7.3.12

In première op Mobile World Congress:
ESET Mobile Security for Android smartphones en tabletten

ESET, leider in proactieve bescherming tegen cyberbedreigingen, zal in première op GSMA Mobile World Congress zijn compleet aanbod voor mobiele toestellen brengen. Onder het thema Redefining Mobile zullen de producten van ESET er gepresenteerd worden door een reeks Vips van het bedrijf.

Volgens de bevindingen van Online Security Brand Tracker (OSBT)*, een globaal onderzoekproject in opdracht van ESET en door InSites Consulting uitgevoerd (oktober - november 2011) met analyses van United Consultants, gaan 36% van de Internet gebruikers op het net via hun smartphone, 19% gebruiken hiervoor een gewone mobiele telefoon en 10% beschikt hiervoor over een tablet. Deze draagbare toestellen slaan niet enkel gevoelige persoonlijke gegevens op maar ook eigen zakelijke informatie – zoals wat op een desktop op de werkplek wordt bewaard. Volgens OSBT hebben 16% van de ondervraagden toegegeven persoonlijke gegevens verloren te hebben toen ze aan veiligheidsproblemen waren blootgesteld.
Op de stand van ESET zullen de vlaggenschipproducten voor mobiele toestellen voorgesteld worden - ESET Mobile Security for Android, dat nu voor Android gebaseerde tabletten beschikbaar is. Deze anti malware oplossing combineert de efficiënte NOD32 antivirus scanning motor met een geavanceerde antispam oplossing en talloze geavanceerde antidiefstal functies om gebruikers op verplaatsing een real time bescherming te bieden. Alle veiligheidsfuncties van de smartphone zijn beschikbaar voor tabletten, op voorwaarde dat ze bellen en sms’en ondersteunen.

Met ESET Mobile Security, biedt het bedrijf nu geavanceerde bescherming voor de drie besturingsystemen −Symbian, Windows Mobile en Android (voor dit laatste besturingsysteem, zowel voor smartphones en tabletten). “Op wereldvlak klom de verkoop van smartphones tot 149 miljoen stuks in het vierde kwartaal van 2011, wat een groei van 47,3 % betekent tegenover het vierde kwartaal van 2010,“ volgens analisten van Gartner. “Voor 2011 bereikte de totale verkoop van smartphones 472 miljoen stuks wat overeenstemt met 31% van alle mobiele toestellen, een toename van 58 percent ten opzichte van 2010,” vervolgt Gartner. Het Android besturingsysteem was goed voor 50,9% van de verkoop van smartphones in het vierde kwartaal van 2011.

ESET Mobile Security for Android: 11 belangrijke kenmerken en voordelen**
• Proactieve detectie ̶ Waarschuwt voor verdachte activiteiten tegen je telefoon. Alle toepassingen, bestanden, mappen en SD geheugenkaarten worden voortdurend gescand tegen opkomende bedreigingen.
• SMS/MMS antispam ̶ De gebruiker kan betrouwbare contacten definiëren door middel van een aanpasbare zwarte of witte lijst of gewoon door berichten van ongekende nummers te blokkeren. Een bijkomende veiligheidslaag blokkeert naamloze oproepen.
• Blokkeren van oproepen ̶ Blokkeert ongewenste oproepen in beide richtingen – binnenkomende en uitgaande. Dit is een waardevol hulpmiddel voor ouders die de telefoonrekening van hun kinderen in het oog willen houden.
• Veiligheidsaudit met ingebouwde Task Manager ̶ Geeft informatie over alle vitale functies van de telefoon met inbegrip van de batterij, vrije schijfruimte, lopende processen, Bluetooth en zichtbaar randapparatuur.
• Splinternieuwe gebruikersinterface ̶ Aanpasbare grafieken en opmaak voor een betere Android ervaring.
• Antidiefstal veiligheidsysteem ̶ Meerdere veiligheidslagen zodat, in geval van verlies of diefstal van het toestel, de gebruiker een perfecte controle behoudt over gegevens die in de telefoon opgeslagen zijn.
• GPS lokalisering ̶ Lokaliseert verloren of gestolen telefoontoestellen door middel van afstandsbediening.
• Vergrendeling op afstand ̶ Blokkeert je telefoon op afstand om ongeoorloofde toegang tot de gegevens te verhinderen.
• Wissen op afstand ̶ Verwijderd op afstand alle gegevens die in het toestel opgeslagen zijn door een eenvoudig SMS berichtje.
• Bescherming ongedaan maken ̶ Beveiligt de smartphone tegen het ongeoorloofde afzetten van Mobile Security.
• Vertrouwde vriend – Een contact of een telefoonnummer dat via SMS een waarschuwing krijgt als een onbekende SIM kaart in het toestel wordt ingevoerd. Vertrouwde vriend kan het wachtwoord opnieuw instellen mocht de gebruiker die vergeten zijn.
* Online Security Brand Tracker wave 6 is een globaal onderzoekproject om de prestaties te meten van de belangrijkste merken in beveiligingssoftware voor de consumentenmarkt. Het onderzoek is representatief voor 1,8 miljard Internet gebruikers over zes werelddelen. Het heeft tot doel kennis te verwerven over de huidige situatie en trends in de belangrijkste markten; informatie en interpretatie te bekomen om de verkoop- en marketingactiviteiten van ESET alsook de technologische ontwikkeling van zijn producten aan te sturen. Het aantal geselecteerde landen was 49; het veldwerk was toevertrouwd aan InSites Consulting (België) via online panels van respondenten waarbij de analyses uitgevoerd werden door United Consultants (Slovakijë) in oktober en november 2011.
**ESET Mobile Security for Android is verkrijgbaar in geselecteerde markten. Voor bijkomende informatie, bezoek www.eset.lu . Sommige functies zijn niet beschikbaar voor tabletten die oproepen en sms’en niet ondersteunen.