4.7.20

Concurreren in e-sports: 3 dingen om op te letten


Als je een professionele speler wilt worden, zijn er risico's die je niet moet minimaliseren.

Videogames behoren al tientallen jaren tot de meest populaire bezigheden. In de afgelopen jaren is het ook een professionele carrière geworden, waarbij e-sport een steeds groter fenomeen is. Toernooien vinden over de hele wereld plaats, met enorme prijzenpotten en naamsbekendheid.  Goldman Sachs  voorspelt dat de inkomsten uit e-sports tegen 2022 naar schatting 3 miljard dollar zullen bedragen. Vorig jaar bedroeg de prijzenpot van de  Fortnite World Cup  $ 100 miljoen. Om het in context te plaatsen, dit vertegenwoordigt bijna de hele prijzenpot voor wintersporten voor 2017. Het onderwijs probeert het tempo bij te houden verschillende universiteiten bieden graden  op dit gebied aan.

Dit alles inspireert generaties spelers om online te spelen, hun vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren en ernaar te streven de volgende sterren op dit gebied te worden.
Om zich te kwalificeren voor grote toernooien en mogelijk opgenomen te worden door een van de eliteteams, moeten spelers veel trainen en spelen. Aangezien de spellen online plaatsvinden en de inzet hoog is, kunt u met een hele reeks onverwachte risico's worden geconfronteerd. Ter gelegenheid van  Safer Internet Day hebben we een lijst samengesteld met enkele risico's die ambitieuze jonge spelers tijdens hun reis kunnen tegenkomen.

Valsspelen
Een van de grootste bedreigingen voor online spelers zijn andere spelers die bereid zijn vals te spelen om een ​​concurrentievoordeel te behalen. Je kunt allerlei vormen van valsspelen tegenkomen, van scripts tot aanpassingen door derden; In Counter-Strike zijn Aimbots en Wallhacks bijvoorbeeld bekende cheats. Als je op een competitief niveau speelt, speel je waarschijnlijk op  Valve Valve Anti-Cheat (VAC) beveiligde servers.. Dit systeem zou het gemakkelijk moeten maken zonder enige identificeerbare vorm van bedrog, wat ertoe zal leiden dat de dader wordt verbannen. Maar ! er zijn manieren om dit te omzeilen. Professionele gamers zijn betrapt met oplichting die is gekocht van clandestiene hackfora; maar omdat ze op maat gemaakt zijn, kosten deze cheats meestal duizenden dollars.
Scripts kunnen ook worden toegepast op multiplayer online gevechtsarenagames zoals  League of Legends en DOTA2. Ze kunnen het traject van een adresbrand detecteren, de capaciteiten van je tegenstanders herladen of bepaalde mechanismen automatiseren. Spelers kunnen meestal een visgeur detecteren en de boosdoener melden. Deze praktijk leidt vaak tot sancties. Op het professionele vlak resulteert dit in verboden, sancties en zelfs de betaling van boetes. In Zuid-Korea ging dit zelfs zover dat de politie de hackers achter de scenario's en de rechtszaken hardhandig aanpakte. In feite hebben de meeste ontwikkelaars hun eigen mechanismen geïmplementeerd om vals spelen te bestrijden. Aarzel echter niet om bij twijfel het probleem te melden.

Malware
Verschillende soorten malware kunnen ook een doorn in het oog zijn, vooral als u het slachtoffer bent van een gerichte aanval. Afhankelijk van het doel van de kwaadwillende actor, kan de methode of de tool variëren. Een van de mechanismen om actieve spelers te verstoren, is  de ransomware-aanval . Dit kan bijvoorbeeld speciaal zijn ontworpen om je spelbestanden te  vergrendelen , waardoor je niet kunt deelnemen aan een belangrijke kwalificatiewedstrijd. U kunt de toegang tot uw gegevens verliezen of financieel verlies lijden door te proberen deze te herstellen - of  u nu het vereiste losgeld betaalt (en dit zonder garantie om uw bestanden te herstellen), ofwel door uw computer naar een specialist te brengen, die mogelijk uw bestanden kan herstellen  als er een decryptor beschikbaar is .

Keyloggers of  keyloggers, ga iets verder. Door tijdens het inloggen uw toetsaanslagen in kaart te brengen en ze de resultaten te sturen, kunnen tegenstanders uw account compromitteren en u blokkeren. Om het nog erger te maken, riskeert u alles op uw account te verliezen: rangen, ontgrendelde of gekochte items en andere waardevolle spullen. Als uw creditcard ook is verbonden met uw account, kunnen hackers een dure boodschappenlijst verzamelen. U verliest niet alleen uw geld, maar uw kredietwaardigheid kan ook worden aangetast. Bovendien kan uw account op de ondergrondse markt terechtkomen en worden verkocht met alle prestaties waarvoor u uw zweet en tranen hebt vergoten. Soms kunnen spelers zelfs worden getarget vanwege een fout of een bug in een gameclient, zoals bij Origin het geval was .

Gedistribueerde denial of service-aanval
Een  gedistribueerde denial of service (of DDoS)  -aanval is een aanval waarbij een computer of netwerk zodanig wordt overweldigd dat de services van een host die op het internet is aangesloten, worden verstoord.


Volledig artikel op https://www.welivesecurity.com