een partnerschap afgesloten met Software AG. OTech wil er zeker van zijn toegang te hebben tot data van uit om het even welke repository, op ieder moment en op een veilige manier. Heel wat Californische agentschappen gebruiken onze systemen al meer dan dertig jaar. Ze hebben de evolutie doorgemaakt van de groene schermen uit de begindagen tot de applicaties van vandaag, die op het web en op services zijn gebaseerd. We ondersteunen die allemaal in een veilige, hoog performante omgeving, zonder de risico’s die verbonden zijn aan zogenaamde rip and replace-projecten.”