19.5.11

ESET lanceert bèta versie van ESET Mobile Security voor Android Smartphones

BRATISLAVA, BRUSSEL, LUXEMBURG - 28 april 2011 - ESET, de leider in proactieve bescherming tegen bedreigingen, breidt zijn portfolio van veiligheidoplossingen uit om toestellen te beschermen die op de populaire Android platform draaien. ESET biedt nu ESET Mobile Security voor drie besturingsystemen: Symbian, Windows Mobile en Android. De bèta versie kan gedownload worden van de website van ESET: ESET.com.

Volgens recent onderzoek door Gartner,bedroeg vorig jaar de verkoop van smartphones wereldwijd 297 milj., wat een groei betekent met meer dan 72 percent tegenover 2009. Het Android besturingsysteem alleen neemt 22.7 percent van dit totaal voor zijn rekening. Met hun nieuwste aanwinst zijn de mobiele veiligheidoplossingen van ESET nu perfect in staat om meer dan 60 percent van de smartphone-gebruikers te beschermen tegen opkomende bedreigingen.

“Daar de Android smartphones steeds meer populair worden, vertrouwen gebruikers vaak op deze toestellen om aanzienlijke volumes gevoelige gegevens op te slaan en vaak zonder dat ze het zelf beseffen. Boven dien, wordt persoonlijke informatie, bestemd om privé te blijven, wordt voortdurend gedeeld of draadloos overgemaakt. bestanden, e-mails, tekst- en multimediaberichten verdienen de hoogste beschermingsgraad om misbruik te voorkomen als ze in de verkeerde handen zouden terecht komen,” zegt Marc Mutelet van MGK Technologies, invoerder van ESET voor de BELUX regio. “ESET Mobile Security is ons antwoord op de toenemende bezorgdheid in zake veiligheid voor de moderne communicatiewereld.”

Mobile Security voor Android, bèta versie
VOORNAAMSTE EIGENSCHAPPEN
Unieke op gedrag gebaseerde detectie - Geeft waarschuwingen over elke verdachte activiteit dat ondernomen wordt tegen uw telefoon. Alle toepassingen, bestanden en SD geheugenkaarten worden voortdurend gescand tegen opkomende bedreigingen, met inbegrip van verborgen bestanden en processen.
SMS/MMS antispam – Laat de gebruiker toe betrouwbare contacten te definiëren door middel van aanpasbare zwarte of witte lijsten of door eenvoudig de berichten van onbekende nummers te blokkeren.
Onderscheppen van oproepen – Deze functie blokkeert ongewenste oproepen in beide richtingen – inkomende en uitgaande. Dit is een krachtig hulpmiddel, vooral geschikt voor ouders die de telefoonrekeningen van hun kinderen wensen te controleren.
Security audit met ingebouwde Task Manager – Geeft informatie over alle vitale functies van de telefoon: levensduur van de batterij, vrije schijfruimte, lopende processen, Bluetooth en leesbaarheid van het toestel.
Aantrekkelijke, nieuwe gebruikersinterface – Grafieken op maat en lay-out voor een verbeterde Android ervaring.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN
Anti-diefstal veiligheidsysteem ̶ Meerdere veiligheidlagen, zodat de gebruikers een perfekt controle behouden over de gegevens die in hun toestel zijn opgeslagen – mocht het toestel verloren of gestolen zijn.
GPS lokalisatie – Lokaliseert verloren of gestolen telefoon door een commando op afstand.
Slotsysteem op afstand – Blokkeert de telefoon om ongeoorloofde toegang tot de gegevens van uw telefoon te voorkomen.
Wissen op afstand – Wist alle gegevens in de telefoon, met inbegrip van contacten, berichten en geheugenkaarten – met een SMS commando op afstand.
Verwijderen van de bescherming – Beveiligd de smartphone tegen ongeoorloofde verwijdering van ESET Mobile Security.

Bezoek voor aanvullende informatie http://www.eset.com/beta/mobile-security-android/

PERSINFO
Catherine d'Adesky/Louise Biron