19.5.16

AEB Nederland verovert chemiesector met douaneoplossing

In korte tijd hebben twee vooraanstaande bedrijven in de fijnchemie getekend voor de douaneoplossing van AEB Nederland. De contracten in deze veeleisende sector onderstrepen de kracht van ASSIST4 Customs Management, dat een brede set van functionaliteiten biedt voor de volledige afhandeling van internationale goederenstromen. ASSIST4 Customs Management heeft zich in de praktijk van meer dan 5000 bedrijven in Duitsland bewezen en verovert nu ook de Nederlandse markt.

 De twee chemische bedrijven leveren producten die door velen in huis worden gebruikt aan klanten in binnen- en vooral buitenland. De export van deze producten, waaronder verschillende gevaarlijke stoffen, is aan strenge regels gebonden. Reden voor deze bedrijven om ASSIST4 Customs Management, de douane-oplossing van AEB Nederland te implementeren. De software is volledig embedded in de SAP-software van de bedrijven.
ASSIST4 Customs Management biedt de mogelijkheid om door middel van slimme settings vele stappen te automatiseren, menselijke handelingen te elimineren en de kans op fouten aanzienlijk te reduceren. Dat betreft naast de classificatie van goederen ook de geautomatiseerde conversie van data in douaneaangiftes, toevoeging van data op basis van business rules en uiteindelijk het versturen van de aangiftes.

Implementatie van AGS3
Met ASSIST4 Customs Management van AEB kunnen bedrijven dankzij de brede functionaliteit kosten en tijd besparen. Belangrijk in dit verband is de ondersteuning van digitale aangiften via het nieuwe aangiftesysteem AGS. Na AGS 1 voor opslagaangiften en AGS 2 voor invoeraangiften volgt dit jaar de implementatie van AGS 3 voor uitvoeraangiften. AGS 3 zal ook voor de douanespecialisten van de twee chemiebedrijven grote gevolgen hebben. Met de ingebruikname van ASSIST4 Customs Management stappen ze straks direct over op dit nieuwe aangiftesysteem.

Dankzij de deelname aan de pilot van de douane met betrekking tot de implementatie van AGS3 heeft AEB al de nodige kennis en ervaring opgebouwd. In lijn met de gefaseerde implementatie die de douane voorstaat, zijn een maand geleden de eerste bedrijven in die pilot al succesvol live gegaan met AGS 3. Het spreekt voor zich dat ook nieuwe klanten direct profiteren van deze kennis en ervaring. 



Over AEB (www.aeb.com – www.aeb.com/nl) 
Met ruim 30 jaar ervaring is AEB een van de toonaangevende aanbieders van wereldwijde IT-oplossingen en diensten voor Supply Chain Management met de nadruk op de logistiek van inkoop, opslag en distributie, buitenlandse handel en risicobeheer. Met de logistieke suite ASSIST4 biedt AEB een toepassing met een doorlopende procesondersteuning en een volledige transparantie voor de planning en aansturing van wereldwijde bezorgnetwerken. AEB is een internationale onderneming met ruim 5000 klanten in Europa, Azië en Amerika. Het hoofdkantoor van AEB is gevestigd in Stuttgart, met vestigingen in Hamburg, Soest, Düsseldorf en München evenals internationale vestigingen in Groot-Brittannië, Singapore, Zwitserland, Oostenrijk. Zweden, Nederland, de Tsjechische Republiek, Frankrijk en de VS.