25.1.10

StorageCraft brengt ShadowProtect Granular Recovery for Exchange uit

StorageCraft brengt ShadowProtect Granular Recovery for Exchange uit

Disaster recovery software biedt IT-beheerders een eenvoudige manier om Exchange mailboxen, e-mail berichten en attachments te herstellen of te migreren

DRAPER (Utah, US), Luxemburg, 25 januari 20100 - StorageCraft Technology Corporation (www.storagecraft.com), leverancier van vernieuwende oplossingen rond disaster recovery, systeemmigratie, databeveiliging en security voor servers, desktops en laptops, kondigt de beschikbaarheid aan van StorageCraft ShadowProtect Granular Recovery for Exchange™. Dat is de nieuwste versie van de bekroonde ShadowProtect™ productlijn van backup en disaster recovery software voor Windows systemen en gegevens. ShadowProtect Granular Recovery for Exchange biedt beheerders de mogelijkheid individuele Exchange mailboxen, e-mail berichten of e-mail attachments te herstellen. Op die manier wordt de downtime na een kleine of grote crisis tot een minimum beperkt.
Door het nieuwe product samen te gebruiken met ShadowProtect Server™ of ShadowProtect Small Business Server™, kunnen beheerders volledige mailboxen of specifieke informatie in iedere mailbox (zoals individuele e-mail berichten of specifieke bestanden of mappen) herstellen zonder dat ze de hele Exchange database moeten herstellen. Ze kunnen er voor kiezen de berichten of de informatie rechtstreeks naar de Exchange productieserver te herstellen of naar een nieuw of bestaand PST-bestand. Een Exchange mailbox of e-mail bericht herstellen neemt slechts enkele ogenblikken in beslag, geen uren.
“Exchange beheren kan een moeilijke opdracht zijn en er is behoefte aan een hulpmiddel dat kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) de mogelijkheid biedt dit werk te doen zonder een Exchange beheerder aan te werven,” zegt Deni Connor, principal analyst bij Storage Strategies NOW, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in opslagtechnologie. “Een technologie zoals ShadowProtect Granular Recovery for Exchange laat resellers en KMO-beheerders toe een verloren e-mailbericht snel te herstellen of naar een nieuwe Exchange server te migreren zonder een Exchange beheerder aan te werven.”
ShadowProtect Granular Recovery for Exchange stelt IT-professionals eveneens in staat snel te migreren naar een nieuwe Exchange server. Gebruikers van de oude server naar een nieuwe versie van Exchange overzetten is een eenvoudige ‘drag & drop’ procedure. Bovendien wordt het zoeken van boodschappen op specifieke criteria in Exchange back-ups (EDB bestanden) een simpel proces. Beheerders kunnen de opzoekmogelijkheden binnen ShadowProtect Granular Recovery for Exchange gebruiken wanneer de noodwendigheden van het bedrijf vragen om een opzoeking in de Exchange database op basis van sleutelwoorden, berichten van of naar een specifiek domein, berichten binnen een bepaalde tijdsspanne of berichten met een specifiek onderwerp.
ShadowProtect Granular Recovery for Exchange vereenvoudigt het herstellen, migreren of opzoeken van een Exchange database. Het product bespaart uren werk en helpt beheerders waken over de continuïteit van het bedrijf.
“We hadden twee verschillende klanten die al hun contacten in Microsoft Exchange 2003 en 2007 gewist hadden,” zegt een reseller die het product getest heeft. “Dank zij ShadowProtect Granular Recovery for Exchange konden we al hun contacten uit het laatste ShadowProtect back-up image exporteren naar een PST bestand. Vervolgens was ik in staat al die contacten opnieuw bij alle gebruikers in Exchange te importeren. Het proces was eenvoudig en mijn klanten konden slechts beperkte tijd geen gebruik maken van Exchange.”

Bijkomende eigenschappen
ShadowProtect Granular Recovery for Exchange vereenvoudigt het beheer van Exchange door de snelle aanmaak van rapporten over het gebruik. Beheerders kunnen rapporten aanmaken over het aantal boodschappen per mailbox, het aantal berichten per dag, statistieken over attachments en statistieken over domeinen. De rapporten kunnen meteen bekeken worden, of opgeslagen voor consultatie in de toekomst.
ShadowProtect Granular Recovery for Exchange biedt de volgende voordelen:
- Het herstel van mailboxen, e-mail berichten en e-mail attachments naar een Exchange server of een PST-bestand.
- Snel en eenvoudig herstel of migratie van individuele mailboxen
- Opzoekingen in individuele mailboxen of e-mail berichten naar specifieke sleutelwoorden gebaseerd op criteria die per gebruiker kunnen ingesteld worden.
- Eenvoudige migratie van gebruikers naar een nieuwe versie van Exchange.
- Aanmaak van uitgebreide rapporten voor een eenvoudiger beheer van Exchange.

“Onze partners en klanten hebben nood aan een eenvoudige manier om snel individuele mailboxen of e-mails te herstellen zonder een tweede back-up te nemen,” zegt Marc Mutelet van MGK Technologies, invoerder van StorageCraft voor de Benelux regio. “ShadowProtect Granular Recovery for Exchange gebruikt een bestaande ShadowProtect back-up image van onze Exchange server voor het volledige herstel van complete mailboxen of e-mails en attachments. Je verliest geen tijd door twee soorten back-ups te maken en het hele proces is snel en eenvoudig.”

Kostprijs en beschikbaarheid
ShadowProtect Granular Recovery for Exchange is beschikbaar als bundel met ShadowProtect Server of ShadowProtect Small Business Server, of als upgrade voor bestaande ShadowProtect Server of ShadowProtect Small Business Server klanten.
ShadowProtect Granular Recovery for Exchange is beschikbaar bij erkende StorageCraft distributeurs en value-added resellers (VAR’s). Er zijn volumekortingen beschikbaar.
Voor bijkomende informatie over StorageCraft ShadowProtect Granular Recovery kan u terecht op www.storagecraft.com/ShadowProtectGRE.

ShadowProtect software wordt in de Benelux verdeeld door MGK Technologies uit Dudelange, Groothertogdom Luxemburg, tel.+352 - 26 18 51, www.storagecraft.be

Over StorageCraft Technology Corporation
StorageCraft is opgericht in 2003 en is gevestigd in Draper, Utah. Het bedrijf heeft een Europees kwartier in Nyon, Zwitserland en een Brits hoofdkwartier in Londen. Het bedrijf spitst zich toe op het bieden van innovatieve diskgebaseerde backup, disaster recovery, databescherming, migratie en beveiligingsoplossingen voor servers, desktops en laptops. Het belangrijkste doel van StorageCraft is het bieden van producten die kunnen zorgen voor minder uitval, een verbetering van de continuïteit van bedrijven en een lagere ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) voor systemen in uw omgeving.
Persinfo
Catherine d'Adesky
+32 2 234 67 90