19.5.11

ESET lanceert ESET Mobile Security Business Edition voor Windows Mobile en Symbian

BRATISLAVA, BRUSSEL, LUXEMBURG, mei 2011 - ESET, leider in proactieve bescherming tegen bedreigingen, lanceert ESET Mobile Security Business Edition voor Windows Mobile en Symbian. De Business Edition van ESET Mobile Security bezit alle functies uit de huidige versie van ESET Mobile Security terwijl het over supplementaire functies beschikt voor management op afstand via ESET Remote Administrator 4. Met ESET Mobile Security, beschikken gebruikers op verplaatsing over een beveiliging en een betrouwbaarheid van hun gegevens dank zij de proactieve bescherming tegen opkomende bedreigingen.

ESET Mobile Security Business Edition is innoverende oplossing van ESET voor Symbian, het meest populaire besturingsysteem voor smartphones en pocket PCs, dat, volgens Gartner, 37,6 % marktaandelen behaalde in 2010. Bovendien, kunnen bedrijven de software gebruiken op Windows Mobile platform.

“De bescherming van mobile toestellen wordt steeds belangrijker, zowel voor de consument als voor de bedrijven. De Business Edition van ESET Mobile Security brengt een krachtige oplossing voor Symbian, het meest gebruikte platform. De software werd ontworpen voor smartphones en pocket PCs die met Windows Mobile werken,” verduidelijkt Marc Mutelet van MGK Technologies, invoerder van ESET voor de BELUX regio. Hij voegt eraan toe: “Er zijn talloze malafide toepassingen, sommigen bevatten zelfs spyware dat op bedrijven doelt. Onze uiteindelijke doel is onze klanten beschermen tegen invasie van hun privacy en het verliezen van kostbare data. ESET Mobile Security Business Edition beantwoordt perfect aan dit objectief.”

ESET Mobile Security Business Edition is verkrijgbaar in volgende talen: Engels, Duits, Frans, Spaanse, Pools, Tsjechisch, Slowaaks, Turks, Russisch, Chinees Traditioneel en Vereenvoudigd.

Voornaamste eigenschappen van ESET Mobile Security Business Edition:
Beheersupport op afstand — ESET Mobile Security Business Edition kan door ESET Remote Administrator 4. Dit biedt talloze voordelen, vooral in een bedrijfsomgeving waar de beheerders voortaan de configuratie van de mobiele cliënt kunnen verzenden of ontvangen, scans uitvoeren bij toegang of op aanvraag, veiligheidsaudits uitvoeren, de parameters van fire walls aanpassen alsook de journalen van de spamfilters of updates laten uitvoeren volgens voorkeur. Bovendien kunnen de beheerders de configuratie van een mobiele cliënt bijhouden of wijzigen, een bericht sturen via de ESET Remote Administrator 4 console en, indien nodig, de virusdatabase op afstand updaten.
Antidiefstal — Verhindert de onbevoegde toegang tot gegevens in geval van verlies of diefstal van het toestel.
Wissen op afstand — Verwijdert alle gevoelige data door een eenvoudig commando per SMS (contacten, berichten en verwisselbaar geheugen) mocht het toestel gevaar lopen of gestolen zijn.
SIM herkenning— Stelt een lijst op van de toegelaten SIM-kaarten en krijgt een waarschuwing als een onbevoegde SIM-kaart in het toestel ingebracht wordt, met inbegrip van het telefoonnummer van de kaart, IMSI en IMEI.
Wachtwoordbescherming — Beschermd de mobiele toestellen tegen het verwijderen of wijzigen van veiligheidsoftware die de veiligheid van het toestel zou verminderen.
Veiligheidsaudit — Plant regelmatige diagnoses in van alle vitale functies van de telefoon met inbegrip van de levensduur van de batterij, vrije schijfruimte, doorlopende processen, Bluetooth en toestelprofiel. Intuïtieve indicatoren leveren concrete informatie om aan de veiligheidrisico’s te verhelpen.
SMS en MMS Antispam — Definieert de betrouwbare contacten door zwarte of witte lijsten of gewoonweg door onbekende nummers te blokkeren.
Fire wall — Controleert alle inkomende en uitgaande verbindingen dank zij een aanpasbare, op regels gebaseerde filter.

ESET Mobile Security biedt mobiele gebruikers ook nog volgende voordelen aan:
Proactieve detectie — De geoptimaliseerde heuristiek van de ESET scanning engin zorgt voor bescherming tegen de actuele en opkomende bedreigingen.
Quarantaine — Biedt de mogelijkheid om onmiddellijk de bedreigingen te wissen of te isoleren dank zij de herstelfunctie.
Uitgebreide scanmogelijkheden — Scant en reinigt het volledige geheugen van het toestel alsook de geheugenkaarten. De lopende geheugenprocessen kunnen eveneens gecheckt worden. Alle bestanden die draadloos ontvangen of verzonden worden, worden tegen alle infiltraties gescand.
Automatische updates van de virusdatabase — Beschermt tegen de meest actuele mobiele bedreigingen. De gebruiker kan de updates naar wens plannen: dagelijks, wekelijks, of maandelijks.
Meer informatie vindt u op http://www.eset.com/business/products/mobile-security/.