26.2.18

ESET lanceert ESET Smart TV Security om gebruikers van smart tv’s tegen toenemende malware dreigingen te beschermen


Mobile World Congress, Barcelona, 2018. Vandaag lanceert ESET, wereldspeler in IT-security, een vooruitstrevende technologische bescherming tegen doelgerichte malware-aanvallen op geconnecteerde tv’s en andere toestellen die op het Android besturingssysteem werken.

Volgens statistieken zouden in 2020 ongeveer 30 miljard toestellen met internet verbonden zijn. Terwijl deze gadgets aan de gebruikers talloze voordelen bieden, vormen ze in het dagelijkse leven van de consument ook een bedreiging. Meer bepaald, smart tv’s – met hun microfoons, camera’s en USB poorten -  zijn het belangrijkste doelwit van malware-aanvallen. Door controle te hebben over een smart tv, kunnen cybercriminelen niet alleen andere toestellen in het netwerk van een woning aanvallen, maar ook de bewoners bespioneren en gevoelige persoonlijke data vergaren.

“Gezien de risico’s in beveiliging en privacy, moeten consumenten eraan denken hun smart home toestellen te beveiligen net zoals hun laptops, tabletten of mobieltjes. Ze kunnen die niet behandelen zoals een doorsnee tv, waterkoker of uurwerk,” aldus Branislav Orlik, ESET Mobile Security Product Manager.

Smart tv’s met een Android TV besturingssysteem zullen ongetwijfeld bijdragen tot de verspreiding van Android ransomware, die al sinds enkele jaren Android toestellen als doelwit heeft. De dreiging is nu overgegaan naar Android tv’s met gevallen van schermafsluitingen en het eisen van losgeld zoals reeds in het nieuws te zien was.

ESET Smart TV Security biedt: Security application protects consumers with a variety of security features, including:
·         Antivirus protectie, beschermt tegen toenemende Android malware-aanvallen.
·         Anti-ransomware technologie, tegen schermafsluiting. Als ransomware geactiveerd wordt, worden gebruikers aangeraden hun smart TV aan/uit te zetten terwijl de virusdatabase bijgewerkt en scannen opgestart wordt. Als ESET Smart TV Security op het toestel ransomware detecteert, wordt de gebruiker aangeraden de malware te verwijderen. Eens die verwijdering bevestigd is, wordt de ransomeware verwijderd.
·         Multi-device scanning voor malware op toestellen en USB’s die met de smart tv verbonden zijn.
·         Anti-phishing  om gebruikers te beschermen tegen pogingen om gevoelige, persoonlijke informatie te stelen. Deze functie is enkel beschikbaar met de premium versie van ESET Smart TV Security.

ESET Smart TV Security is beschikbaar via Google Play en kan slechts vanaf de tv van een gebruiker gedownload worden. Eens geïnstalleerd, zijn de gebruikers beschermd voor hun volledige Android ecosysteem – zowel smartphone en tv.

“Gebruikers moeten zich veilig voelen en weten dat ze naar hun favoriete shows kunnen kijken en surfen op internet met hun smartphone zonder te vrezen dat ze bekeken worden of dat hun persoonlijke data bedreigd wordt,” vervolgt Orlik . “ESET is de best geplaatste aanbieder van beveiligingsoplossingen voor Android OS toestellen, we zijn dus de wijze keuze voor consumenten die zeker willen zijn dat alle toestellen in hun woning alsook de vergaarde gegevens veilig zijn.”