19.2.23

Nieuwe ESET Cyber Security voor macOS v7.3 met native ARM-support en nog betere prestaties en stabiliteit

 

ESET,  1e Europese uitgever van cybersecurity-oplossingen, kondigt verschillende verbeteringen aan voor de macOS Cyber ​​Security-producten, dat Apple-gebruikers essentiële bescherming biedt tegen actuele cyberdreigingen. ESET Cyber ​​Security voor macOS v7.3 biedt native ARM-support en automatische updates voor optimale bescherming altijd en overal.

 ARM is de jongste jaren als chipset steeds meer populair geworden omdat het prestaties verbetert en tegelijkertijd energieverspilling reduceert. De op ARM gebaseerde markt voor mobiele computers heeft nu de markt van de x86-gebaseerde mobiele computers voorbijgestoken, zowel in omzet als eenheden. 

 “We werken al enige tijd aan native ARM-support om de bescherming die we bieden aan klanten met Apple-toestellen te verbeteren”, zegt Mária Trnková, Vice President Consumer & IoT Segment bij ESET. "De wijzigingen die we aan de architectuur van ESET Cyber ​​Security voor macOS aangebracht hebben, zorgen voor meer stabiliteit en betere prestaties en sneller en efficiënter scannen dan ooit tevoren."

De nieuwe architectuur van het product is gebaseerd op microservices: componenten werken veiliger en met optimale prestaties. Dit geeft een hogere stabiliteit en veerkracht en de oplossing is veel lichter. Microservices verbruiken minder en besparen batterijvermogen. Elk onderdeel van ESET Cyber ​​Security voor macOS start enkel wanneer nodig en werkt gedurende de toegewezen tijd, daarna wordt het automatisch uitgeschakeld, zodat op de energie van het toestel bespaard wordt.

De nieuwe versie van ESET Cyber ​​Security voor macOS biedt ook een verbeterd meertalig installatieprogramma, met 24 verschillende supporttalen. De taal wordt gekozen naar de systeemtaal bij de installatie. De gebruiker kan het nadien wijzigen met macOS-taal- en regio-instellingen, wat de installatie vereenvoudigt en gemoedsrust biedt.

De grafische gebruikersinterface (GUI) werd specifiek voor dit product ontworpen. Het ondersteunt de donkere modus in HiDPI, die de energiebronnen van het toestel spaart. Een meer geavanceerde configuratie zal later dit jaar beschikbaar zijn.

Het nieuwe component voor automatische updates van ESET Cyber Security voor macOS zorgt voor optimale bescherming. De oplossing vindt de updates en downloadt ze zodra ze uitgebracht worden.

ESET Cyber ​​Security voor macOS v7.3 bevat andere bekroonde ESET-functies die de gebruikers gewend zijn, waaronder:

• Antiphishing: beschermt gebruikers tegen kwaadwillende HTTP-websites die hun gevoelige informatie - gebruikersnamen, wachtwoorden, bankgegevens of creditcardgegevens - willen stelen.

• Antivirus en antispyware - elimineren alle soorten actuele bedreigingen, inclusief virussen, wormen en spyware.

• Cross-platform bescherming – voorkomt dat malware zich verspreidt van macOS naar Windows-endpoints en omgekeerd. Dit voorkomt dat een macOS een aanvalsplatform wordt voor bedreigingen gericht op Windows.

• ESET LiveGrid®-technologie – veilige bestanden komen op een witte lijst op basis van een gereputeerde bestanddatabase in de cloud

• Web- en e-mailscannen – websites scannen tijdens het browsen en alle inkomende e-mails controleren op virussen en andere bedreigingen.

"ESET Cyber Security voor macOS v7.3 bevat meerdere lagen realtime bescherming, anti-phishing, web- en e-mailbescherming, die de Apple-gebruikers gemoedsrust bieden tijdens het online browsen", aldus Mária Trnková. "Op basis van de geavanceerde ESET LiveGrid®-technologie, combineert de oplossing snelheid, nauwkeurigheid en minimale systeemimpact, waardoor er meer energie overblijft voor de behoeften van de consument."

Meer informatie in : 

https://news.strategyanalytics.com/press-releases/press-release-details/2022/Strategy-Analytics-Headline-Qualcomm-Apple-and-MediaTek-Dominate-the-Arm-based-Mobile-Computing-Chip-Market/default.aspx