18.4.17

2SQRS lanceert een fonds van €35 miljoen om te investeren in veel belovende “ tech startups”, die actief zijn in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.


2SQRS – een ‘human-tech’ bedrijf gevestigd in Amsterdam – lanceert hun eerste investeringsfonds genaamd 2SQRS Venture Fund. Het is een fonds van €35 miljoen dat investeert in “ early-stage startups” die een belangrijke rol spelen in de digitalisatie binnen de domeinen E-commerce, Logistiek, Fintech, Smart City, en Internet of Things.

CEO van 2SQRS, Xander van der Heijden, gaat dieper in op de visie achter het 2SQRS Venture Fund: “De digitale mens van vandaag is meer en meer technologie gedreven en eist real-time, intuïtieve ervaringen met technologie. Wij focussen ons op “ tech startups” die een gepersonaliseerde omni-channel ervaring bieden. Van nieuwe verkooppunten en interfaces zoals “ Virtual- & Augmented Reality”, tot betaalmethodes en slimme levering van goederen.

Onze formule voor het grootmaken van succesvolle startups gaat verder dan simpelweg een kapitaalinvestering doen. Wij willen de volgende golf van Europese multinationale ‘tech’ bedrijven bouwen. Degene die niet alleen op de nieuwe generatie van menselijke verwachtingen anticiperen, maar ook daadwerkelijk creëren. Om dit na te streven zorgen wij ervoor dat onze portfolio bedrijven de juiste voorwaarden en tools tot hun beschikking hebben – van hun werkplek en een op maat opgestelde groei tactiek, tot ontwikkelingscapaciteit en integratie van de laatste technologische ontwikkelingen.”

Na investering, werkt 2SQRS  actief samen met alle geselecteerde startups van het fonds. In een unieke formule vervult het bedrijf de rol van zowel een investeerder als venture builder om het groeipotentieel te maximaliseren en te zorgen voor schaalbaarheid van de startups. Dit betekent een passende mix van strategisch advies, gewaagde designoplossingen en eventuele ontwikkelcapaciteit.

Het 2SQRS Venture Fund is opgezet in samenwerking met Ariadne Capital, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeringsmaatschappij. Eerder deze maand heeft Ariadne Capital het Ecosystem Economics® Investment Platform (ECO2 Investment Platform) gelanceerd – het eerste Europese ‘plug and play’ investeerdersplatform. 2SQRS is de oprichtingspartner van dit platform en tevens het eerste fonds dat gebruik maakt van deze infrastructuur. Het ECO2 Investment Platform is in het leven geroepen om het voor grote vermogensbeheerders aantrekkelijk te maken om te kunnen investeren in de groei en positieve rendementen van de Europese venture capital markt, met een gezonde risicospreiding.

Over 2SQRS

2SQRS brengt mensen en technologie samen in digitale ervaringen. Het bedrijf opereert vanuit haar drie labels – Studio, Lab en Venture. De Studio maximaliseert het digitale potentieel van ondernemingen door het realiseren van een digitale strategie, het ontwerpen van nieuwe businessmodellen en het ontwikkelen van digitale oplossingen. Het Lab is een onderzoek gedreven incubator dat experimenteert met opkomende technologieën zoals VR/AR, IoT & Blockchain en hiervoor samenwerkt met tech universiteiten, startups en bedrijven. Venture investeert in, en stelt een portfolio samen van 20 early stage tech ventures.