15.6.20

Top tips voor cyberveiligheid tijdens videoconferentie


ESET Hoofd Veiligheidsevangelist Tony Anscombe deelt advise over hoe je jouw virtuele ontmoetingen privaat en veilig kan houden terwijl je thuis zit tijdens de pandemie
Door  Peter D'Hollander  en eerder verschenen op WeLiveSecurity en Computertaal.
Met miljoenen mensen opgesloten in hun huizen waar ze leren omgaan met de coronavirus lockdown, zijn virtuele conferentie apps een godsgeschenk. De gemakkelijk toegankelijke applicaties zijn de oplossing voor ontelbare mensen die proberen te verbinden met vrienden, familieleden of collega’s, of gewoon lessen willen volgen.
Het mag niet verbazen dat deze apps plots veel meer gebruikers zien verschijnen. Zo groeide het aantal Zoom gebruikers maal twintig tussen december 2019 en maart 2020. De kans is groot dat ook jij toepassingen zoals Zoom of Microsoft Teams recent gebruikt hebt om ten minste werk gerelateerde video-oproepen uit te voeren, of online klassen te volgen.
Nu moet je er enkel nog voor zorgen dat je meetings privaat en veilig zijn en niet te maken krijgen met ongewenste participanten. Gelukkig kan je de apps afschermen.
In de video, deelt ESET Hoofd Veiligheidsevangelist Tony Anscombe een aantal eenvoudige stappen die je helpen om je virtuele vergaderingen veilig te houden. Zo ontdek je bijv. waarom het belangrijk is om met de juist einstellingen van je app te beginnen. Meer precies:
·       Welke instellingen het belangrijkst zijn
·       Waar wachtwoorden meespelen
·       Hoe wachtkamers kunnen helpen
·       Waarom aanwezig zijn
·       Hoe voorkom je dat je de geheimen van je bedrijf deelt
·       Waarom beperk je het delen van een scherm
·       Waarom moet je privacy regels lezen

Lees het volledig artikel op