25.1.10

Group Galloo Recycling kiest RecoMatics voor de verwerking van zijn documenten

Gents bedrijf boekt succes met toepassing voor SharePoint-omgeving

Group Galloo Recycling, met hoofdzetel in Menen, is één van Europa’s belangrijkste recyclagebedrijven voor ferro- en non-ferrometalen. Deze familiale groep van 48 vennootschappen telt maar liefst 15 vestigingen in België, 19 in Frankrijk en 1 in Nederland en genereert, met 450 medewerkers, een geconsolideerde omzet van nagenoeg 400 miljoen euro.

Bij Group Galloo Recycling wordt de centrale administratie vanuit de hoofdzetel gedaan en is het beheren van de documenten afkomstig uit het grote aantal filialen geen gemakkelijk klus. Daarbij komt dat het grootste deel van de documentenstroom uit fysieke documenten bestaat zoals getekende interne en externe contracten, statuten, inventarissen, verslagen van vergaderingen, enz…. Die worden in Menen door verschillende personen bewaard en kopieën worden bezorgd aan de mogelijke belanghebbende medewerkers, die ze ook op hun beurt bewaren. Bij consultatie van de documenten wordt het nog complexer: om het origineel of een kopie te vinden zoekt men eerst wie het document gekregen heeft en vervolgens bij deze aan- of afwezige persoon (verschillende methodes van klasseren met zeer beperkte zoekcriteria). Een niet transparante en dus dure vorm van documentenopslag en een complexe consultatiemethodiek.

Om kostenbesparend, efficiënt en snel te kunnen werken besloot men bij Group Galloo over te gaan tot het digitaliseren van het archief. Daarvoor ging men scheep met RecoMatics, de Gentse specialist in documentenverwerking.

Door middel van RecoMatics’ webgebaseerde EasyForm toepassing, geënt op de bestaande SharePoint-omgeving, kunnen nu alle geautoriseerde gebruikers snel en makkelijk de nodige documenten terug vinden.

“Het consulteren via de browser laat toe dat de verschillende filialen lokaal documenten kunnen opzoeken in een gecentraliseerd systeem. Wat security betreft hoeven we ons ook geen zorgen te maken. EasyForm legt immers een laag boven SharePoint die toelaat de toegangsrechten in detail te beheren. Uiteraard maakt het systeem gebruik van een Single Sign On via de ‘Windows Logon’ (Active Directory)”, aldus Dries Wyffels, financieel directeur Group Galloo Recycling en projectleider.
Group Galloo Recycling
Group Galloo Recycling behoort tot de belangrijkste recyclagebedrijven voor ferro en non-ferrometalen in Europa. Group Galloo Recycling verwerkt jaarlijks 1.400.000 ton ferrometalen, 80.000 ton non-ferrometalen, 20.000 ton kunststoffen en 150.000 ton shredderresidu. Door afgedankte consumptiegoederen en fabriekschroot op een ecologische manier te recycleren en om te vormen tot secundaire grondstoffen, werkt het bedrijf mee aan een schoner milieu. Meer informatie op www.galloo.com
Over Recomatics
RecoMatics N.V., een afzonderlijke entiteit van de groep Dekimo (zelf een spin-off van de Gentse universiteit), is een systeemintegrator gevestigd in Gentbrugge. Door zijn ruime ervaring, met zowel geavanceerde technieken voor karakterherkenning als met workflow en archiveringstoepassingen, is RecoMatics op korte tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de documentenmarkt. Ook in onze buurlanden is RecoMatics steeds vaker actief.

De klanten van RecoMatics vindt men in alle sectoren van de economie waar documenten – cheques, facturen, bestelbonnen, leveringnota’s, enz. - worden verwerkt. De klanten van RecoMatics zijn zowel banken als transportbedrijven, de openbare sector als distributieketens, enz. Ondermeer bedrijven als BNP Parisbas, Dexia, CCC-Continental Cargo Carriers, Thomas Cook, Jetair, AXA Bank, Nationale Bank, De Witte Lietaer, Brantano, Accor, Sodexo, Colruyt, Vlerick Management School, FCGA-GMWF, D’Ieteren enz., maken gebruik van EasyForm software.
Meer op www.recomatics.com

Persinformatie
Catherine d’Adesky
T. +32 (0)2 234 67 90