10.10.11

Wereldspeler InterSystems neemt Siemens Health Services France over

InterSystems Corporation, een toonaangevende software-ontwikkelaar, heeft bekendgemaakt dat het een belangrijke strategische overname heeft voltooid. Het Siemens-concern heeft dochterondeneming Siemens Health Services (SHS) France verkocht aan InterSystems. SHS, al vele jaren de grootste leverancier van software-oplossingen voor de Franse ziekenhuizen gaat nu verder onder de naam ‘InterSystems SAS’. Deze overname versterkt InterSystems’ positie op de Franse markt voor gezondheidszorg-IT, die in omzet tot de top-5 van de wereld behoort. De overname betekent tevens de intrede van InterSystems TrakCare™, de software voor geavanceerde oplossingen voor ziekenhuizen en klinieken, die InterSystems al in 25 landen op de markt brengt.

Paul Grabscheid, vice-president voor Strategische Planning van InterSystems, verklaarde: “SHS heeft grote bekendheid verworven met Clinicom™, het administratie- en factureringssysteem voor ziekenhuizen. Tot de ruim 60 ziekenhuizen waar Clinicom toegepast wordt, behoren de meest geavanceerde gebruikers van IT in de Franse gezondheidszorg. De overname betekent een verrijking van de kennis en ervaring van InterSystems Frankrijk met de mogelijkheden en functies van Clinicom. InterSystems beschikte al over het wereldwijd erkende software-product TrakCare.”

TrakCare wordt over de hele wereld ingezet in diverse implementaties bij vele medische instellingen, variërend van zelfstandige ziekenhuizen tot regionale, volledig geïntegreerde netwerken in de gezondheidszorg, waar de gegevens van miljoenen patiënten in verwerkt worden. In Frankrijk zullen Clinicom en TrakCare samengevoegd worden tot een compleet administratie- en medisch registratiesysteem, dat geoptimaliseerd wordt voor de Franse zorgverlening. Deze combinatie is mogelijk dankzij het feit dat beide producten op de InterSystems CACHÉ® database-technologie draaien en dat de twee organisaties al meer dan tien jaar als partners samenwerken.

“Door de samenvoeging van de twee systemen,” vervolgt Grabscheid, “kunnen klanten blijven profiteren van hun investering in Clinicom, dat wij verder willen verbeteren en ondersteunen. Zo genieten zij ook van de voordelen die de revolutionaire technologie die TrakCare te bieden heeft. Dit komt de kwaliteit, de veiligheid, de doelmatigheid van de medische zorg voor de patiënten ten goede. Bovendien beschikken zij dan over de veelzijdige connectiemogelijkheden die InterSystems HealthShare™ de gezondheidszorg biedt. Ziekenhuizen zijn daarmee in staat intern en extern (in een gemeente of regio) hun gegevens met elkaar te delen.”

InterSystems SAS concentreert zich op ziekenhuizen en klinieken in de publieke sector, die 62% van het totale aanbod in de Franse gezondheidszorg uitmaken. De SHS-activiteiten voor de private medische sector werd verkocht aan WEB100T, een bedrijf uit Mérignac met grote ervaring in de medische sector. Terwijl de zaak volledig afgerond wordt, zal WEB100T verder werken onder de verantwoordelijkheid van InterSystems SAS.

InterSystems is wereldwijd marktleider in nieuwe oplossingen voor de (elektronische informatieverwerking en uitwisseling in de) gezondheidszorg. Grote projecten in deze sfeer zijn opgezet in landen als Brazilië, Chili, Engeland, Schotland, de Verenigde Staten en Zweden.

InterSystems
InterSystems Corporation is een van de belangrijkste software-ontwikkelaars ter wereld. Het hoofd¬kantoor van de onderneming staat in Cambridge, Massachusetts (VS); de onderneming heeft vesti¬gingen in 23 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die applicatiebouwers in staat stellen hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen. InterSystems is ’s werelds grootste leverancier van database- en integratie-technologieën voor applicaties in de gezondheidszorg. InterSystems-producten worden in duizenden ziekenhuizen en laboratoria toegepast. In de VS zijn InterSystems software-oplossingen in gebruik bij 17 ziekenhuizen, die opgenomen zijn in de lijst van beste medische instellingen, zoals opgesteld door het tijdschrift U.S. News and World Report.
InterSystems TrakCare™ is een informatiesysteem voor de gezondheidszorg met data-uitwisseling via beveiligde snelle webverbindingen, bijv. bij elektronische patiëntendossiers. TrakCare wordt niet verkocht in de Verenigde Staten.
InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee snellere en beter verschaalbare applicaties gemaakt kunnen worden.
InterSystems Ensemble® is een breed, naadloos platform voor snelle integratie, ontwikkeling en verrijking van bestaande en nieuwe applicaties en de verbindingen daartussen.
InterSystems HealthShare ™ is een strategisch platform voor informatica in de gezondheidszorg. Regionale en landelijke uitwisseling van medische gegevens, zoals het elektronisch patiëntendossier, uitgebreide analyses, alsook het inrichten van web-communities voor medici en patiënten behoren tot de mogelijkheden. De intelligentie van de software zorgt ervoor dat leemten in de informatie of in het technisch functioneren van gerelateerde systemen opgevuld worden.
InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt alle mogelijke bedrijfsinformatie real-time op te nemen in transactionele systemen, ter verbetering en ondersteuning van operationele beslissingen.

Meer informatie is te vinden op: www.intersystems.com en www.youtube.com/InterSystemsCorp .
Volg InterSystems ook in de communities op: www.facebook.com/InterSystems of @InterSystems op Twitter.