7.3.12

CeBIT 2012: in preview brengt ESET zijn nieuwe gamma oplossingen voor Endpoint Security;CEO Richard Marko spreekt op Global Conferences

Dit jaar zal ESET opnieuw op CeBIT aanwezig zijn. Het bedrijf zal er in preview zijn aankomende gamma bedrijfsoplossingen ESET Endpoint Security en ESET Endpoint Antivirus, die alle twee momenteel in bètatest zijn en gratis kunnen gedownload worden. ESET Mobile Security, ESET Smart Security 5 en andere producten worden gepresenteerd op de stand van ESET in hall 12, stand C 66. Het motto van CeBIT past dit jaar bijzonder goed voor ESET: "Managing Trust - Trust and Security in the Digital World."

Op donderdag 8 maart 2012, neemt ESET CEO Richard Marko deel aan het paneldebat “Connect your lifestyle session: Always on - your life in the cloud”, van 12u.30 tot 13u.15. Aan dit debat zullen ook vijf vooraanstaande sprekers deelnemen o.a. van Forbes Magazine, Lufthansa Systems, ProSiebenSat.1, Sky TV en tape.tv. Het debat zal plaats hebben in het Global Conferences Convention Center, zaal 2.

Hier is een korte voorstelling van het debat: “Met smartphones, tabletten en laptops hebben we om het even waar en wanneer toegang tot onze data en apps. We zijn constant online en verbonden met de hele wereld. Internet is niet langer een virtuele wereld; het maakt echt deel uit van ons dagelijks leven, zowel wat ons werk als onze prive-leven betreft. Welke zijn de volgende ontwikkelingen die we binnenkort mogen verwachten? Hoe zal dit ons leven in de komende jaren veranderen?” Het debat kan live gevolgd worden met desktops, laptops, mobiles, iPhone/iPad en Android toestellen, via de links op ESET Facebook page.

"Daar onze software oplossing sinds de laatste 25 jaar op de voorgrond staat om malware te bestrijden, maakt innovatie integraal deel uit van onze wereld. Vandaag, meer dan ooit, hebben zowel consumenten als bedrijven nood aan steeds meer gesofisticeerde bescherming onderweg en in de cloud. Daartoe hebben we wereldwijd onderzoekcentra voor malware opgericht zodat we efficiënt de opkomst van mobiele malware, doelgerichte aanvallen en andere bedreigingen kunnen bestrijden. Bovendien zien we opleiding als een cruciaal middel om een veiliger cyberwereld te bouwen en cybercriminaliteit te voorkomen," aldus ESET CEO Richard Marko voor zijn bezoek aan CeBIT.

Op de ESET stand worden eveneens presentaties gegeven en zijn er heel wat activiteiten. Goochelaar Christian de la Motte brengt een bijzonder populaire show vol truckjes en magie“Security in the Digital World”. Bekende gamers adviseren bezoekers hoe ze veilig in de cyberwereld kunnen gamen en op woensdag 7 maart is iedereen van harte welkom op de stand voor de ESET party, om 18u.30.

Dit jaar legt ESET de klemtoon op zijn nieuwe vlaggenschipproducten voor bedrijven: ESET Endpoint Security and ESET Endpoint Antivirus. ESET, pionier in proactieve bescherming tegen malware en ontwikkelaar van de bekroonde NOD32 technologie die in 2012 zijn 25ste verjaardag viert, heeft IT-beheerders uitgenodigd om aan de publieke bètatesten van zijn nieuwe oplossingen deel te nemen.

Door gebruik te maken van meerdere detectielagen voor malware, de ThreatSense scanning engine op te drijven, ESET Live Grid – de reputatiedienst in de cloud, brengen de nieuwste generatie ESET-oplossingen voor beveiliging van terminals toonaangevende proactieve bescherming tegen opkomende bedreigingen. De geringe impact op het systeem gekoppeld aan het vernieuwende beheer op afstand van de klanten, maken van deze software de ideale oplossingen voor bedrijven van elke omvang. De volgende generatie van ESET Remote Administrator 5 dat standaard meegeleverd wordt met beide producten bevat Web Dashboards en Role Based Administration voor variabele niveaus van werkautomatisering en controle op afstand van nagenoeg alle mogelijke details van de eindpunten.
NETGEAR verrijkt haar Zakelijk Security platform met unieke features

