5.10.15

Onafhankelijk onderzoeksbureau onderscheidt Software AG als leider voor In-Memory Data Grids


  • Terracotta In-Memory Data Fabric van Software AG krijgt hoogste score in 7 categorieën
  • Terracotta “heeft unieke architectuur in vergelijking met andere leveranciers”
  • Software AG: Terracotta is naadloos geïntegreerd met het eerste Digital Business Platform ter wereld en verschaft zo een ongeziene snelheid aan applicaties

Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) kondigt aan dat de toonaangevende analist Forrester Research Inc. het bedrijf positioneert als leider in de Forrester WaveTM: In-Memory Data Grids, Q3 2015* met het Terracotta In-Memory Data Fabric platform. In het rapport schrijft auteur Mike Gualtieri dat leiders “een alomvattende set features bieden, om een zo breed mogelijk spectrum van use cases te kunnen bedienen”.

Volgens het rapport heeft Terracotta “een unieke architectuur in vergelijking met de andere leveranciers, omdat het zich baseert op een zogenaamde striping architectuur om hoge beschikbaarheid te realiseren, in plaats van op een peer-to-peer architectuur.” Software AG is ervan overtuigd dat die aanpak tot een hoge beschikbaarheid leidt en dat het de snelste manier biedt om big data te verzamelen, er analytics op los te laten en er de nodige correlaties en informatie uit af te leiden.

Het Terracotta In-Memory Data Fabric platform biedt chip-gebaseerde random access memory (RAM) aan gedistribueerd over verschillende nodes, om zo de performantie te versnellen en een grote schaalbaarheid van datatoegang en rekenkracht te realiseren met een extreem korte, voorspelbare latency.
Daarnaast helpt Terracotta ontwikkelaars met in-memory storage voor bestaande en toekomstige data workloads. Door data in-memory aan te houden, kunnen bestaande applicaties veel sneller werken, waardoor ze meer klanten kunnen bedienen, terwijl de traditionele kosten voor databaseopslag en licentiekosten afnemen.

“Dat Forrester ons dankzij het In-Memory Data Fabric platform omschrijft als ‘een leider’ onderlijnt het belang van een oplossing als Terracotta voor het leveren van kritische in-memory data grids”, zegt Dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer en lid van de raad van bestuur van Software AG. “Klanten verwachten dat websites en apps onmiddellijk reageren en dat ze almaar meer functionaliteit bieden. Dat zorgt voor een enorme druk op de legacy van een bedrijf, op de backend en de diverse componenten van de architectuur. Met zijn high-performance en schaalbaarheid is Terracotta perfect uitgerust om de druk van de groeiende groep gebruikers te verlichten. Het platform biedt hen onmiddellijke toegang tot websites en apps en bezorgt hen een onmiddellijke respons.”

Het volledige rapport is beschikbaar op www.softwareag.com/recognition.

* The Forrester WaveTM:  In-Memory Data Grids, Q3 2015 – there is no better way to achieve blazing fast performance at scale by Mike Gualtieri with Holger Kisker, Ph.D., Mark Granna, Sophia Christakis, Ian McPherson [September XX, 2015].