16.4.15

Software AG brengt enterprise cloud-portfolio onder in cloud van Amazon Web Services

Software AG, een wereldleider inzake oplossingen  voor  procesmanagement, integratie en big data streaming analytics, gaat zijn complete cloud-portfolio in de cloud van Amazon Web Services (AWS) onderbrengen. Het bedrijf selecteerde AWS als strategische partner omdat Amazon al jaren heeft bewezen dat het betrouwbare en schaalbare diensten kan leveren. Software AG presenteerde  vorige week  op CeBIT  zijn nieuwe Digital Business Platform.

De producten van Software AG voor portfolio-management (Alfabet Cloud) alsook procesmodellering en -analyse (ARIS Cloud) draaien nu al bij AWS. Zo hebben bedrijven een laagdrempelige instap om businesstransformatie te ondersteunen. webMethods Integration Cloud, een platform voor hybride applicatie-integratie (cloud/cloud en cloud/on-premises) en webMethods AgileApps Cloud, een platform voor applicatieontwikkeling en casemanagement, zullen later dit jaar volgen. 

Vrijheid van keuze en gebruiksgemak
“Software AG wil klanten een zo groot mogelijke keuzevrijheid bieden en het gebruiksgemak van applicaties verhogen. Transformatie naar de cloud maakt deel uit van onze strategie, want het biedt flexibiliteit en mogelijkheden om op snel veranderende businessmodellen aan te sluiten”, zegt Wolfram Jost, CTO van Software AG. “Zo worden bedrijven en overheden niet alleen bij het ontwerpen van hun cloud-strategie en –architectuur geholpen, maar het zorgt van bij de aanvang ook voor verlaging van de kosten.” 

“Software vendors zijn steeds op zoek naar IT-oplossingen die hen in staat stellen snel de exploitatiekosten te verlagen en hun klanten een betere dienst te verlenen”, verduidelijkt Terry Wise, Vice President bij AWS. “Software AG is een goed voorbeeld van een innovatief softwarebedrijf dat all-in gaat bij AWS door klanten ons veilige en robuuste infrastructuurplatform te laten gebruiken .” 

Cloud-transformatie en partners
In 2015 zal Software AG zal zijn portfolio van cloud-diensten en -oplossingen verder uitbreiden via het partnerkanaal. De focus bij de partners zal op het bieden van strategische consulting voor cloud-adoptie liggen.