ProSecure UTM 3.0 met betaalbare application firewall, redundante connectiviteit en praktisch ongelimiteerde log capaciteit

NETGEAR introduceert versie 3.0 van de ProSecure UTM firmware. Dit is een Unified Threat Management (UTM)-gateway voor bedrijven tot ongeveer 150 medewerkers, voor wie de beveiliging van het netwerk zeer belangrijk is. De nieuwste versie beschikt over drie belangrijke features die voorheen niet beschikbaar waren voor de MKB markt. Ten eerste zit de nieuwste generatie application firewall voortaan in alle ProSecure UTM-producten. Daarnaast is een 3G/4G redundante WAN verbinding beschikbaar en tot slot zijn alle ProSecure UTM-producten nu in staat om vrijwel ongelimiteerd log- en quarantainerapportages op te slaan. Deze drie features zijn nu beschikbaar in de ProSecure UTM 3.0 voor de uiterst betaalbare prijs van €400.

Social media applicaties zijn in toenemende mate een krachtig middel voor zowel het midden- als het kleinbedrijf. Ze verlagen echter wel de productiviteit en worden meer en meer een bron voor bedreigingen vanaf het web. De nieuwe ProSecure application firewall vereenvoudigt het beheer van meer dan 1800 specifieke applicaties en hersteld verloren productietijd, waardoor de veiligheid wordt verbeterd.

Ondersteuning voor de nieuwe 3G/4G USB-dongel verhoogt aanzienlijk de betrouwbaarheid.Redundante, load-balanced Internetverbindingen over een 3G of 4G mobiel netwerk verlagen de kosten en vergroten het WAN-bereik.

Met het integreren van de NETGEAR beveiligings- en opslagoplossingen is het mogelijk om naadloos beveiligingsgegevens te versturen naar ReadyNAS opslagsystemen. Een grote hoeveelheid opgeslagen terabytes aan e-mail, spam en beveiligingsrapporten kunnen nu gearchiveerd worden voor toekomstige analyses. Het wordt hiermee voor financiële en educatieve instellingen en de gezondheidszorg eenvoudiger om de regelgeving ook op lange termijn te kunnen naleven.

“Netwerken via social media, het streamen van media en Web 2.0 applicaties zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met zaken doen. Ze stellen organisaties echter ook in toenemende mate bloot aan geraffineerde dreigingen op web- en applicatieniveau. Deze dreigingen vormen een risico voor gebruikers die met gevoelige informatie werken,” zegt John Pescatore, VP en analyst bij Gartner Research. Bij applicaties als IM, P2P en web conferencing tunnel over http, zijn de traditionele firewalls niet afdoende betrouwbaar. Een nieuwe generatie firewalls en UTM-mogelijkheden zijn nodig om de risico’s die het gebruik van nieuwe diensten en applicaties met zich meebrengen te kunnen managen.”

“NETGEAR ProSecure UTM 3.0 combineert hoge prestaties met uitgebreide netwerkbeveiliging voor een groot aantal bedreigingen zoals: Malware, phishing, spam, e-mail virus, hackers en denial-of-service aanvallen van websites, social media, p2p en andere webapplicaties”, zegt Senior Productmanager Henry Fan van NETGEAR. “Deze nieuwe ProSecure UTM 3.0 NGFW ondersteunt het beheer van gefragmenteerde applicaties en biedt beveiligingstechnologie voor het beschermen van data en gebruikers op elk communicatieniveau via web, e-mail en applicaties.

Prijs en beschikbaarheidDe NETGEAR ProSecure UTM 3.0 is beschikbaar voor ongeveer €400 . Klanten met een ProSecure-onderhoudscontract van NETGEAR kunnen kosteloos de firmware-update downloaden. Aanvullende web- en e-mail abonnementen zijn afzonderlijk verkrijgbaar of beschikbaar in een bundel.
Meer informatie over de NETGEAR ProSecure UTM 3.0 kunt u vinden op: http://netgear.com/business/products/security/UTM-series/default.aspx.
In première op Mobile World Congress:
ESET Mobile Security for Android smartphones en tabletten

ESET, leider in proactieve bescherming tegen cyberbedreigingen, zal in première op GSMA Mobile World Congress zijn compleet aanbod voor mobiele toestellen brengen. Onder het thema Redefining Mobile zullen de producten van ESET er gepresenteerd worden door een reeks Vips van het bedrijf.

