18.2.14


Internationale verantwoordelijkheden van Belg Philippe La Fornara – Senior Vicepresident Software AG - worden aanzienlijk uitgebreid
De Belg Philippe La Fornara (49), die sinds oktober 2012 bij Software AG de functie van Senior Vicepresident voor de regio Zuid-Europa (Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en de, BeNeLux) bekleedde, ziet zijn verantwoordelijkheden uitbreiden met Oost-Europa, Zwitserland, Oostenrijk, Latijns-Amerika en Israël. Hij werd benoemd tot Chief Operating Officer Region Europe South/Latam.
Deze nieuwe structuur heeft al resultaten opgeleverd in Q4 2013 en de vooruitzichten voor 2014 zijn erg positief. Philippe La Fornara zetelt ook in de uitgebreide Executive Board. Zo zal Software AG wereldwijd synergiën kunnen creëren en zullen ook zowel de teams als de regio’s nauwer kunnen samenwerken. Deze nieuwe regionale structuur weerspiegelt de continuïteit van het leiderschap en erkent zowel de sterke punten als de expertise van de verkoopteams van het bedrijf.
La Fornara, die aan de Luikse universiteit een diploma ingenieur aeronautica behaalde, kan bogen over 25 jaar internationale ervaring in ICT management met als focus ‘enterprise business transformation’. Voor hij in 2012 bij Software AG in dienst kwam, was hij vicepresident verkoop en algemeen directeur bij Unisys EMEA voor technologie, consulting en integratie-oplossingen (TCIS), waar hij een sleutelrol speelde bij de ontwikkeling van een nieuw globale positionering van het bedrijf als systeemintegrator.  
“Met de uitbreiding van de regio zullen we een nog sterker team kunnen vormen, samengesteld uit specialisten die dezelfde beste praktijken delen,” zegt La Fornara. “We hebben ook zwaar geïnvesteerd in de competenties, methodologie en oplossingen zodat onze klanten een maximum aan voordelen kunnen halen uit de nieuwe technologieën en trends zoals mobiliteit, big data en cloud. Nu zijn we in staat onze klanten een ‘innoverend systeem’ aan te bieden dankzij onze Digital Agility Layer en bijpassende oplossingen bovenop hun bestaande systemen als mainframe, ERP, CRM en andere bedrijfstoepassingen. Zo kunnen ze zich sneller en tegen lagere kosten aanpassen aan constante veranderingen om hun marktaandeel uit te breiden en hun klantentevredenheid te verhogen.” 
Over Software AG
Software AG (Frankfort TecDAX: SOW) helpt bedrijven bij het sneller realiseren van hun zakelijke doelen. De technologieën van het bedrijf voor Big Data, integratie en bedrijfsprocessen stellen klanten in staat de operationele efficiëntie te vergroten, hun systemen te moderniseren voor betere besluitvorming en de dienstverlening te verbeteren. Software AG bouwt voort op meer dan veertig jaar klantgerichte innovatie en is leider in veertien marktcategorieën. Aan de basis van het leiderschap liggen kernproducten als Adabas-Natural, ARIS, Alfabet, Apama, Terracotta en webMethods . Software AG telt ruim 5.200 medewerkers in zeventig landen. In 2013 bedroeg de omzet €973 miljoen euro (IFRS, niet geauditeerd). Meer informatie is te vinden op www.softwareag.com.


Software AG - Get There Faster