18.11.15


Ouders kunnen hun kinderen helpen om internet op een veilige wijze te gebruiken
De gloednieuwe kindervriendelijke app ESET Parental Control for Android is nu wereldwijd beschikbaar. 

ESET®, al meer dan twee decennia wereldwijd pionier in proactieve bescherming, meldt de wereldwijde beschikbaarheid van zijn app ESET Parental Control for Android die ouders helpt hun kinderen te beschermen als ze de online wereld gaan gebruiken. Voor ouders is het bijzonder belangrijk om over een tool te beschikken zodat ze weten wat hun kinderen doen met hun tablets en smartphones.

Een enquête uitgevoerd op verzoek van ESET laat zien dat 88% van de ouders bezorgd zijn over wat hun kinderen online bezoeken. 81% van de ouders verklaren dat ze verontrust zijn bij de gedacht dat hun kinderen ongepaste pagina’s kunnen raadplegen. 71% vermelden dat hun kinderen persoonlijke details aan vreemden doorsturen terwijl 61% de mening zijn toegedaan dat hun kinderen teveel tijd op die toestellen doorbrengen. De enquête benadrukt ook dat, ongeacht de angst van de ouders, weinig onder hen een app met oudercontrole hebben geïnstalleerd zodat ze hulp krijgen om de online ervaringen van hun kinderen te beheren.

Bovendien stappen de kinderen steeds meer over van een PC naar mobiele toestellen om op internet te surfen. De statistieken laten zien dat er maandelijks één miljard actieve gebruikers via mobiele toestellen op Facebook zitten. Bij kinderen is Android het populairste mobiele platform. Gartner verwacht dat er in 2017 meer dan 1.6 miljard Android toestellen in gebruik zijn en deze zijn bijzonder aantrekkelijk voor kinderen omdat ze, vergeleken met andere producten, veel goedkoper zijn.

De ESET Parental Control for Android app is HET antwoord op de bezorgdheden van de ouders. De app stelt hen gerust en kinderen van alle leeftijden kunnen zo online genieten van de overvloedige informatie en leuke zaken zonder schrik te hebben voor bedreigingen. «De ESET Parental Control for Android beschermt kinderen als ze mobiele toestellen gebruiken terwijl ze hen een ervaring zonder systeembeperkingen aanbiedt», zegt Marc Mutelet, CEO van MGK Technologies, exclusief distributeur van ESET voor België en Luxemburg.

ESET Parental Control for Android is een kindervriendelijke familiale beschermingssysteem om de ouders te helpen bij het opbouwen van een respectvolle relatie met hun kinderen als deze hun eigen tablets en smartphones gebruiken. Ontworpen om de ouders te helpen om hun kinderen te beschermen tegen de bedreigingen van ongepaste pagina’s, beschikt de app over een groot aantal beschermingsfactoren en een gebruikersvriendelijke interface.

Eigenschappen:
·         Application Guard : stopt ongepast content, standaard ingeschakeld en op basis van de leeftijd van het kind
·         Time management : laat de ouders toe om de tijd te beperken die kinderen doorbrengen met spelen of andere apps. Dit kan zelfs als het kind niet thuis is.
·         Web Guard : blokkeert automatisch voorafbepaalde site categorieën, zoals content voor volwassenen of van aanstotelijke aard, en dit op basis van de leeftijd van het kind. Bijkomende categorieën of specifieke sites kunnen hieraan toegevoegd worden.
·         Child Locator : biedt de ouders, op gelijk welk moment, de mogelijkheid om te vragen waar het toestel zich bevindt.
·         Parental message : een SMS verstuurd door een voorafbepaald nummer zal het scherm van de telefoon of tablet van het kind afsluiten tot een bevestigingstoets door het kind wordt ingedrukt.
    Rapporten voor de ouders : gedetailleerde rapporten over het gebruik van apps en web. De ouders kunnen steeds de rapporten inzien door gebruik te maken van de oudermodus van de app of via my.eset.com. De rapporten kunnen ook regelmatig verstuurd worden naar de mailadressen van de ouders.

De app bevat een supplementaire optie waarmee de kinderen hun ouders een speciale toelating kunnen vragen om toegang te hebben tot bepaalde apps of content en ook om supplementaire tijd te vragen voor spelen of surfen. Met deze eigenschappen is ESET Parental Control for Android een unieke app voor het Android platform.


ESET Parental Control for Android kan verkregen worden van Google Play Store alsook op het portaal my.eset.com of van ESET partners.