2.4.12

Crédit Suisse verhoogt de kracht van zijn systeem voor beursverrichtingen met InterSystems’ Caché®

Om zijn spectaculaire groei het hoofd te bieden, heeft een van de belangrijkste leveranciers van internationale financiële diensten de architectuur van zijn systeem hergetekend

New York, Zurich, 28 maart 2012 – InterSystems Corporation, mondiaal toonaangevende leverancier van innoverende technologieën en software, werd geselecteerd door Crédit Suisse, een van de grootste leveranciers van internationale financiële diensten, om het hoofd te bieden aan zijn spectaculaire groei.

Door zijn nieuw systeem voor beursverrichtingen op Caché van InterSystems te bouwen, geniet Crédit Suisse van de prestaties en capaciteiten nodig om de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met zijn huidige en toekomstige groei. De architectuur van het nieuwe systeem werd in een eerste fase getest om 250 miljoen verrichtingen per dag aan te kunnen, vervolgens werd dit probleemloos op 500 miljoen gebracht, wat overeenstemt met een globale prestatie die 5 maal groter is terwijl de nodige hardware met de helft gereduceerd werd. Dat dit probleemloos kon, werd nogmaals bewezen in augustus 2011, als een bijzonder groot volume verrichtingen moest verwerkt worden en het systeem maar liefst het record aantal van 1 miljard verrichtingen per dag verwerkte.

Ontworpen midden de jaren 90, kreeg het trading platform nu te maken met een zeer sterke toename van de te verwerken volumes met zwakkere prestaties en een zeker gebrek aan stabiliteit als gevolg. Tijdens het laatste decennium explodeerde het aantal verrichtingen. Dit was te wijten aan de volatiliteit van de markten, de nieuwe beurspraktijken en een belangrijke uitbreiding van het klantenbestand.

De prestaties van het systeem verbeteren
Om de prestaties van haar uitwisselingsysteem te verbeteren, begon de bank eerst met het hertekenen van de architectuur voor de routing van de beursorders, die de kern vormen van haar beursverrichtingen. De initiële versie van de routingapplicatie was destijds binnenshuis ontwikkeld. Voor elke installatie was toen een eigen server nodig die in zijn cache het geheel van geheugendumps ging opslaan, een reeks pointers die verwezen naar alle andere gegevens van de toepassing.

Om dit probleem op te lossen, droeg de bank de caches met geheugendumps van de routingtoepassing over op Caché. Ze koos voor een modulaire architectuur waarbij de opslag van gegevens, de persistentie ervan, de queries en de messaging op een logische wijze gescheiden zijn. Caché is hiervoor ideaal omdat het als geheugencache kan fungeren terwijl het een volledige persistentie biedt. Dank zij de mogelijkheden van Caché kon de bank haar prestaties met vijf vermenigvuldigen.

Bovendien en dank zij de geïntegreerde functie van Caché waarbij de distributie van dynamische gegevens ondersteund wordt, konden de interne geheugendumps vervangen worden door een laag applicatie server. Zo kunnen queries in real time uitgevoerd worden zonder het verwerken van verrichtingen te vertragen.

De prestaties van de toepassing voor orderbeheer verbeteren
De tweede fase van het project bestond uit het verbeteren van de prestaties van de globale toepassing voor orderbeheer. Wereldwijd heeft Crédit Suisse een 1200 werkposten van klanten voor orderbeheer, die allen in een lokale cache gegevens bewaren en die in verbinding staan met een centrale gegevenscache op tussenliggende servers. De tussenliggende servers communiceren met de toepassing voor orderrouting. Het resultaat is zowel een aanzienlijke toename van de prestaties als een vermindering van de recuperatietijd in geval van storing.

Over InterSystemsInterSystems Corporation is sinds meer dan 30 jaar een van de belangrijkste software-ontwikkelaars ter wereld die innovatieve producten op de markt brengt en applicatiebouwers in staat stelt hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Wereldwijd gebruiken dagelijks meer dan vier miljoen mensen strategische toepassingen die ontwikkeld werden met InterSystems software.
www.intersystems.com