20.9.20

CEO ESET Richard Marko jurylid in Apps 4 Digital Peace-wedstrijd voor innovatieve IT-oplossingen van Cybersecurity Tech Accord & Verenigde Naties (UNODA)

 


Richard Marko, CEO van ESET, een wereldleider op het gebied van cybersecurity, werd gevraagd als jurylid voor de eerste Apps 4 Digital Peace Competition georganiseerd door Cybersecurity Tech Accord, the United Nations Office for Disarmament Affairs (UNODA), en de https://www.un.org/youthenvoy/. Het ontstond ​​als reactie op de dramatische toename van het kwaadwillige gebruik van informatie en technologie door statelijke en niet-statelijke spelers. Gezien de mogelijke bedreigingen voor de internationale vrede en veiligheid, voelden deze organisaties de behoefte om de slimste jonge geesten aan te moedigen om technologische oplossingen te helpen ontwikkelen en zo het gebruik van internet als een domein van conflicten te beperken en de veiligheid en stabiliteit van onze online omgeving te vergroten.

Daar ESET ondertekenaar is van het Cybersecurity Tech Accord, zal Richard Marko deel uitmaken van een panel van vooraanstaande juryleden om nieuwe en ethische denkwijzen van jonge innovators over de hele wereld te stimuleren. De andere leden van het panel zijn Alex Stamos, directeur van Stanford Internet Observatory en voormalig Facebook CISO; Damir "Gaus" Rajnovic, cyberbeveiligingsmanager van Panasonic; Kim Zetter, bekroonde journalist over cyberveiligheid en nationale veiligheidskwesties; Liis Vihul, CEO, Cyber ​​Law International; en Jayathma Wickramanayake, de gezant voor jongeren van de secretaris-generaal van de VN.

Vijf finalisten maken kans op zowel geldprijzen als netwerkmogelijkheden die hun ideeën van de grond zullen helpen. De winnaars zullen worden uitgenodigd op de jaarlijkse bijeenkomst van het Cybersecurity Tech Accord om hun Apps 4 Digital Peace-inzending voor te stellen aan enkele van 's werelds toonaangevende technologiebedrijven die ijveren voor het verbeteren van de online beveiliging van gebruikers overal.

"Het is een voorrecht om in de jury te zitten die de allereerste Apps 4 Digital Peace Competition zal beoordelen", aldus Richard Marko. "Bij ESET zijn we gepassioneerd om, voor iedereen, technologie veiliger te maken. We zijn er trots op de leiders van morgen de mogelijkheid te bieden innovatieve oplossingen te creëren en te ontwikkelen die digitale vrede zullen bevorderen."

"Het verheugt me te zien wat deze slimme, jonge geesten creëren om de vele uitdagingen die de cyberwereld met zich meebrengt, aan te pakken ", zegt Tony Anscombe, Chief Security Evangelist bij ESET. “Onze jonge innovators  zijn de toekomst van cybersecurity. Hun bijdragen zullen helpen bij het ontwikkelen van praktijken in cyberhygiëne, het beschermen van de  infrastructuur en het verantwoord online gedrag bevorderen zodat een positieve impact heeft op onze online wereld. "

De virtuele prijsuitreiking van de ‘Apps 4 Digital Peace Competition’ heeft plaats op maandag 21 september van 10:00 tot 12:00 uur EDT. Klik hier om in te schrijven en de ceremonie te volgen: https://form.jotform.com/202376258059157