26.10.16

ESET lanceert zijn nieuwe reeks Internet Security producten voor thuisgebruikers


ESET® meldt  vandaag de beschikbaarheid van zijn reeks premium beveiligingsoplossingen voor de thuisgebruiker – ESET Smart Security Premium, gebaseerd op zijn bekroonde NOD32 technologie die de beste mix biedt voor detectie, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovendien biedt het hoogwaardige product ook ESET Passwoord Manager, voor een eenvoudiger en veiliger validatie, en ESET Secure Data voor een gemakkelijker en nog krachtiger encryptie.
Daar Internet bedreigingen steeds meer divers zijn, hebben de gebruikers meer nood aan complexe Internet beveiligingssuites met functionaliteiten gebaseerd op hun individuele voorkeuren. Onze nieuwe productenportfolio is volledig in lijn met deze trends,” aldus Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusief distributeur van ESET voor België en Luxemburg.

ESET is steeds uiterst succesvol in onafhankelijke testen en mocht 98 keer de prestigieuze VB100 prijs in ontvangst nemen, de hoogste score voor eenzelfde product.  Onlangs in de SE Labs’ Home Anti-Malware Protection test was het de enige oplossing met 100% bescherming onder alle beveiligingsproducten en behaalde het de hoogste score in de AV-Comparatives’ Performance Test  . ESET was ook de onbetwiste nummer 1 voor spambescherming, in de VBSpam Test en AV-Comparatives Anti-Spam Test.

Met deze nieuwe gamma producten legt ESET de nadruk op de nood aan privacy bij het gebruik van PC en laptop. ESET Webcam Protection, beschikbaar met ESET Smart Security Premium en ESET Internet Securitry, regelt de toegang tot de camera zodat de gebruiker volledig beschermd wordt. Hij kan dan ook processen en applicaties zien en blokkeren/toelaten en de camera van de computer uitschakelen zodat die processen geen toegang hebben.
Met ESET Smart Security Premium kunnen gebruikers voor het eerst ook van de gloednieuwe ESET Internet Security genieten. De legendarische ESET NOD 32® Antivirus 10, met een verbeterde bescherming tegen script gebaseerde aanvallen, blijft de ideale suite voor gamers. 
De ESET productenportfolio voor thuisgebruikers heeft heel wat functionaliteiten die hun waarde bewezen hebben zoals Banking & Payment Protection, Antispyware, Anti-Phishing, Exploit Blocker, superieure Personal Firewall alsook ESET LiveGrid® Reputation System.
“De nieuwe beschermingslagen van ESET Smart Security Premium verhogen nog de totale beveiliging van de gebruikers. Naast een prima bescherming tegen malware bedreigingen, kunnen ESET gebruikers nu ook hun bestanden, wachtwoorden, webcams en zelfs hun volledige thuisnetwerk met een en dezelfde geïntegreerde oplossing beschermen,” zegt Marc Mutelet.
  
Nieuwigheden
Script-Based Attack Protection detecteert aanvallen door kwaadaardige scripts die Windows PowerShell proberen te misbruiken. Het detecteert ook kwaadaardige JavaScript code die via de browser kan aanvallen; alle belangrijke browsers worden ondersteund.

Home Network Protection biedt thuisgebruikers de mogelijkheid om hun routers te testen op kwetsbaarheden zoals zwakke wachtwoorden of verouderde firmware en biedt ook opties om eraan te verhelpen. Het verleent ook een gemakkelijk toegankelijke lijst van gekende toestellen  geklasseerd per type en laat ook zien welke geconnecteerd zijn. Zo kunnen de gebruikers zien hoe veilig hun thuisnetwerk is.
Webcam Protection controleert de processen en toepassingen die toegang hebben tot de webcam geconnecteerd met de computer en geeft meldingen als er ongewenste toepassingen toegang willen hebben tot de camera.
ESET Password Manager gebruikt de AES-256 encryptie – de toonaangevende standaard op wereldvlak – om al de wachtwoorden van de gebruiker op te slaan en vooraf in te vullen. Het kan ook nieuwe, extra sterke wachtwoorden genereren en opslaan als de gebruiker die nodig heeft.
ESET Secure Data beschermt tegen datadiefstal in geval van verloren USB-sleutel of laptop. Het maakt ook een veilige samenwerking en delen van gegevens mogelijk. 

Bezoek www.eset.com om meer te vernemen over het ESET productengamma.