1.3.17

Coders Co. introduceert Rax programmeertaal voor big data gedragsanalyse

data & code    



Verschaft marketeers en data analisten werkelijk inzicht in
customer journeys
Coders Co., een vooraanstaand data scientists team, introduceert vandaag Rax, een programmeertaal om informatie te halen uit (on)gestructureerde gedragsdata (big data). Ideaal om snel hypotheses te toetsen en de juiste inzichten te krijgen uit gedragsdata van klanten (customer journeys). Met deze krachtiger tools krijgen (online) marketeers en strategen makkelijker de juiste informatie om sneller te kunnen handelen.

Customer journeys en analytics hot topic
Klantgedrag is tegenwoordig omnichannel: van banner naar website naar webshop naar social, terug naar webshop, naar vergelijkingssite, retargeted banner, e-mail enz. Bij elk touchpoint laten klanten sporen achter, met big data aan klantgegevens tot gevolg. Marketeers analyseren deze data maar al te graag om de klantreizen (customer journeys) te optimaliseren.

Meer analysekracht voor de juiste conclusies
“Maar al te vaak leidt gebrek aan analysekracht en het ontbreken van expertise in data science tot focus op de verkeerde informatie of gemis van belangrijke details.
De flexibiliteit van Rax, gecombineerd met de expertise van ons data scientists team in Journeylytics, helpt organisaties om hun aannames te toetsen en de verborgen inzichten in hun data te onthullen”, aldus Gosia Wrzesinska PhD, CEO van Coders Co.
Rax rekent snel met variabelen die andere tools niet aankunnen – zoals tijd, duur en intensiteit van de interacties. Zo komt in beeld wat klanten daadwerkelijk doen.

Machine learning en kunstmatige intelligentie
“In tegenstelling tot andere tools imiteert Rax menselijke logica en is relatief eenvoudig te gebruiken. Daarmee komen marketeers te weten wat hun klanten werkelijk doen, ofwel komen de werkelijke klantreizen in beeld, anders dan ze gewend zijn,” vertelt Gosia enthousiast verder.
Technische achtergrond
De Rax scripttaal is een mix van relationele, regelmatige en temporele algebra en is ontworpen om de overgang van ETL naar datamodellering te vereenvoudigen.
Rax draait op alle SQL-achtige systemen, waaronder Hadoop en Impala. De taal en tools werken intuïtief en voelen vertrouwd aan, wat gebruik makkelijker maakt dan bijvoorbeeld SQL. Rax versnelt het analyseproces en resulteert in duidelijker, veiliger en meer draagbare code, die direct werkt op ruwe data, hoe groot de set ook is.
Over Coders Co. en Journeylytics
Coders Co. is een vooraanstaand team van data scientists dat in 2013 is gestart uit passie voor programmeren. Het hele team heeft een PhD in Computer Science en beschikt over jarenlange ervaring in de software-industrie. Zoals het programmeren van embedded systemen, hacken van besturingssystemen en uiteenlopende intelligente web- en mobiele toepassingen. Klanten zijn onder meer: PGGM (Nederlands Pensioenfonds) en INTAGE (een heel groot market research bedrijf in Japan) Onder de naam Journeylytics heeft het team zich gespecialiseerd in big data analyse voor customer journeys. Zie www.journeylytics.com en www.codersco.com