13.8.18

ESET wordt lid van Europol’s Advisory Group voor Internet Security




Righard Zwienenberg


ESET, een wereldspeler in cybersecurity met zetel in de Europese Unie, is voortaan lid van Europol Advisory Group on Internet Security ( Advisory Group on Internet Security ). ESET is er vertegenwoordigd door Righard Zwienenberg, een veteraan in IT beveiliging voor de industrie en Senior Research Fellow bij ESET.

“De taak van ESET bestaat erin miljoenen gebruikers  te beschermen, op te leiden en hun aandacht te vestigen op cybercriminaliteit. Soms helpen we ook de politie bij het opsporen van cybercriminelen. Voortaan zullen we nog beter voorbereid zijn om de groep te adviseren als onze inlichtingen en kennis de online gebruikers kunnen helpen bij het bestrijden van acties van cybercriminelen,” verduidelijkt Righard Zwienenberg, Senior Research Fellow bij ESET en zelf een bewoner van Den Haag, zetel van Europol. “ESET is het grootste IT beveiligingsbedrijf met Europese zetel dat lid wordt van de adviesgroep en we zijn er heel trots op,” voegt Zwienenberg eraan toe.

In 2013 richtte Europol de European Cybercrime Center (EC3) op, om  het antwoord van de politie en de Europese Unie te versterken inzake cybercriminaliteit en zo de burgers,  de bedrijven en de staten nog beter te beschermen tegen online cybercriminaliteit. Sinds zijn oprichting, droeg EC3 aanzienlijk bij tot de strijd tegen die criminaliteit. EC3 nam deel aan tientallen grote acties en ondersteunde talloze interventies van lokale politiekorpsen.

“Sinds zijn oprichting in 2013 heeft het Europol Advisory Group on Internet Security (EC3) nauw samengewerkt met bedrijven in IT security om de Europese burgers tegen de aanvallen van cybercriminelen te beschermen. Het verheugt ons ESET te mogen verwelkomen en van zijn expertise en advies gebruik te maken om de steeds toenemende problemen inzake kwaadwillige online activiteiten te bestrijden,” aldus Steven Wilson, hoofd van Europol’s European Cybercrime Centre (EC3).

Indien nodig, staat ESET de politie bij om criminelen voor het gerecht te brengen, waar ze zich ook bevinden – in Europa of elders. In december 2017, hebben vorsers van ESET samengewerkt met de politie, met inbegrip van Europol, in een belangrijke actie om botnet Gamarue neer te halen (ESET collaborated with law enforcement ). Op dit vlak wordt, sinds meer dan 30 jaar, de reputatie van ESET ondersteund dank zij zijn volledig transparante acties. Vandaag wordt het bedrijf nog steeds door zijn klanten en partners hiervoor wereldwijd gewaardeerd.
   
Met klanten in meer dan 200 landen is ESET daadwerkelijk een internationale speler die wereldwijd ettelijke miljoenen toestellen beschermd, waaronder deze van miljoenen KMO’s en duizenden grote bedrijven.  In zijn R & D teams, verspreid over de hele wereld,  zitten deskundigen die onder de meest productieve en bekroonde in de IT sector gerekend worden. Sinds dertig jaar mochten ze talloze prijzen in ontvangst nemen voor hun onderzoekswerk en ontdekkingen.

Over ESET
Al 30 jaar ontwikkelt ESET® wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.
ESET beschermt en controleert onopvallend 24/7, werkt de bescherming bij in real time en maakt het mogelijk dat bedrijven en gebruikers zonder onderbreking kunnen werken. Evoluerende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100 awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.
Bezoek voor meer info www.eset.com of volg ons op LinkedInFacebook en Twitter.