27.11.20

 


Waar moet u op letten op deze Black Friday en Cyber ​​Monday?

Vijf top tips van ESET!

 In een jaar als geen ander zullen de Black Friday- en Cyber ​​Monday-deals van 2020 vast waanzinniger zijn dan ooit. Nu veel sectoren, en meer bepaald de detailhandel, verlamd zijn door pandemische lockdowns en afstandsbeperkingen, biedt het komende weekend een kans om wat verliezen goed te maken. De pandemie heeft het al groeiende online winkelen nog versneld, waarbij de e-commerceverkoop tegen het einde van 2020 naar verwachting 4,2 miljard dollar zal bedragen (Statista).

Hoewel veel fysieke winkels gesloten zullen zijn of de gebruikelijke drukte tot een minimum zal beperkt worden, zal er zoals altijd online veel aanbiedingen en gouden zaakjes zijn. Dit is dus de perfecte voedingsbodem voor cyberaanvallen en oplichting, van phishing-e-mails tot verdachte advertenties op social media. Voor velen zijn mobiele toestellen de belangrijkste manier van online winkelen geworden, het is dus van cruciaal belang dat consumenten op alle hun technologieën beschermd zijn.

Hier zijn de vijf tips van ESET om deze Black Friday en Cyber ​​Monday veilig te blijven: 

1.      Blijf bij wat u weet – Ziet u een aanbieding in een promotionele e-mail of een online advertentie die te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo! Onmiddellijk een item vinden van een onbekende leverancier met de beste prijs kan verdacht zijn. Bent u niet zeker van een website, klik dan niet op de link maar ga naar de website van de organisatie die de afzender beweert te vertegenwoordigen om te weten of het aanbod legitiem is. 

2.      Look-a likes en nepwebsites - Zoek het hangslot en, op een desktop, de https: // aan het begin van het websiteadres. Deze geven aan dat de communicatie tussen u en de site gecodeerd is en dat alle gegevens die u verzendt, niet kunnen gezien worden door iemand die het verkeer onderschept. 

3.      Onbetrouwbare informatie - Verdachte teksten met kwaadaardige links, ingewikkelde phishingmails en frauduleuze bankmeldingen zijn allemaal technieken die door online oplichters gebruikt worden. Pas ook op voor dreigende berichten die u willen aan zetten om gevoelige informatie, zoals bankgegevens, door te geven. 

4.      Wachtwoorden en pincodes - Het kan lijken als een veelvuldige herhaling, maar sterke, unieke wachtwoorden vormen de basis voor een positieve online winkelervaring. Maak geen accounts aan bij winkeliers, tenzij absoluut noodzakelijk, en zorg ervoor dat u een veilige betaalmethode gebruikt, zoals Apple Pay, Android Pay of PayPal om uw hoofdbankrekening hieraan niet te koppelen. U kunt nog een stap verder gaan en, waar mogelijk, twee-factor-authenticatie inschakelen zodat u een extra beveiligingslaag aan uw transacties toevoegt. 

5.      Software veiligheid voorop- Houd uw toestellen en besturingssystemen up-to-date en zorg dat beveiligingssoftware geïnstalleerd en volledig operationeel is op alle toestellen. Software-updates verhelpen bekende kwetsbaarheden, zorg er dus voor dat u ze installeert wanneer daarom gevraagd wordt. Beveiligingssoftware, zoals ESET Internet Security of ESET Mobile Security, bevatten extra functies – zoals Banking & Payment Protection - om u te beschermen tijdens het online winkelen. Zo wordt de stress van het winkelplezier weggenomen.