9.3.11

CHEP EMEA STELT DIRECTEUR VOOR DUURZAAMHEID AAN

CHEP, wereldleider in pallet- en containerpooling, is verheugd te melden dat Dr Juan Jose Freijo werd aangesteld tot Directeur Duurzaamheid voor CHEP Europa, Midden-Oosten & Afrika (EMEA).
Duurzaamheid is een van CHEP’s belangrijkste strategische initiatieven. Dr Freijo zal het team leiden dat gericht is op het leveren van duurzame oplossingen en producten aan CHEP-klanten, alsook doorlopende energie-efficiëntie, duurzame inkoop en programma’s voor reductie van CO2 uitstoot.
Dolph Westerbos, Groep President CHEP EMEA, zei: “Duurzaamheid van het milieu is de grondslag van de manier waarop CHEP zaken doet. We handelen met integriteit en respect voor de maatschappij en het milieu in alles wat we doen.
Juan Jose Freijo is verantwoordelijk voor de uitbouw en implementatie van onze visie in zake duurzaamheid in de EMEA regio. Voor deze functie beschikt hij over een ruime ervaring gekoppeld aan een ware passie om CHEP te positioneren als een vooraanstaand groen merk dat de beste supply chain oplossingen biedt voor het milieu. Dank zij onze unieke inzicht in de supply chain sector, staan we heel sterk om voor onze klanten synergieën in transport te identificeren .”
Over zijn nieuwe functie, verklaarde Dr Freijo: “CHEP heeft een sterk aanbod op het vlak van duurzaamheid. Dank zij de duurzaamheid die inherent is aan ons model van pallet pooling en ons uitgebreide netwerk, maakt het aanbod van CHEP werkelijk het verschil in de markt vergeleken met witte houten paletten voor eenmalig gebruik en de andere pallet pooling bedrijven. Ik ben echt opgewonden over bepaalde initiatieven die er binnenkort aankomen.”
Dr Freijo kwam in 2005 in dienst bij CHEP als Manager Centrale Planning en Logistiek. Onlangs was hij werkzaam in het Supply Chain team, waar hij aan het hoofd stond van het duurzaamheidprogramma voor EMEA. Voor hij bij CHEP werkzaam was, bekleedde hij leidinggevende functies bij Deloitte en Lucent Technologies. Hij behaalde een master in milieu- en duurzaamheidmanagement van de EOI business school in Madrid en een doctoraat in fysica.

Over CHEP
CHEP, een wereldleider in zake beheerde, te retourneren en herbruikbare verpakkingoplossingen, bedient tal van ‘s werelds grootste bedrijven in sectoren als consumptiegoederen, verse producten, drank en automobiel. De diensten van CHEP zijn ecologisch duurzaam en verhogen de efficiëntie van de klanten terwijl ze operationele risico’s en productbeschadiging verminderen. De meer dan 7.500 werknemers en 300 miljoen pallets en containers van CHEP bieden een ongeëvenaarde dekking en uitzonderlijke waarde en worden ondersteund door meer dan 500.000 klanten touch-points in 45 landen. Tot onze klantenportefeuille behoren bedrijven en merken van wereldformaat zoals Procter & Gamble, Sysco, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford en GM. CHEP maakt deel uit van Brambles Ltd. Voor meer informatie, neem een kijkje op www.chep.com.