Volgens de bevindingen van Online Security Brand Tracker (OSBT)*, een globaal onderzoekproject in opdracht van ESET en door InSites Consulting uitgevoerd (oktober - november 2011) met analyses van United Consultants, gaan 36% van de Internet gebruikers op het net via hun smartphone, 19% gebruiken hiervoor een gewone mobiele telefoon en 10% beschikt hiervoor over een tablet. Deze draagbare toestellen slaan niet enkel gevoelige persoonlijke gegevens op maar ook eigen zakelijke informatie – zoals wat op een desktop op de werkplek wordt bewaard. Volgens OSBT hebben 16% van de ondervraagden toegegeven persoonlijke gegevens verloren te hebben toen ze aan veiligheidsproblemen waren blootgesteld.
Op de stand van ESET zullen de vlaggenschipproducten voor mobiele toestellen voorgesteld worden - ESET Mobile Security for Android, dat nu voor Android gebaseerde tabletten beschikbaar is. Deze anti malware oplossing combineert de efficiënte NOD32 antivirus scanning motor met een geavanceerde antispam oplossing en talloze geavanceerde antidiefstal functies om gebruikers op verplaatsing een real time bescherming te bieden. Alle veiligheidsfuncties van de smartphone zijn beschikbaar voor tabletten, op voorwaarde dat ze bellen en sms’en ondersteunen.

Met ESET Mobile Security, biedt het bedrijf nu geavanceerde bescherming voor de drie besturingsystemen −Symbian, Windows Mobile en Android (voor dit laatste besturingsysteem, zowel voor smartphones en tabletten). “Op wereldvlak klom de verkoop van smartphones tot 149 miljoen stuks in het vierde kwartaal van 2011, wat een groei van 47,3 % betekent tegenover het vierde kwartaal van 2010,“ volgens analisten van Gartner. “Voor 2011 bereikte de totale verkoop van smartphones 472 miljoen stuks wat overeenstemt met 31% van alle mobiele toestellen, een toename van 58 percent ten opzichte van 2010,” vervolgt Gartner. Het Android besturingsysteem was goed voor 50,9% van de verkoop van smartphones in het vierde kwartaal van 2011.

