15.7.12

ESET gaat samenwerken met StopBadware voor een veiliger cyberspace

Juli 2012 – ESET, de leider in proactieve bescherming tegen cyberbedreigingen die dit jaar de 25ste verjaardag van zijn technologie viert, kondigt zijn samenwerking aan met StopBadware, een non-profit organisatie die het Web veiliger maakt door preventie, afzwakking en sanering van schadelijke websites. ESET, een fervente supporter van opleiding en academisch onderzoek, hoopt dat zijn uitgebreide kennis en ervaring in de antivirus sector de gesprekken en programma’s van StopBadware zullen verrijken. Als wederdienst zou deze samenwerking ESET in staat moeten stellen een beter inzicht in deze materie te verwerven, een betere support te verlenen aan eigenaars van wie de website door malware besmet raakte, gebruikers op te leiden om veilig te surfen en informatie te delen met belanghebbenden uit de sector.
"Door een partner te worden van StopBadware, krijgt ESET een unieke mogelijkheid om met andere belangrijke spelers deel te nemen aan het ecosysteem voor beveiliging, door gesprekken op het Partners Forum van StopBadware en informatie uit te wisselen met meerdere beveiligingsorganisaties. Uiteindelijk zal deze samenwerking gebruikers helpen bij het omgaan met besmette sites door hen, via de website van StopBadware, nog meer informatie te bezorgen over de aard van de besmetting en het schoonmaakproces," verduidelijkt Peter Stancik, Security Evangelist bij ESET.
 StopBadware, dat begon als project van het Berkman Center for Internet & Society van Harvard University, is de enige non-profit organisatie die zich toelegt op de bescherming van het publiek tegen schadelijke websites. De organisatie heeft als doel het uitbouwen van een veiliger Web door de gebruikers tegen malware te beschermen en hen hierover in te lichten. Een groep van vooraanstaande beveiligingsbedrijven, met inbegrip van ESET, werkt samen om StopBadware in zijn opdracht te ondersteunen.
“StopBadware is verheugd een beveiligingsbedrijf van het kaliber van ESET te mogen verwelkomen in zijn partner programma,” verklaarde Caitlin Condon van StopBadware Raconteur. “De reputatie van ESET, zijn grondige technische kennis en zijn leiderschap in zake beveiliging zullen een waardevolle aanwinst zijn voor onze samenwerkingsgesprekken. Het ecosysteem voor beveiliging zal kunnen genieten van zijn inzet om malware op proactieve wijze aan te pakken.”