12.6.12

Twee Belgische IT-ers richten Benelux Caché User Group op

12 juni 2012

Tijdens het jaarlijkse Benelux symposium van InterSystems, hebben Nico Swankaert en Daniël Verleye het startschot gegeven voor de oprichting van een Benelux Caché gebruikersgroep. ‘Vroeger bestond MTA (MUMPS Technology Association) Belgium User Group, maar toen MSM (Micronetics Standard MUMPS) door InterSystems werd overgenomen is die gebruikersgroep een stille dood gestorven. Vandaag bestaan er weliswaar Amerikaanse en Britse gebruikersgroepen - waar we steeds welkom zijn - maar onze locale problemen, zoals meertaligheid bij het ontwikkelen van applicaties, zijn vaak erg verschillend van wat in andere landen belangrijk is,’ aldus Nico Swankaert van IT-bedrijf SCS, een van de initiatiefnemers.

‘We zouden ook acties willen ondernemen op opleidingsniveau. Caché is een erg goed product maar weinig aanwezig in de IT – opleidingen. Daar zouden we verandering in willen brengen. De groep wil ook een spreekbuis zijn voor de gebruikers van Caché: voor het aanvragen van bepaalde ontwikkelingen, vergelijkingen met andere producten, licentiepolitiek, enz,’ voegt Daniël Verleye van het Gentse ASCI, de andere initiatiefnemer, hieraan toe.

Momenteel heet de groep CUG – Caché User Group. De eerste bijeenkomst is op 9 oktober aanstaande gepland (jaarlijks worden twee bijeenkomsten voorzien). Dan kunnen de leden zich uitspreken over de voorgestelde naam en het logo alsook de doestellingen, eisen en wensen. Het is ook de bedoeling dat gebruikers hun ervaringen met bepaalde producten presenteren en dat sprekers uit andere domeinen aangetrokken worden.

Geïnteresseerde Caché-gebruikers kunnen voor meer informatie terecht bij Nico Swankaert Nico.Swankaert@scs-be.com of Daniël Verleye dv@asci.be

Caché van InterSystems is een bijzonder snelle en krachtige objectgeoriënteerde database, die sneller met SQL kan werken dan een relationele database. De database wordt wereldwijd gebruikt bij de overheid, in de gezondheidszorg, de distributie, de financiële sector en overal waar kracht en snelheid van cruciaal belang zijn. De ESA (European Space Agency) gebruikt het om de gegevens op te slaan die door satelliet Gaia naar de aarde worden gestuurd om de Melkweg in kaart te brengen.

Voor meer informatie:

Nico Swankaert                                   Daniël Verleye
SCS                                                  ASCI
0477 30 31 77                                   09 231 43 43
Nico.Swankaert@scs-be.com                dv@asci.be