30.1.20

ESET lanceert versie 3.0 van Secure Authentication


ESET, een wereldleider in cybersecurity, heeft versie 3.0 van Secure Authentication (ESA) gelanceerd, een multifactor-authenticatieoplossing waarmee bedrijven, ongeacht hun grootte, mobiele apparaten kunnen beveiligen, datalekken voorkomen en aan compliancevereisten voldoen. Deze nieuwe versie van de oplossing biedt een reeks updates, waaronder de introductie van de Identity 
Connector en de ondersteuning voor biometrische authenticatie.

De Identity Connector geeft klanten de optie om ESA te gebruiken om elke service of app te beschermen die gebruik maakt van een externe identiteitsprovider, via de integratie van het SAML-authenticatieprotocol. Zo worden de integratiemogelijkheden aanzienlijk uitgebreid, waardoor klanten nu ESA kunnen gebruiken om de toegang te beschermen tot een groot aantal diensten en omgevingen, zoals e-mail, VPN, Office 365 of Dropbox.

Versie 3.0 verleent ook ondersteuning voor native biometrische authenticatie in mobiele ESA-apps. Dat betekent dat gebruikers nu geïntegreerde vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning kunnen gebruiken bij het goedkeuren van authenticatie-aanvragen.

Dankzij het nieuwe Notification Center kunnen gebruikers hun eigen meldingen configureren, zodat ze proactief kunnen geïnformeerd worden zonder te moeten inloggen. De update biedt belangrijke prestatieverbeteringen en ook een robuuste oplossing voor grotere implementaties.
Vladimír Maťovčík, senior product manager bij ESET, verduidelijkt uit: 
“Bedrijfsbeveiligingsoplossingen moeten betrouwbaar zijn, gemakkelijk te gebruiken en een minimale impact hebben op de processen van het bedrijf. Met een toenemende behoefte aan organisaties om een reeks toestellen en omgevingen te beschermen, biedt ESET Secure Authentication een eenvoudige, effectieve mobiele oplossing die gegevens en cloud toegang beveiligt zonder de productiviteit van werknemers aan te tasten. ”

“De introductie van de Identity Connector verhoogt het beveiligingsniveau van de oplossing. De verbeterde prestaties en toevoeging van ondersteuning voor iOS- en Android-biometrie maakt de ervaring voor gebruikers nog soepeler. ”

Voor meer informatie over ESET Secure Authentication, klik www.eset.com/be-nl/