10.9.10

ESET lanceert Mobile Security voor smartphones met Symbian en Windows Mobile

Brussel, 2 september 2010 – ESET, de leider in proactieve bescherming tegen bedreigingen, kondigt de lancering aan van ESET Mobile Security. Deze software is geschreven voor smartphones en Pocket-PC’s die gebruikmaken van de besturingssystemen Windows Mobile en Symbian. Het nieuwe product zorgt voor ongekende beveiliging van data tegen nieuwe bedreigingen.
Volgens het onderzoeksbureau Gartner werden in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd 27 miljoen smartphones verkocht. Meer dan de helft daarvan gebruiken Symbian of Windows Mobile als besturingssysteem.
“Na uitgebreide openbare testen zijn we er zeker van dat we een prima product gebouwd hebben voor gebruikers van Symbian en Windows Mobile,” zegt Michal Vidoman, Mobile Security specialist in het ESET hoofdkwartier in Bratislava (Slovakije). “Smartphones worden net als PC’s bedreigd. Er zijn veel meldingen van kwaadwillende toepassingen die ‘social engineering’ gebruiken om toegang te krijgen tot uw telefoon. Indien de infiltratie succes kent, kunnen deze toepassingen tekstberichten versturen of gespreken voeren met betaalnummers. Er zijn ook al berichten over spionagetoepassingen. ESET Mobile Security beveiligt zowel uw geld als uw privacy.”
ESET Mobile Security is eerst beschikbaar in het Engels. In de komende maanden worden ook andere talen toegevoegd.
Belangrijkste kenmerken van ESET Mobile Security:
Anti-diefstal - Voorkomt toegang tot uw data in geval van diefstal of verlies van uw toestel.
Remote Wipe - Wist alle kwetsbare gegevens (contacten, boodschappen, verwisselbare geheugenmedia) in geval van nood. Een eenvoudig SMS-bevel volstaat.
SIM Matching - Zorgt ervoor dat SIM-kaarten meldingen krijgen indien een niet geautoriseerde SIM-kaart ingebracht wordt, inclusief het telefoonnummer van de kaart, ISMI en IMEI.
Paswoord bescherming - Beschermt mobiele toestellen tegen niet geautoriseerde verwijdering of wijzigingen aan beveiligingssoftware.
Security Audit - Vertelt de gebruiker op een handige en makkelijke manier wat de huidige beveiligingssituatie van zijn toestel is en of er al dan niet een beveiligingsrisico bestaat.
SMS en MMS Antispam - Stelt gebruikers in staat betrouwbare contacten vast te leggen in een aanpasbare zwarte of witte lijst. Laat ook toe onbekende nummers te blokkeren.
Firewall - Monitort alle inkomende en uitgaande communicatie op basis van regels op maat.

ESET Mobile Security biedt ook nog volgende voordelen aan mobiele gebruikers:

Proactieve detectie - De geoptimaliseerde heuristiek van de ESET scanningmotor verzekert bescherming tegen bestaande en nieuwe bedreigingen.
Quarantaine - Deze optie laat toe bedreigingen meteen te wissen of te isoleren. Er is ook de mogelijkheid om bestanden te herstellen.
Opties voor scannen - Scannen en opschonen kan zowel van het interne geheugen van het toestel als van verwisselbare geheugenkaarten. Het is ook mogelijk processen te controleren die in het geheugen draaien. Alle bestanden die via draadloze verbindingen binnenkomen of buitengaan worden gescand op infiltraties.
Automatische updates van de virus database – voorziet in bescherming tegen de meest recente mobiele bedreigingen. De gebruiker kan zelf instellen wanneer hij die updates wil ontvangen: dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Over ESET:www.mgk.lu