24.3.15

Onafhankelijk onderzoeksbureau Forrester kent hoogste score toe aan Software AG’s Alfabet IT Planning & Portfolio, in de drie evaluatiesegmenten


De oplossing Alfabet van Software AG is “Leader” in het laatste rapport over Strategic Planning Tools 

Software AG laat weten dat zijn Alfabet-oplossing door Forrester Research Inc. als ‘Leader’ werd gepositioneerd in The Forrester Wave™: Strategic Planning For The BT Agenda, Q1, 2015 (op 13 maart 2015 gepubliceerd)[1].

In het rapport van Forrester staat dat “het van essentieel belang is dat strategische planners de verschillende opties op een collaboratieve wijze kunnen onderzoeken en evalueren waarmee ze hun doeleinden en objectieven kunnen bereiken. Dit moet kunnen op basis van de waarde, het vermogen om te veranderen en de uitwerkingstijd. Het rapport benadrukt dat Software AG HET voorbeeld is van de vendor die mogelijkheden biedt om uitgebreide instelbare scenario’s te plannen die in real-time resultaten leveren bij wijzigingen van de portfolio-opties.”

Alfabet behaalt hoogste score in de categorie Deployment Options
In het rapport is Alfabet de enige vendor die de hoogst mogelijke score behaalt voor deployment options in de drie evaluatiesegmenten. Software AG wordt geklasseerd bij de vendors die ‘‘aan de gespecialiseerde gemeenschap van technologie managers tools aanbiedt voor een efficiëntere investeringsplanning voor de business agenda.”

Alfabet biedt stabiliteit in tijden van verandering en digitalisering
Dr. Wolfram Jost, CTO en lid van de raad van bestuur vanSoftware AG, verduidelijkt: “We zijn van mening dat dit nieuwe rapport van Forrester de uitgebreide inzichten en de ondersteuning benadrukt die de klanten mogen verwachten van Alfabet om hen te helpen in hun strategische IT planning. We worden voortdurend geconfronteerd met verandering wat betekent dat we een platform nodig hebben dat alle stakeholders linkt in een collaboratief, gestroomlijnd en beheerst proces om de digitalisering van hun bedrijf uit te voeren.”

In organisaties van wereldformaat, gebruiken strategen en planners Alfabet om uitdagingen te overwinnen als ze hun strategie in stappenplannen moeten vertalen. Alfabet verenigt best practice in IT planning en portfoliomanagement met cloudtechnologie en benadrukt de objectieven van het bedrijf zodat een efficiënte en succesvolle  strategische planning mogelijk wordt, ongeacht de gekozen implementatie.

Alfabet is een collaboratief platform
Alfabet IT Planning en Portfolio Management is een collaboratief platform, voor cloud of on site, die gebruikt wordt door business en IT leiders om hun IT-omgeving beter te begrijpen, up-to-date te blijven bij veranderingen en de mogelijke afhankelijkheid en gevolgen tussen de verschillende IT-portfolio’s te visualiseren. Zo kunnen strategen in business technologie, enterprise architects en portfolio managers – de drie segmenten die in het rapport geïdentificeerd werden – een goed beheerde strategische planning alsook een implementatieproces uitwerken waarin de investeringsplanning vervat zit terwijl de deelname van alle stakeholders verzekerd is. 

Alfabet – een onderdeel van Software AG’s Digital Business Platform – biedt de mogelijkheid om een bedrijf af te stemmen op het strategische stappenplan  om tot business en IT digitalisering  over te gaan. Het staat ook borg voor de effectieve en efficiënte uitvoering van een digitaliseringplan dankzij zijn strategische capaciteiten  inzake portfoliomanagement.

Het volledige rapport is beschikbaar op www.softwareag.com/recognition.

--------------------------------

[1] The Forrester Wave™: Strategic Planning For The BT Agenda, Q1, 2015; The Top 11 Vendors In The Emerging Strategic Planning Market by Gordon Barnett   and Margo Visitacion   with Alex Cullen  and Abigail Komlenic