7.2.20

AV-Comparatives beloont ESET’s consumentenproducten met gouden medailles in cybersecurity awards




ESET, een wereldleider in cybersecurity, werd in het AV-Comparatives Summary Report 2019 beloond met gouden en bronzen onderscheidingen. AV-Comparatives, een toonaangevende onafhankelijke testorganisatie, gebruikt een van de grootste samplecollecties ter wereld om een realistische omgeving te creëren voor uiterst nauwkeurige testen.
Het Summary Report 2019 bespreekt de antivirusproducten voor consumenten die in de loop van het jaar getest werden en zet de hoog scorende producten van de verschillende tests van de afgelopen 12 maanden in de schijnwerpers.

Het rapport onderzocht consumentenproducten voor Windows, van 16 verschillende leveranciers. ESET behaalde uitstekende resultaten en onderscheidingen in drie categorieën: Globale Prestaties (lage systeemimpact), Verbeterde Realistische Test (geavanceerde bedreigingsbescherming) en de False Positive Test.

Globale Prestaties (lage systeemimpact)
ESET kreeg een gouden medaille in de categorie lage systeemimpact, AV-Comparatives die de impact van elk product op snelheid en prestaties van het systeem beoordeelt. ESET heeft in deze categorie altijd uitstekende resultaten behaald en kon zo zijn zilverprijs uit 2018 in dezelfde categorie verbeteren.

Verbeterde Realistische Test (geavanceerde bedreigingsbescherming)
ESET werd eveneens beloond met een gouden medaille in de categorie geavanceerde bedreigingsbescherming (Advanced Threat Protection). Dit is een nieuwe categorie voor 2019 en 2020. Deze test onderzoekt het vermogen van een programma om tegen geavanceerde gerichte en bestandloze aanvallen te beschermen. ESET was ook een van de slechts twee leveranciers die, in het testproces, erin slaagde de 15 gerichte aanvallen te blokkeren.

Test op Valse Positieven (False Positive Test)
ESET kreeg een bronzen medaille in de False Positive Test. Zoals in het rapport vermeld staat, kunnen valse positieven evenveel problemen veroorzaken als een echte infectie. Deze vermijden is dus een cruciaal element van elk antivirusproduct. AV-Comparatives voerde uitgebreide testen op valse positieven als onderdeel van de beschermingstests voor malware en de Verbeterde Realistische Test (Real-World Protection Test).

In een reactie op de resultaten zei Jiří Kropáč, hoofd van de labo’s voor detectie van bedreigingen bij ESET: “De erkenning van ESET door AV-Comparatives bewijst onze toewijding aan onze klanten en onze inzet om in IT-beveiligingsoplossingen altijd het beste te leveren. Ervoor zorgen dat consumenten kunnen beschikken over geavanceerde beveiliging tegen de nieuwste bedreigingen is voor ons van het grootste belang. We zijn vereerd deze prijzen te mogen ontvangen en erkend te worden als een belangrijke speler in het veiliger maken van technologie voor iedereen. "



 [A1]Link report if possible