2.2.17

Mobile World Congress 2017 : Threat Intelligence, versleutelende ransomware en gegevensbescherming centraal bij ESET


ESET, Europese leider in IT-beveiliging, presenteert zijn nieuwste producten voor bedrijven en mobiele platformen, zijn nieuwste onderzoek alsook zijn strategie met betrekking tot de EU wetgeving in zake gegevensbescherming op Mobile World Congress, van 27 februari tot 2 maart 2017. Zoals andere jaren, vindt men de ESET stand in Hall 5, plaats B05. Gedetailleerde informatie over de directieleden van ESET aanwezig op het congres, is te vinden op dedicated website.

ESET Threat Intelligence, een van de nieuwste diensten, zal in het brandpunt staan. Deze dienst voorspelt en informeert de klanten op een proactieve wijze over de real-time bedreigingen en biedt hen een grotere flexibiliteit om zich aan te passen aan een snel veranderende bedreigingsomgeving.

Gerichte aanvallen, APTs (advanced persistent threats), zerodays en botnet activiteiten maken deel uit van de Threat Intelligence analyse. De service is eveneens beschikbaar voor veiligheidsteams van bedrijven en Security Operations Centers, om specifieke malware te analyseren en informatie over de functionaliteiten en de impact ervan te verstrekken.

Het nieuwste onderzoek laat zien dat mobiele bedreigingen, en meer bepaald versleutelende en lock-screen ransomeware voor het Android platform, centraal staan. Vorsers van ESET publiceren een witboek met de meest recente gegevens over dit onderwerp en Juraj Malcho, CTO ESET, zal persoonlijk deze resultaten op het congres presenteren. “Elk jaar zien we een graduele toename van die bedreiging, voor alle platformen maar meer specifiek voor de mobiele. Nochtans beschermen gebruikers zich onvoldoende of ze hebben online onvoldoende aandacht voor een verantwoordelijk gedrag,” aldus Malcho.

                                                                                                                                                         
Een ander onderwerp in het brandpunt bij ESET op het congres is de Europese wetgeving in zake gegevensbescherming. De resultaten van een door ESET bestelde en door IDC uitgevoerde enquĂȘte bij IT-beslissers uit verscheidene Europese landen over gegevensbescherming en GDPR, de Europese regelgeving.

Gegevensbescherming is een sleutelelement in de Europese wetgeving waardoor het voor bedrijven verplicht wordt de persoonlijke gegevens op passende wijze te beschermen. De producten en technologie van ESET zijn goed uitgerust om aan de kernpunten van deze vereisten te beantwoorden,” zegt Palo Balaj, hoofd Business Development ESET EMEA, die op de stand aanwezig zal zijn.

Andere directieleden van ESET die eveneens op de stand aanwezig zijn: Ignacio Sbampato, Chief Business Officer, en Miroslav Mikus, hoofd EMEA verkoop en marketing. Zij zullen ook beschikbaar zijn voor interviews.


Voor bedrijfsdeelnemers presenteert Juraj Malcho, CTO ESET, de nieuwste trends in beveiliging op het ESET Targeted Neworking Event, op dinsdag 28 februari, van 16.00 tot 18.00, in de MWC Networking Garden 3/5.