13.8.15

Software AG presenteert Smart Logistics voor het Digital Business Platform

  • Verbetert synchronisatie van complexe logistieke operaties

  • Verschaft bevrachters en logistieke dienstverleners zicht op logistieke keten

  • Vereenvoudigt analyse van streaming supply chain data in real time
  
Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) presenteert vandaag de blauwdruk van Smart Logistics voor het Digital Business Platform. Dat platform combineert de mogelijkheden om assets te digitaliseren, te analyseren en te commercialiseren via het gebruik van vooruitstrevende digitale applicaties. De blueprint voor Smart Logistics voegt slimme processen voor de synchronisatie van wereldwijde logistieke netwerken toe aan het Digital Business Platform. Smart Logistics zorgt voor de analyse van data afkomstig van IoT-toepassingen (Internet of Things), transporttelematica en contextuele data. Logistieke dienstverleners krijgen een beter zicht op complexe logistieke operaties en kunnen zo de efficiëntie in die processen verbeteren.

Software AG bouwde een indrukwekkende reeks succesverhalen op met Smart Logistics, rond logistiek over zee, via de weg, het spoor en in de lucht, en in complexe supply chains. Diverse cases werden onlangs voorgesteld op de Software AG Global Logistics Summits, waarbij de Nederlandse specialist in maritieme logistiek Royal Dirkzwager de keynote verzorgde.

Vroege identificatie van problemen via integratie en analyse van streaming data
Het Digital Business Platform van Software AG laat bevrachters en logistieke dienstverleners toe om in real time streaming data te analyseren, afkomstig van allerhande voertuigsensoren, omgevingssensoren, verkeerssystemen, telematicasystemen en analysesystemen voor geopolitieke risico’s. Dat laat toe om snel problemen te identificeren - zoals verkeerd verzonden ladingen of vertragingen - en daar proactief op in te spelen. Het Digital Business Platform kan informatie verwerken die afkomstig is van onder meer voertuigen, schepen en treinstellen. Dat geeft de gebruikers de mogelijkheid om in te schatten of gebeurtenissen aan boord impact hebben op het transport.

Aankomsttijden bepalen voor vertrek via voorspellende modellen
Het Digital Business Platform omvat tools voor voorspellende modellen. Daarmee bezorgt het platform de gebruikers de mogelijkheid om te voorspellen waar de grootste kans op uitzonderingen bestaat. Het platform laat toe de geschatte aankomsttijd te bepalen nog voor het transport is vertrokken.

Analyse in real time en betrouwbare verwachtingen
“De mogelijkheid om te kunnen inspelen op de resultaten van analyse in real time en om betrouwbare verwachtingen te kunnen doorgeven aan alle betrokken partijen binnen een logistiek proces vormen de sleutel tot slimme logistiek”, zegt Sean Riley, Global Manufacturing & Logistics Director bij Software AG. “Smart Logistics is ontwikkeld om de schakels uit de logistieke keten toe te laten om streaming IoT-data te capteren, analyseren en aggregeren - en daar dan de gepaste acties aan te koppelen. Zo kunnen bedrijven verlies in het proces en inefficiëntie in de planning zo veel mogelijk terugdringen. Dat bezorgt hen een belangrijk concurrentieel voordeel.”

De analyse en aggregatie van streaming data in real time zorgen waar nodig voor tijdige tussenkomsten en voor accurate voorspellingen op basis van historische en actuele data. De connectiviteit is zo goed als onbeperkt, waardoor alle dienstverleners en opdrachtgevers de oplossing kunnen gebruiken en data kunnen delen en synchroniseren met diverse partners en processen, ongeacht het niveau van hun technologische uitrusting.

Het Digital Business Platform van Software AG maakt slimme logistiek mogelijk
Het Digital Business Platform van Software AG integreert een aantal technologieën die essentieel zijn voor slimme logistiek.  ARIS en Alfabet, leiders in de markt van platformen voor business & IT process modeling, staan in voor de digitalisering en optimalisering van complexe logistieke processen. webMethods, leider in de markt van platformen voor integratie en procesorchestratie, biedt bedrijven de mogelijkheid om al hun software - on premise, hybride of in de cloud - naadloos te connecteren en fungeert daarbij als het kanaal om van om het even waar snel en flexibel data te ontvangen. webMethods zorgt ook voor de orchestratie van alle betrokken processen. De continuous streaming analytics engine van marktleider Apama vormt het zenuwcentrum. Apama detecteert patronen in logistieke data en laat toe op een intelligente manier te reageren en processen bij te sturen.

De mogelijkheid om data te capteren en te beheren - afkomstig van een brede waaier van databronnen - ondersteunt de gebruikers bij het ontdekken van patronen en trends die kunnen leiden tot nieuwe bedrijfsmodellen, nieuwe partnerrelaties en meer efficiëntie in de praktijk.