30.4.24

Bedrijfsbescherming nog beter met de nieuwe ESET-oplossing

 


        ESET voegt aan zijn professionele aanbod een nieuwe module en verschillende updates toe.

        ESET Mobile Threat Defense, de nieuwe module, breidt de beveiligingsbescherming uit naar zakelijke mobiele apparaten, waardoor de dekking tegen aanvallen in de ganse mobiele vloot van een organisatie wordt uitgebreid.

        Bovendien krijgen de ESET LiveGuard Advanced- en Server Security-modules nieuwe functies.

BRATISLAVA, 29 april 2024 — ESET, een wereldleider in cyberbeveiligingsoplossingen, introduceert de ESET Mobile Threat Defense (EMTD)-module en aanvullende updates. Een nieuwe commerciële oplossing die aan bedrijven extra voordelen biedt. EMTD breidt de dekking tegen aanvallen uit naar de volledige mobiele vloot van een organisatie, zodat een uitgebreide bescherming gegarandeerd wordt.

In de huidige digitale wereld, waar de grenzen tussen werk- en persoonlijke toestellen vervagen, is een robuuste mobiele verdedigingsstrategie tegen bedreigingen (MTD) van cruciaal belang. De Mobile Threat Defense-module van ESET is niet alleen een evolutie in het beveiligen van mobiele vloten tegen steeds meer geavanceerde cyberbedreigingen, maar kan ook naadloos worden geïntegreerd met het ESET PROTECT Platform. Deze integratie zorgt voor een uniform beveiligingsbeheer en elimineert de noodzaak om met meerdere consoles of platforms te moeten werken. De module zorgt voor een een op een dekking van de endpoints in de mobiele vloot, en maakt deel uit van alle ESET PROTECT Advanced Cloud-abonnementstypes zonder prijsverhoging.

Bovendien vereenvoudigt de introductie van de ondersteuning voor "Microsoft Entra ID" voor Mobile Device Management (MDM) het proces van toestelinschrijving; men hoeft enkel nog één token voor de hele organisatie te maken. Deze werkwijze, die het vermelden van elk toestel of het creëren van unieke tokens voor elk toestel vervangt, vermindert aanzienlijk de administratieve kosten. Eens geregistreerd, worden gebruikers snel geauthentiseerd via de Microsoft-inlogpagina. Dit zorgt ervoor dat ESET Endpoint Security voor Android automatisch het ESET PROTECT-platform installeert en er verbinding mee maakt. Dit innovatieve registratieproces, gecombineerd met alle voordelen van ESET Mobile Threat Defense, verbetert niet alleen de beveiliging, maar bevestigt ook de inzet van ESET om geavanceerde, gebruiksvriendelijke oplossingen te bieden die voldoen aan de veranderende behoeftes van bedrijven in het digitale tijdperk.

Aanvullende updates voor ESET LiveGuard Advanced en ESET Server Security


ESET LiveGuard Advanced biedt ook een verbeterde gedragsrapportage voor EDR/XDR-clients, zodat men een beter overzicht van de sandbox-activiteit krijgt met een gedetailleerde beschrijving van de analyse van verdachte stalen. De rapporten, beschikbaar voor ESET PROTECT Enterprise- en ESET PROTECT Elite-klanten, hebben een duidelijke structuur en geven belangrijke informatie over de bestands- en sandbox-configuratie, met extra mogelijkheden om gedetailleerde PDF-bestanden te downloaden. Deze verbetering maakt dat klanten over volledige informatie en een gedetailleerde context beschikken voor een meer efficiënte incidentrespons en systeemanalyse. Dit is handig voor operatoren zoals cyberbeveiligings- en bedreigingsanalisten, beveiligingsingenieurs en bedreigings-responders.

 ESET Server Security introduceert eveneens een firewall, speciaal ontworpen voor Windows-servers, alsook kwetsbaarheids- en patchbeheer met een handmatig patchbeheer en een vertraging van 60 seconden voor het aanvraagproces is voltooid.

 “Met de introductie van deze updates creëren we een nieuwe standaard voor bedrijven inzake bescherming en gebruiksgemak. Onze uitgebreide mobiele verdedigingsmogelijkheden en grondige analyse van verdacht gedrag, gecombineerd met bruikbare rapportage, laten klanten toe om op bedreigingen te reageren en te anticiperen en zich proactief voor te bereiden. Dit betekent dat we koploper moeten zijn in cyberbeveiliging-innovatie”, aldus Michal Jankech, ESET vicevoorzitter KMO- en MSP-segment.

Deze belangrijke introductie bewijst de constante inzet van ESET om superieure bescherming te bieden, effectief te reageren op de dynamische uitdagingen waarmee haar klanten worden geconfronteerd en om kritische ontwikkelingen in de sector voor te zijn.

Voor meer gedetailleerde informatie over ESET en het nieuwe productaanbod, raadpleeg https://www.est.com/be-nl/

OVER ESET

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt ESET® geavanceerde IT-beveiligingssoftware en -diensten om bedrijven, kritieke infrastructuur en consumenten wereldwijd te beschermen tegen steeds meer gesofisticeerde digitale dreigingen. Van endpoint- en mobiele beveiliging tot detectie en respons van endpoints, encryptie en multi-factor authenticatie, beschermen en bewaken ESET's krachtige, gebruiksvriendelijke oplossingen discreet 24/7. Ze updaten in realtime de verdediging om ononderbroken gebruikers en ondernemingen te beveiligingen.

De constant veranderende bedreigingen vragen een schaalbare provider van IT-beveiliging zodat technologie veilig kan gebruikt worden. Dit wordt ondersteund door ESET’s R & D-centra over de hele wereld. Deze zetten zich in om onze gemeenschappelijke toekomst te ondersteunen.

Voor meer informatie bezoek www.eset.com  of volg het nieuws op LinkedInFacebook, en X.

Om meer te vernemen over de ESET-oplossingen, bezoek https://www.est.com/be-nl/