ESET Mobile Security for Android: 11 belangrijke kenmerken en voordelen**
• Proactieve detectie ̶ Waarschuwt voor verdachte activiteiten tegen je telefoon. Alle toepassingen, bestanden, mappen en SD geheugenkaarten worden voortdurend gescand tegen opkomende bedreigingen.
• SMS/MMS antispam ̶ De gebruiker kan betrouwbare contacten definiëren door middel van een aanpasbare zwarte of witte lijst of gewoon door berichten van ongekende nummers te blokkeren. Een bijkomende veiligheidslaag blokkeert naamloze oproepen.
• Blokkeren van oproepen ̶ Blokkeert ongewenste oproepen in beide richtingen – binnenkomende en uitgaande. Dit is een waardevol hulpmiddel voor ouders die de telefoonrekening van hun kinderen in het oog willen houden.
• Veiligheidsaudit met ingebouwde Task Manager ̶ Geeft informatie over alle vitale functies van de telefoon met inbegrip van de batterij, vrije schijfruimte, lopende processen, Bluetooth en zichtbaar randapparatuur.
• Splinternieuwe gebruikersinterface ̶ Aanpasbare grafieken en opmaak voor een betere Android ervaring.
• Antidiefstal veiligheidsysteem ̶ Meerdere veiligheidslagen zodat, in geval van verlies of diefstal van het toestel, de gebruiker een perfecte controle behoudt over gegevens die in de telefoon opgeslagen zijn.
• GPS lokalisering ̶ Lokaliseert verloren of gestolen telefoontoestellen door middel van afstandsbediening.
• Vergrendeling op afstand ̶ Blokkeert je telefoon op afstand om ongeoorloofde toegang tot de gegevens te verhinderen.
• Wissen op afstand ̶ Verwijderd op afstand alle gegevens die in het toestel opgeslagen zijn door een eenvoudig SMS berichtje.
• Bescherming ongedaan maken ̶ Beveiligt de smartphone tegen het ongeoorloofde afzetten van Mobile Security.
• Vertrouwde vriend – Een contact of een telefoonnummer dat via SMS een waarschuwing krijgt als een onbekende SIM kaart in het toestel wordt ingevoerd. Vertrouwde vriend kan het wachtwoord opnieuw instellen mocht de gebruiker die vergeten zijn.
* Online Security Brand Tracker wave 6 is een globaal onderzoekproject om de prestaties te meten van de belangrijkste merken in beveiligingssoftware voor de consumentenmarkt. Het onderzoek is representatief voor 1,8 miljard Internet gebruikers over zes werelddelen. Het heeft tot doel kennis te verwerven over de huidige situatie en trends in de belangrijkste markten; informatie en interpretatie te bekomen om de verkoop- en marketingactiviteiten van ESET alsook de technologische ontwikkeling van zijn producten aan te sturen. Het aantal geselecteerde landen was 49; het veldwerk was toevertrouwd aan InSites Consulting (België) via online panels van respondenten waarbij de analyses uitgevoerd werden door United Consultants (Slovakijë) in oktober en november 2011.
**ESET Mobile Security for Android is verkrijgbaar in geselecteerde markten. Voor bijkomende informatie, bezoek www.eset.lu . Sommige functies zijn niet beschikbaar voor tabletten die oproepen en sms’en niet ondersteunen.
Les danois choisissent HealthShare d’InterSystems
pour échanger les informations médicales au niveau national


InterSystems Corporation, fournisseur global de technologies et de logiciels innovants, annonce que son logiciel HealthShare a été choisi par le Danemark pour échanger les informations médicales dans tout le pays par le biais de son système ’health information exchange’ (HIE).

Le Département National de l’Informatiques danois pour le secteur des soins de santé, NSI (Nationalt Sundheds-IT), un organisme qui dépend du Ministère de la Santé, a commencé à développer un nouveau service qui connecte, au niveau national, les différents services régionaux d’information médicale. Ce nouveau service, basé sur HealthShare, permet aux prestataires de soins et aux organismes gouvernementaux de partager l‘information concernant les patients dans tout le pays.

InterSystems HealthShare est une plate-forme stratégique pour applications informatiques dans les soins de santé qui permet de partager l’information patient entre les différents organismes de soins grâce à l’intégration bidirectionnelle entre les parties concernées. Des applications de business intelligence en temps réel permettent des décisions fondées en se servant également des données non structurées contenues dans les dossiers des patients.Le nouvel Index National des Patients (NPI) améliore la sécurité clinique, les capacités de recherche et accélère le processus grâce auquel les dossiers médicaux peuvent être consulté de manière sécurisée et efficace. Tous ces aspects sont essentiels lors du traitement de patients souffrant de maladies graves, qui doivent subir des traitements complexes et multiples ou pour des patients dont les données ne sont pas connues par un hôpital. Le NPI crée un index de documents provenant de dossiers médicaux régionaux et de divers dossiers médicaux nationaux. Ceux-ci peuvent alors être connectés aux registres danois de soins, les Sundhedsjournalen. Le système de protection de la vie privée danois fait que les informations confidentielles ne sont accessibles que par ceux qui en ont l’autorisation légale. Grâce à ce projet, InterSystems renforce sa position sur le marché scandinave. Précédemment, HealthShare avait été choisi pour un projet similaire en Suède. Dans cette solution logicielle standard, InterSystems a également intégré l’expérience acquise lors du développement du Landelijk Schakelpunt (LSP) aux Pays-Bas. Ce projet avait également pour but d’aboutir à un dossier médical national (EPD). InterSytems y était le partenaire technologique de CSC, qui était chargé de l’implémentation du logiciel. Au Danemark, cette tâche est pris en charge par Systematic, un intégrateur système travaillant pour NSI, qui à son tour est mandaté par le Ministère de la Santé.