23.8.17

De beveiligingsoplossingen van ESET voor ouderlijke controle en Mac bekroond voor het beste evenwicht tussen detectie, gebruikersvriendelijkheid en snelheid


ESET Parental Control for Android en ESET Cyber Security Pro gecertificeerd  door ’s werelds belangrijkste testorganisatie

De ESET producten voor de online bescherming van kinderen en de beveiliging van Mac behaalden een certificering tijdens de jongste vergelijkende testen  van AV-Comparatives, het belangrijkste testlabo voor beveiligingssoftware.

Er is een algemeen misverstand waarbij wordt beweerd dat systemen onder MacOS niet blootgesteld zijn aan dezelfde bedreigingen als andere systemen. We weten echter uit ervaring dat Macs niet bestand zijn tegen malware. Onlangs nog waren we getuige van de infiltratie van verschillende types malware op deze platform – van FruitFly, de meest recente, tot crypto-ransomware  ,die gebruikers de toegang tot hun data ontzeggen.

ESET Cyber Security Pro, speciaal ontworpen voor de MacOS platform, is een beveiligingsproduct met tal van functionaliteiten en die alle soorten bedreigingen verwijdert, met inbegrip van virussen, wormen en spyware, zodat de gebruikers in totale veiligheid op het Internet kunnen surfen.  Zijn antiphishing-oplossing zorgt ervoor dat gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens, gebruikersnamen, wachtwoorden en bankgegevens beschermd zijn tegen valse websites die zich als betrouwbaar voordoen. ESET Cyber Security Pro werd gecertificeerd en aanbevolen door AV-Comparatives die het programma prees voor zijn capaciteiten om individuele bestanden te scannen, zijn gebruikersvriendelijkheid en zijn functionaliteiten voor ouderlijke controle. Tijdens de testen werd de ESET oplossing geprezen wegens de zeer hoge detectiegraad van Mac malware, gecombineerd met een 100% detectie van Windows malware.

Bij de evaluatie van ESET Cyber Securiry Pro, benadrukte AV-Comparatives eveneens de eenvoud bij het configureren van het product. De ESET oplossing wordt heel gemakkelijk door de gebruiker geïnstalleerd en nadien hoeft hij er niet meer aan te denken want de antivirussoftware biedt een onafgebroken bescherming door op de achtergrond te draaien en vraagt slechts de aandacht van de gebruiker als dit echt nodig is.  Het product identificeert ook potentieel ongewenste apps die normaal gezien de toestemming van de gebruiker vragen voor ze geïnstalleerd worden.

AV-Comparatives heeft bovendien geantwoord aan de Mac-gebruikers die vreesden dat de beveiligingssoftware van een derde partij hun computer zou vertragen. Het labo bevestigde ook dat de oplossing geen impact had op de dagelijkse prestaties van de computer en dat ook de snelheid op internet niet vertraagd werd.
De  online veiligheid van kinderen beschermen

ESET Parental Control for Android werd hoog aangeschreven door AC-Comparatives en behaalde de AV-Comparatives Approved Parental Control Award for 2017.
Wereldwijd werden slechts drie oplossingen voor ouderlijke controle geselecteerd om aan de testen deel te nemen – waaronder de ESET oplossing. Deze producten werden dan ook goedgekeurd en gecertificeerd.
Het programma beschermt kinderen tegen websites voor volwassenen en tegen online inhoud die kansspelen en wapens promoot. AV-Comparatives heeft de efficiëntie van de software voor ouderlijke controle getest door het te confronteren met 2.000 sites met potentieel ongepaste inhoud voor kinderen. Zo kwam het labo tot het resultaat dat de oplossing van ESET 98% van de sites met inhoud voor volwassenen blokkeert.

ESET Parental Control for Android laat ouders toe hun kind te helpen surfen op een veilige wijze, de apps en de sites die door het kind gebruikt worden te beheren en samen te beslissen welke sites passend zijn en kunnen bezocht worden. De software biedt een waaier aan sitecategorieën die kunnen gecontroleerd en/of geblokkeerd worden en laat de ouders toe daadwerkelijk die apps te monitoren die door hun kinderen gebruikt worden alsook het tijdstip waarop dit gebeurt.
ESET Parental Control for Android werd ook geprezen voor zijn “kindervriendelijkheid”, en meer bepaald voor zijn design en zijn functie voor SOS-berichten waardoor de kinderen via een tekstberichtje hun ouders kunnen laten weten waar ze zich bevinden. “We vonden de functie voor SOS-berichten bijzonder leuk en de berichten die op het scherm verschijnen om uit te leggen wat de software precies doet vonden we erg goed aangepast aan kinderen,” aldus Andreas Clementi, CEO AV-Comparatives.


“Iedereen - of ze nu Mac gebruiken of een toestel met een ander besturingssysteem, of ze 6 of 56 jaar zijn- zou de fantastische opportuniteiten geboden door Internet, moeten kunnen verkennen en gebruiken in alle veiligheid en zonder te vrezen het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit,” aldus Branislav Styk, verantwoordelijk voor Product Management bij ESET. “We zijn fier deze complexe oplossingen van hoogstaande kwaliteit te ontwikkelen zodat onze klanten zonder zorgen op het web kunnen surfen. De beloning van AV-Comparatives is te danken aan het schitterende werk van de ESET experten.”