7.10.15

Software AG presenteert webMethods Agile Process Platform



  • webMethods Agile Process Platform ondersteunt ‘citizen developers’ en ontwikkelaars van de IT-afdeling op één ontwikkelingsplatform

  • webMethods Agile Process Platform wordt voorgesteld op Innovation World 2015

  • algemeen beschikbaar in Q1 2016

Software AG presenteert het webMethods Agile Process Platform, een deel van het Digital Business Platform van Software AG. Het webMethods Agile Process Platform zorgt ervoor dat citizen developers - medewerkers die applicaties ontwikkelen maar niet tot het IT-team behoren - makkelijker kunnen samenwerken met de strategische IT-ontwikkelaars van een onderneming. Zo valt de nood aan diverse platformen voor applicatieontwikkeling weg. Twee compleet verschillende groepen medewerkers kunnen samenwerken op het webMethods Agile Process Platform: de citizen developers die gebruik maken van snelle, flexibele apps om kleine applicaties te bouwen voor dagelijks gebruik, en de IT-experts die voor de bouw van complexe corporate IT-systemen onmisbaar zijn.
In het licht van de toenemende digitalisering moeten organisaties hun IT-systemen kunnen aanpassen aan de snel veranderende omgeving waarin ze actief zijn. Meer nog, ze moeten in staat zijn om hun bedrijfsmodellen en -processen snel te herstructureren om succesvol te blijven. Dat vereist wendbare, gebruiksvriendelijke applicaties die snel en makkelijk te bouwen zijn. Vaak zijn ze ook maar bedoeld voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld om een tijdelijk probleem met een workflow op te lossen.
Wanneer blijkt dat die tactische applicaties ook op lange termijn een strategisch voordeel bieden aan de business, is het nuttig ze te integreren in het bestaande IT-landschap. De IT-experts die met de bedrijfsprocessen en IT-integratie binnen het bedrijf vertrouwd zijn, brengen daarvoor de nodige expertise aan.
Dankzij het webMethods Agile Process Platform van Software AG houden klanten alle opties open. Het platform laat hen toe wendbare applicaties te bouwen op een aanpasbare en flexibele manier, die ze later kunnen inpassen in het strategische IT-portfolio en integreren in de bestaande IT-omgeving, zonder dat ze de toepassingen daarvoor moeten herschrijven.
Het webMethods Agile Process Platform combineert de mogelijkheid om applicaties te bouwen voor process management, workflow management en case management. Dat biedt klanten de keuze om dynamische, op cases gebaseerde proceslogica of vaste bedrijfsprocessen te voorzien, afhankelijk van wat het meest zinvol is. Het webMethods Agile Process Platform geeft business en IT de mogelijkheid om samen te werken aan een gemeenschappelijk objectief. In die benadering kunnen adhoc- en strategische applicatieontwikkeling plaatsvinden op één platform, wat een maximaal hergebruik van de toepassingen toelaat.
“Als een van de grootste onafhankelijke spelers voor infrastructuursoftware van de wereld zijn we vastbesloten om de muren tussen technologieën, tussen bedrijfsafdelingen, en tussen business en IT weg te halen, doorheen de hele waardeketen, van leverancier tot klant”, zegt Wolfram Jost, CTO bij Software AG. “In een digitale business vallen die muren weg wanneer bedrijven snel genoeg kunnen reageren op de veranderingen in hun omgeving. Het webMethods Agile Process Platform biedt de technologie en het concept om innovatie te realiseren zonder hindernissen.”
Het webMethods Agile Process Platform is een kerncomponent van het Digital Business Platform van Software AG. Het Digital Business Platform is een ontwikkelingsomgeving met veel kant-en-klare applicatieservices die de ontwikkeling ondersteunen van logica voor integratie, processen, beslissingen, events en progammering. Het Digital Business Platform is inzetbaar in de cloud, compatibel met mobiele toestellen en ondersteunt de ontwikkeling van microservices.
Voor een preview van Agile Process Platform, mail naar   AgileProcessTeam@softwareag.com