3.1.13

ImmobilienScout levert aanzienlijk sneller accurate expertises door gebruik van ongestructureerde data









Duitse n³ werd onderscheiden met  InterSystems Breakthrough Application Award
               
InterSystems Corporation,  mondiaal leverancier van gevanceerde softwaretechnologie, maakt bekend dat haar Duitse applicatiepartner n³ GmbH is onderscheiden met de InterSystems Breakthrough Application Award. n³ is een bedrijf gespecialiseerd in data analyse en softwareontwikkeling  en ontving de onderscheiding voor de ontwikkeling van een innovatieve applicatie, gericht op het leveren van toegevoegde waarde rondom  een Big Data project.

Het betreft ImmobilienScout24, de belangrijkste Duitse portal, geraadpleegd door mensen die zoeken naar woonruimte, bedrijfsruimte of opslagruimte. In het verlengde van de verkoopactiviteiten levert de site ook diensten, zoals een expertisesysteem met informatie geleverd door vastgoedeigenaars  en makelaars.  Het expertisealgoritme maakt gebruik van die gegevens, waarvan een deel is vastgelegd  in de vorm van vrije tekstvelden.  Voor een correcte expertise is het nodig om alle vastgoed informatie met elkaar te vergelijken, zoals de ouderdom van een pand of de toegepaste verwarmingsmethodiek. In een algoritme lukt dat alleen met gestruktureerde data. De ongestruktureerde gegevens, zoals de vrije tekstvelden, bleven tot nog toe buiten beschouwing.  Door het wegvallen daarvan was het niet altijd mogelijk om een objectieve vergelijking te maken tussen verschillende vastgoedaanbiedingen. Dankzij het gebruik van  InterSystems Caché®, een object database met integratie van  iKnow, technologie voor semantiek analyse,  heeft n3  ervoor gezorgd dat zowel gestructureerde als ongestructureerde data wordt meegenomen in de expertises.

 n3  ontwikkelde een applicatie die de vrije tekstvelden analyseert uit de door de eigenaars opgegeven informatie  en voegt de ontbrekende elementen toe aan het expertisealgoritme.  De InterSystems iKnow technologie is in tegenstelling tot de meeste semantische zoekmethoden  in staat verbanden en betekenis toe te kennen aan concepten en verbanden in tekstregel. Daardoor kunnen veel meer data elementen in het expertiseproces worden opgenomen en neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe.

“iKnow legt de competentie van een taxateur vast. Het geavanceerde semantische tekst analyse mechanisme vertaalt voorheen onbruikbaar data naar waarden, bruikbaar in eem algoritme. Op deze manier wordt meer dan 90 procent van de ongestructureerde data in het systeem benut.  iKnow draagt dus aanzienlijk bij aan de kwantiteit en kwaliteit van de onderliggende data van de expertisedienst”, aldus Matthes Nagel, Chief Technology Officer bij n³.

“Met deze  n³ applicatie kunnen  we meer detailgegevens opnemen in onze online expertises. We kunnen daardoor veel nauwkeurige de waarde van onroerend goed bepalen voor veel meer klanten. Onze dienst wordt daarmee een stuk aantrekkelijker om te gebruiken”, zegt Sven Feuerschütte, Vice President Valuation Services at ImmobilienScout24.

“Het n3 systeem vormt een Big Data oplossing die zich snel en kosteneffectief laat toevoegen aan bestaande applicaties in diverse bedrijfstaken.  iKnow biedt heel veel mogelijkheden. Door die te benuten heeft n3 een baanbrekende applicatie ontwikkeld, waarmee ImmobilienScout24 de regels van het spel in de vastgoedsector definitief heeft veranderd,” zegt Paul Grabscheid, InterSystems Vice President of Strategic Planning. “Gevormd in de wereld van wetenschappelijk onderzoek, weet  n3 hoogstaande technologie te combineren met uitstekende systeemontwikkelingswerk die heeft geleid tot een praktische oplossing. Daamee helpt n3 InterSystems aan een showcase die het beste van de  iKnow technologie laat zien. Met veel genoegen onderscheiden we n3 met de InterSystems Breakthrough Application Award."

Over n3
n3 GmbH, gevestigd in het Duitse  Oelsnitz, is een in 1998 opgericht bureau, gespecialiseerd in data analyse en software ontwikkeling. Het bedrijf heeft klanten in de zorgsector, de industrie, de telecommunicatiebranche en in de financiële dienstverlening. De diensten en expertise van n3   bevinden zich op het raakvlak van data analyse en software ontwikkeling. Voor meer:  www.nhochdrei.de.

Over ImmobilienScout24
ImmobilienScout24 is de grootste Duits online marktplaats voor onroerend goed met maandelijks meer dan 9 miljoen bezoekers en meer dan 200 miljoen virtuele rondleidingen langs 1,5 miljoen verschillende objectenaanbiedingen per maand. Achter de markplaats schuilt een in Berlijn gevestigde onderneming, de Scout24 Group. De 600 werknemers daarvan houden zich behalve met  ImmobilienScout24  ook bezig met  AutoScout24, ElectronicScout24, FinanceScout24, FriendScout24, JobScout24 en TravelScout24.  Scout24 is een dochteronderneming van de Duitse Telekom Group. Meer informatie:  www.immobilienscout24.de.

InterSystems
InterSystems Corporation is een van de belangrijkste software-ontwikkelaars ter wereld. Het hoofd­kantoor van de onderneming staat in Cambridge, Massachusetts (VS); de onderneming heeft vesti­gingen in 25 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die applicatiebouwers in staat stellen hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen..
InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee snellere en beter schaalbare applicaties gemaakt worden.
InterSystems Ensemble® is een breed, naadloos platform voor snelle integratie en ontwikkeling van applicaties en de onderlinge verbinding ervan.
InterSystems DeepSee™ is een technologie waarmee alle mogelijke bedrijfsinformatie in real-time kan opgenomen worden in transactionele systemen, ter verbetering en ondersteuning van operationele beslissingen.
Meer informatie is te vinden op intersystembenelux.com of te verkrijgen bij:
catherine@keycommunications.be