2.4.12

Intel® zal backup van StorageCraft® op het Intel Hybrid Cloud Platform aanbieden

New Orleans, 23 maart 2012. – StorageCraft Technology Corporation, leverancier van vernieuwende schijf back-up, oplossingen voor disaster recovery, systeemmigratie, databeveiliging en security voor Windows servers, desktops en laptops, kondigt aan dat het met Intel een partnerovereenkomst heeft getekend om een StorageCraft Backup & Recovery (BDR) toepassing op het Intel Hybrid Cloud platform te leveren.
De Backup & Recovery appliance van StorageCraft, beschikbaar via Intel AppUp Small Business Service voor het Intel Hybrid Cloud platform, zal de managed service providers (MSPs) in staat stellen een oplossing aan te bieden voor business continuity, recovery en backup – ontworpen voor KMO’s en dat perfect past in een Intel Hybrid Cloud omgeving. De Backup & Recovery appliance beschermt het op Windows gebaseerde computersysteem van een organisatie – met inbegrip van het besturingsysteem, de toepassingen, de parameters en de gegevens – terwijl het de dure downtime en complexiteit elimineert dat gepaard gaat met het merendeel van het aanbod in zake business continuity en disaster recovery..
“De waarde van een betrouwbare backup systeem, met snelle herstelopties en een super snelle volledige systeem recovery is van kapitaal belang voor KMO’s. Voor MSPs, die zo hun KMO klanten een oplossing kunnen aanbieden met hersteltijden die deze van grote ondernemingen evenaren - op basis van een maandelijks abonnement en tegen een instapprijs – is een belangrijke meerwaarde die door klanten geapprecieerd wordt. Het is een perfecte oplossing voor kleinere bedrijven die de juiste waarde van business conituity kennen. Het verheugt ons met StorageCraft te kunnen samenwerken en onze resellers deze aantrekkelijke oplossing te kunnen aanbieden via onze AppUp Small Business Service,” vertelt Bridget Karlin, algemeen directeur, Intel Hybrid Cloud.
ShadowProtect® van StorageCraft®zit op het Intel Hybrid Cloud platform waaruit het foto’s maakt die dan in de fotobestanden van de Backup & Recovery appliance worden bewaard. Nadat ShadowProtect een volledige backup beeld heeft genomen, kan het ingesteld worden om alleen de aankomende veranderingen vast te leggen. Zo worden de kosten die gewoonlijk gepaard gaan met het maken van backups drastisch gereduceerd. Virtualisatie van het systeem, recovery en zelfs eenvoudig herstel van bestanden en mappen kunnen uitgevoerd worden door dit backup beeld te installeren. ShadowProtect maakt volledig gebruik van Microsoft Volume Snapshot Services (VSS) om een goede backup in volle werking te maken van Active Directory, SQL Server and Exchange.
Met een muisklik kan een beeld van een Windows systeem worden opgestart in een virtuele omgeving in de Backup & Recovery appliance en volledig operationeel zijn in enkele luttele minuten door gebruik te maken van de ShadowProtect technologie. De toepassing kan doorgaan met het maken van backups van het gehoste systeem, zelfs als er geen hardware aanwezig is; eens de hardware geïnstalleerd, kan de toepassing een volledig up-to-date hersteld systeem op deze nieuwe hardware installeren. De appliance ondersteunt eveneens beeldreplicatie naar een data center of een publieke of private cloud om gegevens te beschermen in geval van ramp op een vestiging.
“Een eenvoudige en betaalbare oplossing aanbieden die de klanten beschermt tegen alle soorten rampen is voor de MSPs een uitstekende opportuniteit om winst te maken. De Backup & Recovery appliance van StorageCraft op het Intel Hybrid Cloud platform, is een natuurlijke uitbreiding voor de Intel Hybrid Cloud omgeving en een gemakkelijk te verkopen complement bij een Intel Hybrid Cloud server,” zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, Benelux invoerder van StorageCraft producten.
Prijs en besckikbaarheid
De Backup & Recovery toepassing van StorageCraft op het Intel Hybrid Cloud platform is beschikbaar als een maandelijks abonnement, op een pay-as-you-go basis of als een contract van 36 maanden tegen een nog lagere kost. Het zal beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2012 via Intel AppUp Small Business Service. De maandelijkse prijs zal pas dan aangekondigd worden.
www.storagecraft.lu